EYAD'a Bir Önerim Var!

Haberler / Görsel Medya

EYAD'a Bir Önerim Var!

Belçika Emirdağ ve Yöresi Yardımlaşma Derneği(EYAD) yeni bir yönetimle çalışmalarına devam ediyor. Başkanlığa 3 yıl ara veren ve yeniden başkan olan Metin Edeer, yeni dönem için Nejdet Özkan ile bir röportaj gerçekleştirdi. Bu röportajda önemli noktalara değinen Edeer; “EYAD ismini ölümsüzleştirmek istiyoruz. Emirdağ’a okul yapmayı planlıyoruz.” diyerek önemli bir adım atacaklarını dile getirdi.

EYAD neden bir özel bir okul kurmasın? Önemli bir adım atacaklarını dile getiren Edeer’e nacizane bir önerim var. EYAD yıllardır Emirdağ’a önemli yardımları olan bir cemiyet olmuştur. Emirdağlı gurbetçilerle birlikte önemli sponsorların yardımıyla herhangi bir maddi gereksinim beklemeden yapılan bu büyük yardım faaliyetine yenileri eklenebilir.

Emirdağ’da en önemli eksikliklerden birisi kaliteli eğitim eksikliğidir. Emirdağ’dan her sabah bir minibüs dolusu öğrencinin Bolvadin’de bir özel okula eğitim almaya gittiğini biliyor musunuz? Emirdağ’daki bu açığı EYAD kuracağı kapsamlı bir özel okulla kapatabilir. Mütevelli heyetini ve profesyonel eğitim-yönetim kadrosunu iyi oluşturmasıyla yapılacak güzel bir özel eğitim kurumu Emirdağ’ın hem yardım faaliyetlerine daimi gelir kapısı yaratacak hem de atanamayan Emirdağlı öğretmenler için bir ekmek kapısı olacaktır.

Emirdağ’da sportif ve sosyal tesislerini tam olarak yapılan EYAD Özel Okulu’nda pansiyonu olan bir okul yapılırsa; Emirdağ’daki ihtiyaç sahibi başarılı öğrenciler için çok önemli bir eğitim kapısı olacaktır. Son yıllarda yasalarda yapılan değişiklikle özel okula öğrencilerini gönderen velilere en fazla 3500 TL para verilerek eğitime devlet desteği sağlanıyor. Devlet tarafından özel okul kurulması için de yüzde 0 faizli kurumlar için destekler sağlanıyor. Ortalama 9-10 bin TL civarında iyi bir özel okulda eğitim alacak olan Emirdağlılar için 3500 TL devlet desteğinin ardından ayda 500 TL’ye dershaneye gönderir gibi EYAD özel okuluna göndermek çok mantıklı bir yatırım gibi geliyor.

Hem Emirdağ adına yapılacak yardımlar bu okuldan elde edilecek gelirlerle sağlanabilir hem de birçok Emirdağlı öğretmene iş kapısı olacaktır. Bu konuda gerekli araştırmaların çok iyi yapılıp; Emirdağ’a güzel bir özel okulu EYAD kazandıracaktır. Hem de Emirdağ’a yapılacak olan yardımlar için sabit bir gelir kaynağı olacağı düşüncesindeyim.

Emirdağ adına kim bir taş koyuyorsa destekliyoruz ve çalışmalarına elimizden geleni yapmaya gayret ediyoruz.

Saygılarımla.

  • Okunma: 3846

Yorumlar (1)Yorum Yap

  • metin edeer

    Mehmet bey onerileriniz icin cok tesekkur ederim,neden olmasin insallah gerceklestiririz.