Eylül Ayı Portresi Dr.Gökhan Çildir

Ayın Portresi / Ayın Portresi

Eylül Ayı Portresi Dr.Gökhan Çildir

www.emirdag.gen.tr Eylül ayı portresi Dr. Gökhan Çildir

‘COVID-19’ tedavisi için; geliştirdiği ilaç çalısmaları neticesinde, Yapay Zekâ İlaç Taraması Ödülü (Artificial Intelligence Molecular Screening Award) gibi sayısız ödülleri vardır.

1988’de Emirdağ’da doğdu. İlk ve ortaöğrenimini Emirdağ Atatürk İlköğretim Okulu’nda tamamladı. Akabinde 2006’da Eskişehir Fatih Fen Lisesi’nde okuyarak mezun oldu. Sonra İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümünde lisans eğitimine başladı.

2010’da en yüksek puanla staj bursu kazanarak, Almanya’nın Ulusal Hastalık Önleme Merkezi olan ‘Robert Koch Enstitüsü’nde çalıştı. 2011’de mezuniyeti sonrası; Singapur hükümetinin dünya çapında verdiği Singapur Uluslararası Öğrenci Ödülünü (Singapore International Graduate Award) kazanarak, dünyadaki en iyi 20 üniversiteden biri olan Ulusal Singapur Üniversitesi (National University of Singapore) Tıp Fakültesinde, yüksek lisans yapmadan doktora programına kabul edildi.

2016’da doktora eğitimini tamamlayarak; Avustralya’dan aldığı teklif sonrası, Adelaide şehrinde bulunan Güney Avustralya Üniversitesi’nde (University of South Australia) doktora sonrası ‘araştırmacı’ olarak çalışmaya başladı. Yaptığı bilimsel çalışmalar neticesinde; Amerika, İsveç, Singapur ve Avustralya’da uluslararası ödüller kazandı.

Bunlar arasında ‘astım hastalığının’ tedavisi için; geliştirdiği proje neticesinde, Avustralya Hastahane Araştırmaları Vakfı Genç Bilim İnsanı Ödülü (The Hospital Research Foundation Early Career Fellowship), COVID-19 tedavisi için; geliştirdiği ilaç çalısmaları neticesinde, Yapay Zekâ İlaç Taraması Ödülü (Artificial Intelligence Molecular Screening Award) gibi sayısız ödülleri vardır. ‘İmmünoloji / bağışıklık sistemi’ alanında dünyanın en saygın bilim dergilerinde yayımlanmış pek çok ve uluslararası yayını bulunmaktadır.

Halen Avustralya’da; çeşitli uluslararası projelerde, baş araştırmacı olarak çalışmaya devam etmektedir.

HAZIRLAYAN: ERTUĞRUL ALTINEL- ESKİŞEHİR

Fotoğraflar

  • Okunma: 11891

Yorumlar (5)Yorum Yap

  • Fakı Mustafa AKIN

    Tebrikler , Sevgili Hemşerimiz.
    Allah'dan başarılarının artarak devam etmesini dilerim.

  • Ali Erşahin

    Gururumuzsun...Rabbim yolunu bahtını açık etsin her daim.Allaha emanet olasın...

  • Cenini Doğan

    Bir EMİRDAĞLI OLARAK gurur duydum ALLAH BAHTINI AÇIK ETSİN.

  • Ömer ŞEN

    Tebrikler , tebrikler , tebrikler Sevgili Hemşerimiz.
    Allah'dan başarılarının artarak devam etmesini dilerim.

  • Erdal Aydoğmuş

    yolun acik olsun komşum insALLAH covid 19 un aşısını bulursun selamlar