Eylül Ayı Portresi: Tahir Aksoy

Ayın Portresi / Ayın Portresi

Eylül Ayı Portresi: Tahir Aksoy

www.emirdag.gen.tr Eylül Ayı Portresi: Tahir Aksoy

Emirdağ’ın yetiştirdiği önemli spor adamlarından olan Tahir Aksoy, 1963 yılında Emirdağ’da dünyaya geldi. Saadet-Remzi Aksoy çiftinin oğullarından Tahir, spora olan merakı onun 17 yaşında Emirdağ Spor’un kalesini korumasıyla başladı. Yeteneğinin fark edilmesinin ardından Emirdağ Spor yöneticileri Yılmaz Sezer, Cemil Çıldır, Fahrettin Özdemir, Ali Kargın, Eyüp Güzle ve Ahmet Şenel sayesinde Eskişehir Spor alt yapısında mücadelesine başladı.

Emirdağ’daki büyüklerinin desteğini her daim arkasında hisseden Aksoy, 1992 yılına kadar Eskişehir Spor’un kalesini koruyarak başarılarına başarılar kattı.

1992 yılından sonra Kütahya Spor, Bandırma Spor, Ayvalık Spor ve son olarak 38 yaşında Altınordu’da futbol yaşamını sürdürdü. Futbolun daima içinde olan Tahir Aksoy, 1999 yılından itibaren antrenörlük eğitimlerini tamamladı.

Antrenörlük belgesini almasının ardından birçok profesyonel spor kulübünün kaleci antrenörü olarak görev yaptı. 2018 yılında Türkiye 1.Lig’ine yükselen Afjet Afyon Spor’la anlaşan Aksoy görevine burada devam etmektedir.

Evli ve Levent Yiğit isimli bir erkek evladı olan Tahir Aksoy, Emirdağ’ın yetiştirdiği önemli spor adamlarından biri olarak spor dünyasındaki yolculuğuna devam etmektedir.

Fotoğraflar

  • Okunma: 8754

Yorumlar (1)Yorum Yap

  • alp kılıç

    TAHİR AKSOY -Emirdağın yetiştirdiği Beyefendi Mütevazi Karekterli EMİRDAĞ sevdalısı centilmen sporcu kardeşimiz başarılarınla Emirdağlılar gurur duyuyor