Eylül Ayı Portresi Yard.Doç.Dr.Evrim Türkmen Güngör

Ayın Portresi / Ayın Portresi

Eylül Ayı Portresi Yard.Doç.Dr.Evrim Türkmen Güngör

www.emirdag.gen.tr Eylül 2015 ayı portresi Yard. Doç. Dr. Anıl Evrim Türkmen Güngör

Anıl Evrim TÜRKMEN GÜNGÖR yaşamını kendi kaleminden şu şekilde özetledi:
"Abdülkadir ve Açılay Türkmen’in 3 kızının ortancasıyım. Ablam Prof. Dr. A. Ezel Esatoğlu Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı olarak görev yapmaktadır. Kız kardeşim A. Ezgi Yıldırım ise uluslararası bir firmanın hukuk bölümünde yönetici olarak çalışmaktadır.

Emirdağ’ına ikisi de öğretmen olan anne ve babamın tayini nedeniyle beş yaşındayken geldim. İlk, orta ve lise öğrenimimi Emirdağ’ında tamamladım. İlkokulu Mithat Paşa İlkokulunda bitirdim. O günlerimi okul yolunda zaman zaman aldığım taze çekilmiş kahve kokusu ile hatırlıyorum. Okula yürüyerek gider gelirdik. Arada bir sokak köpekleri tarafından kovalanır, etraftaki amca ve teyzelerin yardımı ile okula ulaşırdık. Eğitim hayatımı düşündüğümde ilkokul yıllarımı büyük bir mutlulukla hatırlıyorum. Bunca yılın ardından halen de devam etmekte olan dostluklarımızın temellerini o yıllarda oluşturduk.

Ortaokul ve liseyi Emirdağ Lisesi’nde tamamladım. Sobası ara sıra yanmayan, sosyal imkânları sınırlı olan bu okulda çok sayıda iyi öğretmen tarafından yetiştirildik. Aldığımız bu iyi eğitimin faydalarını sonraki yıllarda da her zaman gördüm. Yaşamıma eşlik eden dostlukların bir kısmını yine bu yıllarda kurdum.

Hayatımın en güzel alışkanlığını yine Emirdağ’ında yaşarken kazandım. Edebiyat öğretmenlerinin çoğunlukta olduğu öğretmen bir ailenin çocukları olduğumuz için evimizde pek çok kitap vardı. Biz de aralıksız kitap okurduk. Liseyi bitirdiğimde pek çok edebi klasiği okumuştum. Yaz aylarında rahmetli büyükbabam Derviş Türkmen, ailenin birlikte olduğu yemek sofralarında Türkçe ve Edebiyat öğretmeni olan halalarıma Fuzuli’den şiirler okurdu. Onlardan hangisinin daha doğru çeviri yaptığı konusunda karşılaştırma yapardı. Ailenin en büyüğünden geçen bu sevgi bugün de tüm ailem için geçerlidir. Babam ve kız kardeşlerim ile halen kitap değişimleri yapar, üzerinde tartışma yapar ve konuşuruz. Eşlerimizin de bizler gibi kitap okumayı seven kişiler olması sanırım temel tercihlerimizin bir sonucudur.

Üniversite öğrenimimi 1986-1991 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nde tamamladım. Meslek yaşamıma Yüksek Öğretim Kurulunda kurum diyetisyenliği yaparak başladım. “Çocuk İşçilerin Beslenme Sorunlarının Belirlenmesi” konulu yüksek lisans tezimi de bu yıllarda Gazi Üniversitesi’nde tamamladım. Daha sonra Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbn-i Sina Hastanesi’nde 10 yıl süreyle çalıştım. Burada Beslenme Destek Ekibinin sorumlu diyetisyeni olarak görev yaptım. Yine bu yıllarda pek çok toplantı, seminer ve kongrede konuşma yaptım, bildiri sundum. Halen Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğretim üyesi olan eşim H. Cem Güngör ile 1998 yılında evlendim.

1999 ve 2000 yıllarında iki kez Avrupa Enteral Parenteral Beslenme Derneği’nin verdiği en iyi genç araştırmacı ödülünü ekibimiz ile birlikte kazandım. 2000 yılında yine aynı derneğin verdiği bir bursu kazanarak Almanya ve Hollanda’da 1 ay süre ile ileri düzey mesleki bir kurs programını tamamladım. 2001 yılının yaz aylarında Amerika Birleşik Devletleri Ohio State Üniversitesi Hastanesinde gözlemci diyetisyen olarak çalıştım. 2003 yılında ise yine Ohio State Üniversitesi hastanesinde 6 ay süresi ile çalıştım. 2005 yılında sevgili oğullarım Atlas ve Kıvanç dünyaya geldiler. Ailemiz bu sevinci yaşarken ne yazık ki doğumdan altı ay sonra annemi trafik kazasında kaybettik. 2006 yılında Hacettepe Üniversitesi Erişkin Hastanelerinin baş diyetisyeni oldum ve bu görevi 2012 yılına kadar sürdürdüm. Bu arada yine aynı üniversitenin doktora programını bitirdim ve doktor unvanını kazandım. 2012 yılında Kırıkkale Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümünde Yardımcı Doçent olarak çalışmaya başladım. Yeni kurulmakta bu fakültede büyük bir keyif ile çalıştım. Yaşam sürprizlerle dolu… Aynı yıl Ankara Özel Güven Hastanesi’nden aldığım bir teklifle Tıbbi Diyet Hizmetleri Müdürü olarak geçiş yaptım. Halen bu hastanede çalışıyorum. "

Fotoğraflar

  • Okunma: 13552

Yorumlar (7)Yorum Yap

  • can yardımcı

    basarı ve mutlulugun daim olsun güzel bir ömür dilerim tüm sevdiklerinle....

  • Bulent esatoğlu

    Tebrikler gurur verici

  • metin edeer

    Degerli hemserim bu genc yasa bu kadar egitimi nasil sigdirdin,devris dedeni baba anneni babani taniyorum dedengilin karsisindaki evler de bizimdi derenin obur tarafa da,allah yolunu acik etsin basarilarinin devamini dilerim.Metin edeer Brùksel

  • Ümit ŞAHBAZ

    3 F nin çalışkan öğrencisi olarak tanıdığım sevgili arkadaşım başarılarını bugünlere kadar getirmiş... Emirdağın genç nesillerine örnek olacak çalışmaların ve başarıların daim olsun...

  • tumer emeksiz

    evrim ,
    tebrik ediyorum ,basarilarin devamini temenni eder .saglik ,sihhat ve saadetler dilerim

  • Nusret ÖZKAN

    Sevgili EVRİM...Emirdağ'da çalıştığım yıllarda, senin gibi yurdunu,ulusunu seven,Atatürk'ün açtığı çağdaşlık yolunda yürüyüp,eline aldığı mesleğiyle hizmetini en güzel şekliyle sunan gençlerin yetişmesinde en ufak bir katkım olduysa ne mutlu bana...Sizler,hele o 3-F sınıfının öğrencileri pırıl pırıldınız ve hepiniz güzel yerlere geldiniz...Sizlerle her zaman gurur duydum...Yapacağın ve altına imzalarını atacağın başarılı çalışmalarda yolun açık olsun sevgili EVRİM...

  • Aydın Tapmaz

    Sevgili arkadaşım başarılarının devamını diler bir Emirdag sevdalısı olarak Emirdaglı hemşehrilerininde seninle gurur duyduklarını hissediyorum .. Bu vesileyle senin ve sevgili eşin profesör doktor Cem Beyin Atlas ve Kıvanç yegenlerimin saglık mutluluk neşe içinde başarılarınızın bol oldugu günler geçirmeniz dilegiyle saglıcakla kalın