Eylül Ayı Portresi: Yılmaz Karaca

Ayın Portresi / Ayın Portresi

Eylül Ayı Portresi: Yılmaz Karaca

www.emirdag.gen.tr Eylül Ayı Portresi: Türkiye Gazeteciler Cemiyetleri Basın Vakfı Genel Başkanı Yılmaz Karaca.

1953 yılında Emirdağ'da dünyaya gelen Yılmaz Karaca, ilkokulu Atatürk İlkokulu'nda bitirdi. Lise eğitimi sırasında babası Ethem Karaca'nın 1968 yılında kurduğu Milli İrade Gazetesi'nde gazeteciliğe başladı. 1981'de Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu'na seçildi. Eylül Ayı Portresi: Yılmaz Karaca - Emirdag.gen.trBu arada Belediye Meclis Üyeliği, Eskişehir Sanayici ve İşadamları Derneği Yönetimi ile Ticaret Odası Meclis Üyeliği görevlerinde bulundu. 1986'dan bu yana Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı'nı yürüten Yılmaz Karaca, Anadolu Spor Gazetecileri Derneği, Türkiye Gazeteciler Federasyonu ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Vakfı'nın kurucuları arasında yer aldı.

Eylül Ayı Portresi: Yılmaz Karaca - Emirdag.gen.trYılmaz Karaca 90’lı yıllarında  Eskişehir’de kurulan Emirdağlılar Derneği kuruculuğunda görev aldı.  Üç dönem Emirdağlılar Derneği başkanlığını yaptı. Daha sonra derneğin vakfa dönüştürülmesinde görev aldı.

Yılmaz Karaca, halen Türkiye genelinde kurulu bulunan gazeteciler cemiyetlerinin üyesi bulunduğu, merkezi İstanbul’da bulunan Gazeteciler Cemiyetleri Basın Vakfı'nın Genel Başkanlığı görevini yürütmektedir. Karaca, Eylül Ayı Portresi: Yılmaz Karaca - Emirdag.gen.trAynı zamanda Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan vekili ve Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı görevlerini de yürütmektedir.

Eskişehir Ticaret Odası Meclis Üyeliği ve basın kartları komisyon üyeliği görevini sürdüren Yılmaz Karaca, çeşitli basın ödüllerinin de sahibidir. Sürekli basın kartı taşıyan Karaca, Eskişehir'de yayınlanan Anadolu Gazetesi'nin kurucusu ve Genel Müdürü'dür. İki çocuk babasıdır.

  • Güncelleme: 16.09.2010 14:26
  • Okunma: 6823

Yorumlar (11)Yorum Yap

  • hakan gürol

    Yılmaz abi, seni, rahmetli babam, Abdülkadir GÜROL'u ziyarete geldikçe Milli İrade gazetesinin matbaasında, makinaların başında, mürettiplikle başlayıp çekirdekten yetiştiğin günleri dün gibi hatırlıyorum, asker olmasaydım benim de hayalim gazeteci olmaktı, bu işin mutfağından başlayarak bugünlere gelmek gerçekten çok büyük başarı...rahmetli Ethem KARACA (Ethem ağa) amcama çok layık bir evlat olarak mesleğinde gösterdiğin üstün başarılarından dolayı seni en kalbi duygularımla kutlarım, başarıların daim olsun...

  • yılmaz karaca

    Değerli hemşehrilerim, göstermiş olduğunuz ilgiye teşekkür ederim, sizlere laik olmaya çalışıyorum, tüm hemşehrilerime saygılarımı sunuyorum bu fırsatı veren genç kardeşim Emin Kalander'de teşekkür ediyorum.

    Yılmaz Karaca

  • Tosi Tahir Tapmaz

    gurur duyuruz.Ama kücük bir sitem beni affedin lütfen. Emirdaga biraz yardim edin sayin Karaca..siz ve aileniz emirdagin en köklü ailelerinizdensiniz.Biraz emirdaga yatirim yaparsaniz tüm emirdag size daha cok minnettar olur,memeleketimizin sizin gibi büyük degerlere ihtiyaci var.saygilar.

  • HAKAN KARACA

    YILMAZ DAYICIGIM GURBETTE BILE OLSAK SIZINLE GURUR DUYUORUZ CALISMALARINDA BASARILAR HAYATINDA UZUN YILLAR DILERIM BELCIKADAN H.KARACA

  • sezgin alp

    Eskişehirde EMİRDAĞLILARIN her zaman yanında maddi manevi destek olmuştur gazeteside öyle selam ve saygılar yılmaz abi

  • TÜRKER AKIN

    Eskişehirde örnek aldığımız abilerimizin başında gelen Yılmaz Abimize sevgi ve saygılarımızla...

  • orbay dolek

    hem mesleginde hemde hayatta dolu dolu yasamak her insana nasip olmaz;seninle her zaman gurur duyuyoruz.durmak yok;yola devam

  • Uğur Market

    Mahallemizin yetiştirdiği değerli insanlardan birisin. Emirdağlı olarak Türkiye'deki başarılarınla gururlandık. Brüksel'e bekliyorum.

  • Kacerli Mahallesi

    Kacerli mahallesinden çıkan değerli ağabeyimiz... Örnek insansın... Emirdağlıların ve Kacerlililerin gururusun...

  • Osman Cankirili

    Başarılar değerli heşerim... Bu başarı herkese nasip olmaz.... Ankara'dan selamlar...

  • HALİS ÇOPUR

    Çıraklıktan yetişen ve bu işin mutfağı olan gazetenin basımından yayımına kadar her aşamasında görev almış usta kişidir.Bu nedenle Yılmaz Karaca mesleğinin zirvesinde yer almayı hak etmiştir.Bundan sonraki mesleki hayatında da başarılar dilerim.