Fabrikaların Personel Bulma Sorunu

Haberler / Medya

Fabrikaların Personel Bulma Sorunu

Geçtiğimiz günlerde ilçemizde faaliyet gösteren şirketlerden birinin müdürüyle sohbet ediyoruz. Sohbet esnasında konu ilçemizde bulunan fabrikalardaki işçilere geldi. İşte dedi personel geliyor dedi ‘ne iş yaparsın diye soruyoruz’ dedi. Başvuranların çoğunluğu ‘şöyle olsun böyle olsun’ diye rahat bir iş istiyor dedi. Emirdağ’da sahada çalışacak işçi bulmakta zorlanıyoruz dedi. Tabi durum böyle olunca fabrikalar Emirdağ’da ikamet eden işçi bulmakta zorlanıyor dedi. Bunun yanısıra Emirdağlı masabaşı rahat iş arıyor dedi. Yıllardır bu konu Emirdağ’ın bir sorunu dedi. Fabrikalar Emirdağ’da işçi bulamayınca çevre ilçelere, beldelere, köylere yöneliyor ve işçiler dışardan geliyor dedi. Şöyle bir düşündüğümüzde katılmamak elde değil. Tabi söylediğim durum herkes için geçerli değil. Zira dün ilçemiz Belediye Başkanı Serkan Koyuncu da ilçemiz OSB’de faaliyet gösteren fab rikalar için personel arandığını duyurdu. Ancak bu fabrikalar Emirdağ’da sahada çalışacak işçiyi bulabilir mi bilemiyorum. Çünkü başta da dediğim gibi başvuranların çoğunluğu masa başı rahat iş arıyor durum böyle olunca da fabrikalar Emirdağ’da ikamet eden personel bulmakta zorlanıyor.

Geçtiğimiz haftalarda ilçemiz Hükümet Konağı’nın yıkılacağını ve ilçemize yeni bir Hükümet Konağı yapılacağını duyurmuştuk. İlçemiz Hükümet Konağı’nın yıkımına geçtiğimiz Cuma günü başlandı ve yıkım hala devam ediyor. Bilindiği gibi yıkılan Hükümet Konağı için geçtiğimiz aylarda çürük raporu verilmiş ve bir an önce boşaltılması istenmişti. Sosyal medyada yıkılması gerekli miydi değil miydi şeklinde tartışmalar görüyoruz. Ancak devlet burası ile ilgili yıkım kararı vermiş, yapılabilecek birşey yok... Peki buraya ne yapılacak? Şu an yıkımı süren Cumhuriyet Meydanındaki alan yeşil alan olacak. Yani insanlar burada oturup çay, kahve içip dinlenecek. Peki yeni Hükümet Konağı nereye yapılacak bunu da daha önce defalarca yazdık. Yeni Hükümet Konağı şuanki Belediye’nin karşısında bulunan parkın (daha önce halı sahanın bulunduğu kısma) olduğu yere yapılacak.

Yeni Hükümet Konağı’nın yapılıp hizmete girmesi tahminime göre en az 2-3 yılı bulacak. Ancak yeni Hükümet Konağı bittiğinde Nüfus Müdürlüğü’nden tutun da müftülük binasına kadar hepsi bir yerde toplanacak. Kısacası Emirdağ halkı resmi işlerini bir noktadan yapabilecek. Sağlıcakla kalın, Allah’a emanet olun...

  • Okunma: 1386

Yorumlar (0)Yorum Yap