Fırsatçılara Hakettikleri Cezayı Vereceğiz

Haberler / Ekonomi

Fırsatçılara Hakettikleri Cezayı Vereceğiz

Emirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı H.İbrahim Aktepe dünya kamuoyunun gündeminde olan korona virüsü nedeniyle bir açıklama yaptı.

Açıklamada “fırsatçılara karşı dikkatli olalım” diyerek vatandaşı sükunetle davranmaya davet etti.

Başkan Aktepe yaptığı açıklamada şunları kaydetti :
“Değerli üyelerimiz, kıymetli hemşerilerimiz.
Hepimizin gündemini meşgul eden korona virüsü Covid-19 nedeniyle bu açıklamayı yapmak ihtiyacını duymuş bulunmaktayız. Tüm dünyanın gündeminde olan korona virüsü nedeniyle kasıtlı olarak oluşturulmaya çalışılan panik ortamına fırsat vermeyelim. Her türlü ahlaktan yoksun bir şekilde insanların sağlık endişelerini dahi istismar etmeye çalışan spekülatörlere karşı dikkatli olalım. Yetkili makamların dışında yapılan açıklamalara itibar etmeyelim. Devletimiz ilk andan itibaren gerekli tedbirleri almıştır. Devletimizin aldığı tedbirler sayesinde dünyadaki itibarlı ülkeler arasında yer almaktayız. Tüm dünyaya kapılarını kapatan ülkeler bile Türkiye’ den yapılan uçuşları kabul etmektedir. Bu da devletimizin aldığı tedbirlerin işe yaradığının göstergesi olarak yeterli bir ipucudur. Bu nedenle yetkili makamlar haricinde yapılan açıklamalara itibar etmeyelim. Panik havasında yapılan alışverişler fırsatçılara meydan vermektedir. Anadolu insanının irfanına yakışmayacak hareketlerden kaçınalım.Tedbir alalım ancak panik yapmayalım.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği camiası olarak, ürünlerde haksız fiyat artışı yapan firmalara karşı oda ve borsa olarak disiplin mekanizmalarımızı çalıştıracağımızı ve bu haksızlıkları yapan firmalara hak ettikleri cezaları vereceğimizi bir kez daha buradan kamuoyuna duyururuz. Herkes bilmeli ki; vatandaşı mağdur edenlere karşı sessiz kalmayacağız. Saygılarımızla” dedi.

  • Okunma: 2508

Yorumlar (0)Yorum Yap