Gazeteci Uğur Çalışkan

Ayın Portresi / Ayın Portresi

Gazeteci Uğur Çalışkan

01.04.1970 yılında dünyaya geldi. Aslen Afyonkarahisar’ın Emirdağ ilçesine bağlı Kuruca Köyü’ndendir. Daha sonra Belçika’ya giden babası tarafından 1975 yılında ailesini yanına aldı. Belçika’nın Önce Marche kentine, 1976 yılında da Brüksel de Türklerin en yoğun oldukları Saınt Josse Teen Noode semtine yerleştiler.

Belçika’nın Brüksel şehrinde Türklerin en yoğun oldukları Saınt Josse Teen Noode semtinde İlk öğrenimini tamamladıktan sonra, Ankara’da Anadolu Lisesinin orta bölümünü bitirip tekrar Belçika’ya döndü. Lise ve Üniversite eğitimimi burada tamamladı. Uluslararası Ticaret ve Taşımacılık Bölümü mezunudur. Öğrenci iken 1991 yılında faaliyete başlayan TÖB (Türk Öğrenci Birliği)’ün kurucularındandır. İş hayatına kendi kurduğu nakliye şirketinde başladı.

1999 yılında; Emirdağ Yöresi Yardımlaşma Derneği (EYAD)’ın kurucuları arasında yer aldı. EYAD’ın Genel Sekreterlik görevini üstlendi. 2014 yılında ise EYAD’ın Başkanlığına seçildi.

2018 yılında rahmetli Safet Han ve Sayın Pierre ile beraber, ‘SkyLive Medya ve Kültür Derneği’ni kurdular. Çalışkan, SkyLive Televizyon ve Radyo olarak sosyal, kültürel programlar yapmaktadırlar. İkinci Başkan olarak görev yaptığı SkyLive Radyo ve Televizyon’da 600’e yakın röportaj ve program yaptı. Brüksel Radyolar Federasyonu -Dab Brussels- Başkan Yardımcılığına getirildi.

Çalışkan, Türkçe, İngilizce ve Fransızca dillerini çok iyi derecede bilmesinin avantajı ile, Belçika Başbakanı, Dışişleri ve İçişleri Bakanları ve birçok siyasetçiyi programlarında konuk etti.

Çalışkan, evli olup iki kız,ve bir oğlan babasıdır. Hâlen Belçika'da aynı görevlerini sürdürmektedir.

  • Güncelleme: 11.04.2022 10:50
  • Okunma: 2392

Yorumlar (0)Yorum Yap