Gazetetürk İçin Söylediler

Haberler / Kültür Sanat

Gazetetürk İçin Söylediler

Belçika’da yayın hayatını sürdüren Gazetetürk, Belçika’da sahne alan Türk sanatçıları bir araya getirde ve “Sanatçılar Gazetetürk İçin Söylüyor” isimli programların üçüncüsü Gent şehrinde düzenlendi.

Programda sahne alan isimler; “sunucu Damla Kırdaş, Zeynep Gök, Bulent Gök, Mustafa Ertorun, Kenan İn, Serdal Demir, Salih Söğüt, Erkan Saraç, Hakan Kökten (Ballıses), Emre Çıraklı, Yasin Sabancı, Mustafa Çavuşoğlu, Mesut Dişkaya, Melike Tarhan, Kamil Arda, Mustafa Çakmak ve Yılmaz Turan” oldu.

Programa katılan misafirlerin de memnun olduğu gecede şair Nuri Gözet “Gönül Irmağı” kitabının tanıtımını yaptı ve sahnede 2 güzel şiir ve ağıdını seyircilerle paylaştı.

Gazetetürk Koordinatörü Nejdet Özkan: “4 aydır üzerinde çalıştığım program için Belçika’da sanatçılara ait bir gün olması için çaba sarf ediyorum. Yıl içerisinde her mesleğin hatta her sokağın bayramı var ama sanatçıların yoktu. Bunu düşünerek 3 yıl önce başladığım bu programa her yıl Belçika’da sahne alan ve sesi ile sahnede olanları bir araya getirmeyi düşündüm. Bunu yaparken geleneksel hale dönüşmesi için çalışmalarıma6 ay öncesinden başladım. Her yıl tecrübe kazanarak devam ediyoruz. Bu yıl genç yeni sesleri monte ettik. TRT Belçika “Sıra Sende” Yarışmasında gerçekten sesleriyle yarışmaya damga vuran bu sesleri ilk defa bu programa çıkardık. Gazetetürk’ün amacı, gençlerle beraber kültür ve sanata destek olmaktır. Gençlere gelenek göreneklerimizi unutturmamak ve bu sanatçılarımıza destek vererek önlerini açmayı hedefledik. Sahne alan sanatçılarımızı inşallah gelecek programları her yıl önce Belçika’nın büyük şehirlerinde sonra Avrupa ve Türkiye’de özellikle İstanbul’da yaz festivallerinde yapmayı düşünüyorum. Belçika’daki Türk sanatçıların seslerini ve sanatını diğer coğrafyadaki kitlelere dinletebilmek ve duyurabilmek için çaba sarf edeceğim. Tüm katkı sağlayanlara teşekkürler ediyorum.” dedi.

  • Okunma: 2175

Yorumlar (1)Yorum Yap

  • Belçika Sanatçıları

    Bu organizasyonun Türkiye'de yapılmasını bekliyoruz. İnşallah bu geleneksel müzik proğramınıza Türkiye'den devlet ve yerel yönetimler destek olurlar...Gelecek yıllarda daha da büyüyeceğini ve yapacağınızı biliyoruz.Teşekkür ediyoruz, Emeği geçenlere.