Gent Belediyesinde Kavga!

Haberler / Güncel

Gent Belediyesinde Kavga!

Geçtiğimiz gün Belçika'nın Gent şehrindeki ilkokullarda başörtü serbestisi ile ilgili yaptığı çıkışla gündeme gelen ve bu konuda yaptığı açıklamalarla Gent Belediye Meclisinde başörtü serbestliğini savunan Gent Belediye Başkan Yardımcısı Resul Tapmaz Gent Belediye Meclisinde saldırıya uğradı.

Belediye meclisinde yapılan gündemle ilgili görüşmeler olduğu esnada aşırı sağcı Flaman partisi NV-A partili Türk kökenli belediye meclis üyesi Ömer Faruk Demircioğlu, meclis toplantı salonu girişinde fiziki ve sözlü şiddete başvurdu.

Gent Belediye Meclisinde yaşanan bu olay sonrası Gent Belediye Başkanı Daniel Termont yaşanan tatsızlıkla ilgili adli işlem başlatılması talimatını verdi ve toplantı salonunda bulunan polis ekipleri olayla ilgili gerekli soruşturmayı başlatarak tarafların ifadelerine başvurdu.

Emirdağ kökenli Belediye Başkan Yardımcısı Resul Tapmaz, pazartesi akşamı söz aldığı Gent Belediye Meclis toplantısında, başörtüsü serbestliği ile ilgili verilen karara herkesin saygı duyması gerektiğini söyleyerek, başörtüsü ve burkini konusunun sadece dine endekslemenin çok yanlış olduğunu, bunun tamamen kadınların tercih özgürlüğü seçimi olduğunu ve elinden geldiğince siyasi partilerin bu konuları malzeme yapmasına asla izin vermeyeceğini söylemesinin ardından bir gün geçmeden aşırı sağcı Flaman partisi NV-A partili belediye meclis üyesi Ömer Faruk Demircioğlu'nun saldırısı Gent Türk toplumunda büyük tepkiye neden oldu.

Belçika'nın ünlü Nieuwsblad gazetesi pazartesi günü belediye meclisinde Resul Tapmaz’ın başörtüsü ile burkini serbestisini savunması sonrası saldırının gerçekleşmesine dikkat çekti ve bir diğer faktör olarak da Demircioğlu'nun N-VA'daki rolünün giderek azaldığının altını çizdi. Haberde 2012 yılında Gent Belediye Meclis üyeliği için N-VA listesinin üçüncü sırada yer alırken; 14 Ekim'de yapılacak olan yerel seçimlerde seçilmek için zor bir yer olan aynı partinin listesinde 24. sıraya gerilediğinin üzerinde durdu.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Gent Belediye Başkan yardımcısı Resul Tapmaz, yaşanan olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Tapmaz ayrıca şiddetle bir yere varılamayacağını kendisine yapılan bu vahim olayla ilgili olarak polis soruşturmasını takip edeceğini dile getirdi. Foto:Nieuwsblad Gazetesi

  • Okunma: 3427

Yorumlar (0)Yorum Yap