Gent'te Emirdağlı Siyasiler Seçime Hazır

Haberler / Siyaset

Gent'te Emirdağlı Siyasiler Seçime Hazır

Belçika, yerel seçimlere hazırlıkları yapmaya başladı. 14 Ekim'de gerçekleştirilecek olan yerel seçimlerde Emirdağlı siyasiler de adaylıklarıyla yerlerini almaya başladılar. Gent Belediye Başkanlığı'nı yeniden kazanmak isteyen Sosyalist Parti (SP.a), bu seçimlerde de Groen-Yeşiller partisi ile ittifak yapacağını açıkladı.

14 Ekim'deki yerel seçimlerde Gent'e yeniden Belediye Başkan adayı olmayacak olan Emirdağlıların yakından tanıdığı Daniel Termont yerini Gent Belediye Başkan Adayı olarak Rudy Coddens (SP.a - Sosyalist Parti) ve Elke Decruynaere (Groen - Yeşil)'e bıraktı.

SP.a'nın En Önemli İsimlerinden Biri Resul Tapmaz

Yapılan ittifakın amacını, neler yapacaklarını ve adaylarını basınla buluşturan Sosyalist Parti ve Groen Yeşiller ittifakı Gent şehrindeki adaylarını açıkladı. Halen SP.a partisinden Gent Belediye Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Resul Tapmaz da yeni listede 3. sırada SP.a'nın Belediye Başkan adayından sonraki en önemli ismi olarak yerini aldı.

İttifak listesinde Resul Tapmaz'dan başka Sosyalist partinden Emine Gül İşçi 18’inci sırada ve Burak Nallı 27’inci sırada yer alırken; Groen - Yeşiller Partisinin listesinde ise Gent Türk toplumunun sevilen yüzlerinden Cengiz Çetinkaya da 17. sırada yer alarak destekçilerini sevindiren isimlerden oldu.

Groen-Yeşiller'de Cengiz Çetinkaya İsmi Ön Planda

Çetinkaya, 2012 seçimlerinde partisinin listesinde 23. sırada seçilerek Gent Belediye Meclisi üyesi olarak görev yaptı. Bu başarısını 2018 yılındaki seçimlerde listede 17. sıraya yükselerek ortaya koydu ve seçim çalışmalarında gerek Türk toplumu içerisinde gerekse iş hayatındaki çevresinde önemli adımlar atması bekleniyor.

Gazetetürk'ün haberine göre seçimlerde Gent belediyesinin 51 sandalyesinden 26’sını kazanmışlardı, bunun içerisinde 3 Türk asıllı aday da seçimleri kazanmıştı.

• Resul Tapmaz listede 9’uncu sıradan seçime girmiş ve aldığı oyla ilk beş’e girmişti. Sayın Tapmaz 4252 oy almıştı. Bu oyla 2012 yılından bu yıla kadar Gent Belediye Başkanlığı görevini yürütüyor.

• Geçtiğimiz seçimde listede 46’ıncı sıradan giren Fatma Pehlivan 1990 oy alarak 20’inci sırada sandalyeyi kazanmıştı. Fatma Pehlivan bu seçimlere girmedi.

• Diğer SP.a adayı İlknur Cengiz listede 12’üncü sıradan seçime girmiş ve 1705 oy alarak son sırada 26’ıncı sandalyeyi kıl payı kazanarak meclise girmişti. İlknur Cengiz bu yıl seçime girmedi.

• 2012 yılında yapılan seçimde diğer Türk asıllı aday Cengiz Çetinkaya listede 23’üncü sıradan seçime girmiş ve 1683 oy almıştı. Yedek sıradan Gent belediye meclisine girmeyi başarmıştı. Bu yıl 2018 seçimlerine 17’inci sırdan giriyor.

  • Okunma: 2838

Yorumlar (0)Yorum Yap