Gömü Seçimlerinde Gerginlik!

Haberler / Yerel 2014

Gömü Seçimlerinde Gerginlik!

Afyonkarahisar’ın Gömü beldesinde gerçekleştirilen seçimlerde oy kullanma işlemi esnasında yaşanan gerginlik sonrası sandığın kurulduğu sınıfa jandarma girdi.

Afyonkarahisar’da Danıştay kararı ile tekrar belde statüsüne kavuşan Emirdağ ilçesine bağlı Gömü beldesinde vatandaş sandık başına gitmişti. Belediye başkanlığı, belediye meclis üyesi ve muhtarların belirleneceği seçimlerde oy verme işlemi sırasında gerginlik yaşandı. Gömü İlköğretim Okulu’nda yaşanan gerginlikte, 1005 numaralı sandıkta iddialara göre seçim görevlileri nüfus cüzdanı yanında olmayan yaşlı bir kadının oy kullanmasına izin verdi. Bu duruma itiraz eden ve kimliğe bakılmadan oy kullanılamayacağını söyleyen Milliyetçi Hareket Partili (MHP) sandık gözlemcileri ile İl Seçim Kurulu görevlileri arasında tartışma yaşandı. Yaşanan gerginlik sonrası jandarma oy kullanma işleminin yapıldığı sınıfa girdi. Tarafları ayıran jandarma daha sonra tarafları sakinleşmeleri için okul binasının dışına çıkardı.

Olay, jandarmanın müdahalesiyle büyümeden önlendi. > Kurtuluş Gazetesi

  • Okunma: 5103

Yorumlar (1)Yorum Yap

  • Türker Bozkurt

    İhtiyacı olsun-olmasın her şeye hile karıştırmayı adet edinmiş garip bir kadro ile karşı karşıya ülkemiz.Gömü'de seçimi farkla kazanacağın belli iken neden usulsüz iş yapıyorsun anlamak mümkün değil.