Gündem Çok Sıcak

Haberler / Medya

Gündem Çok Sıcak

Geçtiğimiz Cumartesi sosyal medyada ortaya çıkan görüntülerin ardından bir süredir “Emirdağ yaylalarında altın mı aranıyor” sorusu cevabını buldu. O görüntülerden sonra anladık ki; Emirdağ yaylalarında altın aranıyor. Edindiğimiz bilgilere göre şu anda firma sadece arama ve sondaj çalışmaları yapıyor. Arama-sondaj ruhsatının ise Ekim ayının 25’inde süresi doluyor. Muhtemelen bu süre dolduktan sonra da firma arama-sondaj çalışmalarının hala devam ettiğini belirterek ruhsatın süresini uzatmak isteyecek. Peki firma arama sondaj çalışmalarının netices- inde yeterli miktarda rezerv bulursa ne olacak?

İşte asıl mesele o zaman başlıyor. Firma yeterli miktarda rezerv bu- lursa altın çıkarma çalışmaları için ruhsat almak isteyecek. O ruhsatı almak da kolay değil. Ama firmanın da güçlü bir firma olduğunu biliyoruz.

Deyim yerindeyse sosyal medyada o görüntülerin ardından kızılca kıyamet koptu. Emirdağ yaylalarıyla ilgili sayfalar açıldı, birçok hemşehrimiz Emirdağ Yaylalarında çekilen fotoğraflarını sosyal medya hesabından paylaştı. Twitter’da ve facebook’ta #emirdağlarınadokunma ve #yaylamadokunma etiketiyle binlerce paylaşım yapıldı. İş sosyal medyada bitmiyor tabii; bu işin hukuki süreci var, çevresel süreci var, toplumsal süreci var. Bu noktada siyasi görüş farkı gözetmeksizin; oda başkanları, yöneti- ciler, yerel medya ve internet siteleri, dernekler, kurum- lar, kuruluşlar bir olur birlikte olur Kazdağları örneğindeki gibi bir çalışma başlatırsa sesimizi gür bir şekilde duyu rabiliriz. Önümüzdeki günlerde bu konuyla ilgili ortak bir basın açıklaması yapılacak bildiğim kadarıyla, bakalım o açıklamaya kimler katılacak, kimler destek verecek süreci takip ediyoruz. Kendini toplumun üzerinde gören ve kibir abidesi gibi dolaşan Belçika’daki ve Eskişehir’deki Emirdağ sevdalılarını göreceğiz bakalım neler yapacaklar?
Birkaç hafta önce yazdık, çizdik “alt geçit yapılacak mı” dedik Sayın Valimiz Çarşamba günkü Emirdağ zi- yaretinde Suvermez Kavşağıyla ilgili talimat verdi. Bu kavşaktaki kazaları ve bu kavşağın Emirdağ için önemini geçtiğimiz haftalarda defalarca yazdım. Sayın Valimize ve emeği geçenlere bir Emirdağlı olarak yürekten teşekkür ediyorum.

Yine Sayın Valimizin talimatlarıyla ilçemize önümüzde- ki aylarda yeni bir Hükümet Konağı müjdesi verildi. Bu da şimdiden ilçemize hayırlı-uğurlu olsun.

Hava sıcaklıkları mevsim normallerinin 7-8 derece üze rinde Emirdağ gündemi de o derece sıcak...

*Maske *Mesafe *Hijyen kurallarına lütfen uyalım, kendimizi ve sevdiklerimizi tehlikeye atmayalım.
Sağlıcakla kalın, Allah’a emanet olun..> Mustafa Koyuncu

  • Okunma: 3006

Yorumlar (0)Yorum Yap