Gurbetçiler de TOKİ'ye Başvurabilecek

Haberler / Güncel

Gurbetçiler de TOKİ'ye Başvurabilecek

Türkiye genelinde TOKİ tarafından yapılacak olan sosyal konut projesinden bir ev almayı hayal edenler için başvurular devam ediyor. Yazın Emirdağ’da tatilini geçiren gurbetçi hemşerilerimiz de TOKİ’den ev alabilmek için neler yapılması gerektiğiyle ilgili yetkililerle görüşmeler gerçekleştirmişti.
Emirdağ’daki Ziraat Bankası ve Halk Bankası yetkili şubeleri ve e-Devlet aracılığı ile yapılacak başvurular, 14 Eylül- 31 Ekim arasında kabul edilecek. e-Devlet başvuruları ise 28 Ekim'de sona erecek!

TOKİ’ye Kimler Başvurabilir?
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Afyonkarahisar-Emirdağ ilçe nüfusuna kayıtlı olması veya Afyonkarahisar-Emirdağ’da, başvuru döneminden geriye doğru 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olmalı.
Başvuranların eş ve kendinde Tapu’da bağımsız bölümü olmayacak, 18 yaşından büyük birileri varsa anne babasının evi dahi olsa başvuru yapabiliyor. Gelir şartı aramıyor. Öğrenci veya mezun olmuş çalışmıyor olabilir, yine de başvuru yapabilir. Annesinin babasının evi olup olmaması hiç önemli değil. Burada 16 bin üst gelir şartı var. Hiç geliri olmayabilir ya da 16 bin altı geliri olması gerekir. Eşinde ve kendi çocuklarında 18 yaş altındaki çocuklarında ev olmayacak bu şart var.

Peşinatlar inşaatın kabası bitince teslimden biraz önce oluyor. İl il yapılan projeye göre değişiklik gösterilebilir. Şu anda herhangi bir peşinat istenmiyor. Sadece 500 lira kayıt parası isteniyor.

TOKİ, Emirdağ'da 316 konut, Gömü'de 200 konut olmak üzere 516 daire yapacak.

TOKİ sitesinde ilk evim başvuru şartlarının ayrıntılarına tıklayarak erişebilirsiniz…

  • Okunma: 2186

Yorumlar (0)Yorum Yap