Gurbetçileri Oy Kullanmaya Götürüyorlar

Haberler / Siyaset

Gurbetçileri Oy Kullanmaya Götürüyorlar

Avrupa’da yaşayan ve AK Parti düşüncesine yakın olan Türkler, 24 Haziran'da gerçekleştirilecek Milletvekilliği genel seçimleri ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri için seçmenleri sandıklara ücretsiz taşımak için çeşitli organizasyonlara girişirken, AK Parti Emirdağ İlçe Başkanlığı da oy kullanma hakları Avrupa'da olan ancak memleketinde tatilde olan Emirdağlı gurbetçileri ücretsiz olarak Eskişehir Havalimanı'nda bulunan gümrük kapısında oy kullandırmaya götürmeye başladı.



Yurt dışında yaşayan vatandaşlar için oy verme işlemleri 7 Haziran günü itibarıyla başlarken, yaklaşık 3 milyon Türk seçmenin bulunduğu Avrupa’da çeşitli hazırlıklar da ön plana çıkmaya başladı. AK Parti Emirdağ İlçe Başkanlığı da memleketinde tatilde olan ancak Avrupa’da kayıtlı gurbetçileri gümrüklere taşımak için özel araç hazırladı.

Öte yandan, Adalet ve Kalkınma Partisi Emirdağ İlçe Başkanlığı oy kullanma hakları Avrupa'da olan Emirdağlı gurbetçileri ücretsiz olarak Eskişehir Havalimanı'nda bulunan gümrük kapısında oy kullandırmaya götürüyor. Gümrüklerde oy kullanma işlemleri 24 Haziran'a kadar devam edecek. Özellikle Emirdağ’a bağlı köylerle iletişime geçen AK Parti Emirdağ İlçe Başkanı Serkan Koyuncu, oy kullanmak isteyen gurbetçileri Eskişehir’de oy kullanmalarını sağlamak için götürdükleri konusunda bilgilendiriyor.

OY KULLANACAK GURBETÇİLER BİZİMLE İRTİBATA GEÇSİN

AK Parti Emirdağ İlçe Başkanlığından yapılan açıklamada, şöyle denildi: “Yurtdışından ilçemize gelen gurbetçilerimizin hür iradelerini sandığa yansıtabilmeleri için Ak Parti Emirdağ İlçe Başkanlığı olarak Eskişehir hava alanına araç kaldırıyor. Eskişehir havaalanına gitmek isteyen gurbetçi vatandaşlarımızın AK Parti Emirdağ ilçe başkanlığıyla irtibata geçerek yer ayırtmaları rica olunur.”

  • Okunma: 3731

Yorumlar (0)Yorum Yap