Gurbetçiye Vaatlerini Anlattı

Haberler / Genel 2015

Gurbetçiye Vaatlerini Anlattı

Milli İttifak çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Hem ülke içinde hem de ülke dışında çalışmalarının sürdüren Saadet Partisi Afyonkarahisar Milletvekili 1.Sıra Adayı Halit Kuş, Belçika Brüksel'deki hemşehrileriyle bir araya geldi. Burada bir basın toplantısı düzenleyen Kuş, Milli İttifak'ın neler vadettiğini anlattı.

Basın toplantısına kendisini tanıtarak başlayan Halit Kuş, Aslen Afyonkarahisar ili Emirdağ ilçesi 1976 Dereköy doğumlu olduğunu, Fransanın Alpes bölgesinde yaşadığını söyledi.

HALİT KUŞ:YÜRÜTME İŞİNİ AKP İYİ YAPIYOR

Avrupa’da 3 milyon civarında Türk vatandaşı olduğunu bunun 300 bin kişisinin Afyonkarahisar, 150 bin kişisinin ise Emirdağ kökenli olduğunu belirten Kuş, “Adaylığım başta Fransa olmak üzere Avrupa’da yaşayan hemşehrilerimiz arasında bir heyecan yarattı. Seçim süreci için Türkiye’den Belçika’ya ısrarlara dayanamayıp 3 gün için gelmek zorunda kaldım. Emirdağ siyasi tarihinde de ilk defa Milli İttifak adayı olarak şahsımın birinci sıradan aday gösterilmesi de ayrı bir heyecan yarattı. Bu dava ile küçük yaşlarda toplantılarda bayrak asarak, sandalyeleri düzelterek, tüm kademelerde sıra ile görev aldım. Şimdi ise Milli ittifakın Afyonkarahisar 1. Sıradan milletvekilliği adaylığı teklifinde bulundular. Afiş çalışmalarını beklediğimiz için Seçim startını henüz vermedim; ancak önümüzdeki Salı günü Alperenler ve Mücahitlerle beraber Saadet Partisi ve Büyük Birlik Partisi il başkanlarımın, gençlik teşkilatlarımızın katılımı ile memleketim Emirdağ’dan seçim startını vereceğiz. Milli Görüş ve Saadet Partisi tarihinde de bu seçimde en yüksek oy oranını alacağımıza inanıyorum ve hemşehrilerime bu yönde son derece güveniyorum.Belçika’da yaşayan hemşehrilerimden de Milli İttifak’a oy vermelerini istiyorum.” açıklamasında bulundu.

Konuşmasının diğer bölümlerinde Ak Parti hükümetine çatan Halit Kuş, Bugün AKP iktidarının mitinglerindeki kalabalıkların maaşlı, Akp memurları olduğunu,Ülkede başta Adalet ve ekonomi olmak üzere Ahlakı çöküntünün de beraberinde geldiğine dikkat çekti. “AKP hükümeti 2002 yılında iktidara gelirken Adaletten bahsederek geldi. Adalet getirmek için iktidara gelen bu hükümet maalasef Adaletin anasını ağlattı. Bütün modern dünyada Yargı, Yasama ve Yürütme organları vardır. Bugün baktığımız zaman Adalet kimde? bilmem! Yasama Kimde ? bilmem! Ama ‘YÜRÜTME’ işini AKP yapıyor.” Dedi.

Konuşmasına seçildiği takdirde kendisininde bir ‘Gurbetçi’ olarak Konsolosluk hizmetlerinde alınan harçların ücretsiz verileceğini, Askerlik bedelinin kaldırılacağını, özellikle Yıllık izinlerde gurbetçileri sömüren THY Uçak biletleri ücretlerini 250€ ile sabitleyip tüm sezon tek fiyat ile Anavatanlarından kopmamalarını sağlayacağını sözlerine ekledi.

  • Okunma: 2599

Yorumlar (1)Yorum Yap

  • frds

    Eleştirdiklerinle aynı genleri taşıdığınızı unutma sayın aday.