"Haftaya"

Köşe Yazıları / Melih Can Kalender

Uzadı, uzadı pek uzadı hem de… Geçen yerel seçimlerde çok uzadı bu adaylık muhabbeti diyorduk bu kez pek uzadı. Yüksek Seçim Kurulu’na aday bildirilmesine kısa bir süre kala iktidar partisi AK Parti’nin adayını bekliyoruz. Aslında Bakan Eroğlu gelecek “haftaya”, Erdoğan açıklayacak “haftaya”, İl Başkanı aday adaylarını çağıracak “haftaya”, yok yok bence başbakan Emirdağ’a önem veriyor ama açıklaması “haftaya”, aslında hata yapıyoruz biz adayımızı bu hafta belirlemeyelim “haftaya” Allah kerim! Hem “haftaya” aday belli olursa sonraki “haftaya” İl Genel Meclisi adaylarını belirlerler.

Çok sıktı AK Parti’nin bu “haftaya” muhabbeti… Aslında AK Parti şöyle yapsa hoş olacak; 30 Mart yerel seçimlerinde sadece parti logosuyla girip altındaki aday kısmını boş bırakmalı. Seçimden sonra parti kazanırsa “haftaya” sorunu da ortadan kalkar ve adayı 30 Mart akşamı belirler. O zaman da aday adayları içerisinden mi seçer yoksa dışarıdan isimler mi olur, paralel yapılanmadan mı, partiye sadık mı, teşkilatla arası bozuk mu gibi soruları o zamana bırakmış olurlar.

MHP işini temiz yaptı. İlk olarak adayını Emirdağ’da o tanıttı. Adayımız Uğur Serdar Kargın dedi, seçim bürosunu Uzun Çarşı’da açtı, ilk parti bayraklarını onlar dalgalandırdı, Emirdağ Cumhuriyet Meydanı’nın hakim tepelerine MHP “Serdar”ı yazdı koydu. U.Serdar’ın hızlı hareket etmesi faydasına mı zararına mı olacağını sandık gösterecek!

CHP arı kovanı misali… Kim eline bir çomak alsa tek dokunmada içerideki arılar ortalığı pek karıştırıyor. Sanmayın ki CHP’deki Mehmet Pala’nın aday olamayacağı konusu ya da İl Genel Meclis Üyesi Bekir Şahan mı 1.sırada, Mehti Sarıtaş mı sorusunu dışarıdan birileri soruyor. Kendi iç dinamiklerine hakim olamıyorlar. Önümüzdeki günlerde bir basın toplantısı düzenleyecekler takip edeceğiz.

Saadet Partisi adayı Ahmet Alkan sessizliğini sürdürürken, bağımsız adayımız gurbetçi Feridun bey ise meşhur olimpik havuzuyla ne yapacak göreceğiz. Bu arada Demokrat Parti’de hareketlilik var ama galiba AK Parti’nin adayının belli olmasını bekliyor. Bazen MHP ile ittifak yaptıkları dedikoduları da yok değil ama işte zaman her şeyi gösterecek.

Seçimlerde mühim olan hizmet yarışı bu yarıştan kimsenin zarar almadan başarıya ulaşmasını ümit ediyorum.

Melih Can KALENDER
Editör

  • Okunma: 8827

Yorumlar (0)Yorum Yap