Hakkı'nın hakkı Hakkı'ya

Köşe Yazıları / Melih Can Kalender

Hakkı'nın hakkı Hakkı'ya

Yerel seçimler yereldeki halk için önemlidir. Genel seçimlerde partiler ve liderleri ön plana çıkar. Yerel de ise başkan adayı önemlidir. A, B veyahut C partisi aday kadar önemli değildir. Emirdağ’a bağlı Gömü belediyesinde 1994 yılından bu yana olan gelişmeler başkan Hakkı Tekin’in birebir çalışmalarının sonucudur. Gömü’ye herhangi bir partinin liderini de getirseniz kazanamaz. Halk onu benimsemiş.

Gömü’ye her zaman olduğundan farklı bir şekilde gece gittim. Hakkı başkanla telefonlaştık. Yarım saat sonra oradayım dedim. Oysaki ben Gömü’nün içinde değişimi gözlemliyordum. Her neyse… Araçla Emirdağ’dan gelen yoldan karşıya Gömü’nün içerisine girdim. Kaldırımların refüjlerin parladığını Büyükşehir belediyesi bulunan Eskişehir’de gördüm bir de Gömü’de. Gömü’de yol kenarları ve yol ayrımları fosforlu ışıklandırmalarla belirlenmiş. Parklar her mahalleye kurulmuş. Birçok belediyenin baş belası alt yapıyı tamamlamış ve taş parkeleri döşetmiş başkan. Tam o sırada telefonum çalıyor. Arayan Hakkı Tekin “Mehmedim gelmedin mi?”



1994 yılından bu yana tek başına iktidar olan Hakkı Tekin’inseçim bürosuna gidiyorum. İçeri girer girmez Hakkı Başkan ve muhtaradayları ayakta karşılıyorlar. Muhtar adayları dedim yanlış okumadınız.Hakkı Tekin’in seçim bürosunda muhtar adaylarının afişlerini asması veseçim çalışması serbest! Hakkı başkanla hoş beş ettikten sonra sohbetetmeye başlıyoruz. 1994 bu yana Gömü’deki değişimden geçmişseçimlerdeki rakiplerine… Hemen o sırada birisini yanımıza çağırıyor.Daha önceki seçimde karşısına aday olarak çıkmış bir arkadaşı. Şu anseçim bürosunda Hakkı Tekin ile beraber. Bu güzel tabloyu gördüktensonra büroda oturan Gömü halkının masalarına bakıyorum. Meşrubatlardankuru yemişlere, kuru pastalardan sıcak içeceklere biri gidip diğerigeliyor. Başkan bu yeme içmelerin her gece bu şekilde olduğunu hattaher gece bir muhtar adayının baklava getirdiğinden bahsediyor. Seçimatmosferinde adayların çay kahve vermeye zorlandığı ortamlardanGömü’deki bu ortamı görünce şaşırmamak elde değil.

Hakkıbaşkan:”Benim seçilmeme kesin gözüyle bakıyorum. İstesem para daharcamazdım ama bu halk her şeyin en iyisine layık. Bu benim dördüncüdönemim olacak. Önümüzdeki günlerde bir dana kestirip Gömü halkınayemek dağıtacağım.”diyor.

Hakkı Tekin’in yıllarca uğraştığıGömü’deki değişimi görünce meşhur söz “Sezar’ın hakkı Sezar’a” sözügeliyor. Hakkı Tekin bu konumdaysa; yaptıklarından dolayıdır. Bu sözüşu şekilde değiştirmek daha uygun gibi:” Hakkı’nın hakkı Hakkı’ya”…

Saygılarımla…

  • Güncelleme: 02.03.2009 00:04
  • Okunma: 3061

Yorumlar (0)Yorum Yap