Halk Müziği Çalıştayına Davet Edildi

Haberler / Kültür Sanat

Halk Müziği Çalıştayına Davet Edildi

Emirdağ kültürü adına önemli çalışmalara imza atan Emirdağlı hemşehrimiz Ömer Faruk Yaldızkaya, Cumhuriyet Halk Partisi Kültür, Bilim Komisyonu tarafından düzenlenen Türk Halk Müziği Çalıştayına konuşmacı olarak davet edildi. Emirdağ kültürünü Orta Asya'da, Balkanlarda, Azerbaycan'da ve KKTC'de başarıyla temsil eden hemsehrimiz Dr. Ömer Faruk Yaldızkaya; "Kültürümüze bir tuğla da biz koyabilirsek,ne mutlu... Bu siyaset üstü bir çalıştay...Seve seve katıldım..." dedi.

Ünlü Türk Halk Müziği sanatçısı Musa Eroğlu'nun yanı sıra Doç.Dr.Okan Murat Öztürk, TRT Ankara Radyosu THM Müdürü Kubilay Dökmetaş, İhsan Öztürk, İTÜ-DTM Konservatuarı hocası Dr.Süleyman Şenel, Gazi Üniversitesi'nden Prof.Dr.Ali Yakıcı ve sanatçı Doç.Dr. Armağan Coşkun Elçi, Zeybek uzmanı Doç.Dr.Cenk Güray ve Ali Fuat Aydın, Dokuz Eylül Üniversitesi Konservatuarı hocası Prof.Dr.Feza Tansuğ gibi önemli müzik insanlarının katılacağı bilimsel toplantı 20 Şubat 2017'de Ankara Bilkent Otel'de gerçekleştirileceği öğrenildi.

Yaldızkaya, sahne ve seslendirme alanları, seslendiricilerin durumuyla ilgili araştırmalarını ve görüşlerini bildireceği öğrenildi.

  • Okunma: 3482

Yorumlar (2)Yorum Yap

  • Orhan karaca

    Başarılarının devamını dilerim.

  • can yardımcı

    Ömer Ağabey başarılarınızın devamını dilerim selam ve sevgilerimlee