Hayırseverlerin En Fazla Yatırım Yaptığı İlçe:Emirdağ

Haberler / Güncel

Hayırseverlerin En Fazla Yatırım Yaptığı İlçe:Emirdağ

İlçemiz Yenidoğan Mahallesi’nde yapımı tamamlanan Emirdağ 4 Nolu Zilfi -Ali Kuş Aile Sağlığı Merkezi dün gerçekleşen törenle hizmete açıldı.Açılışa ilimiz Valisi Mustafa Tutulmaz, Afyon Milletvekili Eski Bakan Veysel Eroğlu, Afyon Milletvekilleri İbrahim Yurdunuseven ve Ali Özkaya, İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban, ilçemiz Kaymakamı Halil İbrahim Acır, ilçemiz Belediye Başkanı Serkan Koyuncu, İl Sağlık Müdürü Serhat Korkmaz, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Sezen, AK Parti ilçe Başkanı İsmail Dişiçürük, Sağlık Ocağına arsa bağışı ve maddi yardımda bulunan Zilfi -Ali Kuş ve çok sayıda yakını ile mahalle halkı katıldı.

“MURADIMIZA ERDİK”
Açılıştan önce görüşlerini aldığımız Ali Kuş şunları kaydetti: “Ben aslen Dereköylüyüm. Avrupa’da kalıyorum. Fransa’da. Allah rızası için hayır yapalım dedik ve muradımıza erdik. Valla böyle denk geldi. Muhtar Fakı da denk geldi Allah razı olsun. Buradaki arsamı gelinime vermiştim gelinim başka bir yerden ev aldı. Baba bunu sat bir hayır yap dedi. Biz de burayı verdik sağlık ocağı yapıldı. Muradımıza erdik” dedi.

“EMİRDAĞ HALKI ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE ÖNEMLİ HİZMETLERE ŞAHİTLİK EDECEK”
Açılış esnasında ise ilk konuşmayı ilçemiz Belediye Başkanı Serkan Koyuncu yaptı. Koyuncu konuşmasında ilçemizdeki doğalgaz çalışmalarının Eylül ayında başlayacağını konuyla ilgili AKSA Doğalgaz Firmasının Müdürüyle de gerekli görüşmelerin yapıldığını belirtti. Koyuncu, önümüzdeki günlerde Emirdağ halkının Emirdağ’da çok önemli hizmetlere imza atıldığına şahitlik edeceğini de belirtirek hayırsever Zilfi -Ali Kuş ailesine yaptıkları hayırdan dolayı teşekkürlerini sundu.
Koyuncu’dan sonra Zilfi -Ali Kuş çifti adına torunları Ceylan Kuş bir konuşma yaptı. Kuş konuşmasında açılışı yapılacak olan Aile Sağlığı Merkezi’nin Emirdağ’a hayırlı-uğurlu olmasını diledi.

Kuş’un ardından ilimiz Valisi Mustafa Tutulmaz bir konuşma yaptı. Vali Tutulmaz konuşmasında şunları kaydetti :

“HAYIRSEVERLERİMİZCE EN FAZLA YATIRIM YAPILAN İLÇE EMİRDAĞ”
“Çok güzel bir hizmeti hep birlikte faaliyete geçiriyoruz. Öncelikle bunda emeği geçen herkesi huzurlarınızda tebrik ediyorum onlara teşekkür ediyorum. Emirdağımız ününü ülkemizin dışına taşımış önemli ilçelerimizden biridir. Bundan elli yıl önce değerli hemşehrilerimiz rızık kazanmak üzere Avrupa’ya gittiler, bir taraftan rızıklarını kazandılar, bir taraftan da ülkemizi ve ilçemizi unutmadılar. Sadece Avrupa’ya gidenler değil İstanbul’a gidenler de unutmadı. Açıkçası Emirdağlı hemşehrilerimiz Emirdağ’ı unutmadı. Bunun da gereğini değişik vesilelerle gösteriyorlar. Şu anda ilimizde hayırseverlerimizce en fazla yatırım yapılan ilçe Emirdağ. Bundan dolayı da Emirdağlı kardeşlerimi kutluyorum. Her iki-üç ayda bir Emirdağ bir hayırseverimizin ya protokolünü yapıyoruz, ya görüşmesini yapıyoruz ya da burada olduğu gibi açılışını yapıyoruz. Bundan ne kadar mutluluk
duyduğumuzu da açıkça ifade etmek isterim. Devletimiz güçlü, devletimiz bunları yapar bunda sıkıntı yok. Ama belki bir yıl sonra yapılır belki iki yıl sonra yapılır. Ancak burda hayırseverlerimizi böyle güzel hizmetlerde yanımızda görmekten büyük bir mutluluk duyduğumuzu söylemek isterim. Bu tür yardımlar biz kamu çalışanlarının siyasilerimizin motivasyonunu arttırıyor. Bu şevk de ilçemize, köylerimize daha fazla hizmet etme şekline dönüyor. Sağlık hizmetine baktığımızda şu anda Dünya-
da sağlık hizmetine ulaşmada birinci sıradayız arkadaşlar. Dünyada Türkiye kadar sağlık hizmetine ulaşılabilen bir ülke yok. Bununla ne kadar övünsek azdır. Bu aşamaya getiren hükümetlerimize bakanlarımıza, siyasilerimize, kamu görevlilerimize huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımızı da bizim yanımızda görmekten tekrar mutluluk duyduğumu ifade diyorum, hayırlı-uğurlu olsun diyorum. Hayırsever vatandaşlarımız Emirdağ’da okul yapıyorlar, huzurevi yapıyorlar, belediyemizle birlikte kültür merkezi yapıyorlar daha da bu yatırımların artarak devam etmesini diliyor, hepinize saygılarımı sunuyorum” dedi.

“ÖLDÜKTEN SONRA DA AMEL DEFTERİNE YAZILACAK”
Vali Tutulmaz’dan sonra bir konuşma da Afyonkarahisar Milletvekili ve Eski Bakan Veysel Eroğlu bir konuşma yaptı. Prof. Dr. Veysel Eroğlu konuşmasında şunları kaydetti: “Emirdağlı hayırseverlerimiz Ali Amca ile Zilfi Teyzemi gönülden tebrik ediyorum. Hayırlı bir hizmete vesile oldular. Tüm hayırseverlerimizi kutluyorum. Bu yatırımlar insanlığa hizmettir. Bu tür tesisler öldükten sonra da amel defterine hayır yazan hizmetlerdir. Bu da en büyük mutluluktur aslında. Cenab-ı Allah uzun
ömürler versin. İki cihan saadeti versin. Sağlık alanında ülkemiz çok çok iyi durumda. Birçok ülkeye gittim. Gerçekten en muhteşem sağlık hizmeti Türkiye’de bulunuyor. Bu açıdan bir yatırıma da ilçemizde vesile olan hayırseverlerimizi tebrik ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri açılış kurdelesini kesti. Ardından Vali Tutulmaz, Milletvekilleri ve diğer protokol üyeleri Sağlık Merkezi’ndeincelemelerde bulundu. Vali Tutulmaz incelemeleri sonrasında hayırsever Zilfi -Ali Kuş çiftine plaket takdim ederek, bir kez daha teşekkür etti.

PAZARTESİ’DEN İTİBAREN HASTA KABULÜNE BAŞLAYACAK

4 Nolu Zilfi -Ali Kuş Aile Sağlığı Merkezi’nin ise Pazartesi gününden itibaren hasta kabulüne başlayacağı ve iki hekimle hizmet vereceği öğrenildi.

  • Güncelleme: 30.08.2019 09:42
  • Okunma: 2126

Yorumlar (1)Yorum Yap

  • Sevinç

    Mahallemize Hayırlı olsun emeği geçen herkese teşekkürler