Haziran 2017'de Emirdağ'da Neler Yaşandı?

Haberler / Güncel

Haziran 2017'de Emirdağ'da Neler Yaşandı?

Acısıyla tatlısıyla bir seneyi daha geride bırakırken; sizleri 2017 yılında Emirdağ'da neler olduğuyla ilgili kısa bir gezintiye çıkarmak istedik. İşte ay ay 2017 yılında Emirdağ'da yaşananlar;

Haziran 2017

Emirdağlılar vakfının 20. kuruluş yıl dönümüne denk gelen geleneksel iftar yemeğinde Eskişehirli Emirdağlılar bir araya gelerek yeni oluşturdukları platformu tanıttılar.

Emirdağ Ağzı' kitabıyla başlayan Kültür yayınlarına, Emirdağ Belediyesi ve Şükrü Türkmen işbirliğinde; Emirdağ'ın tarihi belgelerde çalışmalarını yazan iki kitap daha yayınlandı.

Başbakanlık Yurt dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB ile Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışma kapsamında, yaz tatilini Türkiye’de geçirecek gurbetçilerin çocuklarına Türkçe eğitim verilecek.)

Kızılay Emirdağ Şubesi yardıma muhtaç aileler için yapılan yardım faaliyetlerine bu yılda devam etti.

Burdur'un Bucak İlçesi'nde otomobille kamyonun çarpıştığı kazada 1'i kadın 2 kişi yaşamını yitirirken, 1 çocuk ise yaralandı. Kazada hayatını kaybedenlerin isimleri belli olduğunda ise Emirdağ'a bağlı Tez köyüne acı haber ulaştı. Tez köyünden olan Ahmet Benli idaresindeki 03 HP 242 plakalı araçta, şoför Ahmet Benli ve Keziban Benli hayatını olay yerinde kaybederken; kızları ise hastaneye kaldırıldı.

Hakimler ve Savcılar Kurulunun Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararlarına göre Emirdağ adliyesine atamalar yapıldı.

Belçika'nın Brüksel-SaintJosse Belediye Başkanı Emirdağlı Emir Kır, kırmızı ışıklarla mücadeleye başladı. Belediye sınırları içerisinde bulunan bu fuhuş evleriyle ilgili olarak geçen ay yapılan operasyonla 26 fuhuş evi kapatılmış, ardından 'kırmızı ışık' polemiği başlamıştı.

Geçtiğimiz sezon düşük bütçesi ile Afyonkarahisar Süper Amatör Lig'de son maçında şampiyonluk fırsatını elinden kaçıran Afyonkarahisar'ın güçlü ekiplerinden Emirdağ Spor, yeni sezon transfer hazırlıklarına başladı.

Motosikletle mahalleleri dolaşan Ramazan davulcusu görüldü de araç üzerinde davul çalan Ramazan davulcusu Emirdağ’da görüldü.

Afyonkarahisar Emirdağ'da İlçe Jandarma ekipleri tarafından yapılan uygulamada durumundan şüphelenilerek durdurulan bir yolcu otobüsündeki yolcunun üzerinde 10 gram bonzai ele geçirildi

Emirdağ Belediyesi Zabıta Amirliği ekipleri dilencilere göz açtırmıyor. Emirdağ Belediyesi zabıta ekipleri ve Emirdağ İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler; Emirdağ pazarının olduğu gün olan Salı günü sabahı Emirdağ giriş çıkışlarında bir operasyon düzenlendi. Emirdağ'a genellikle Bolvadin ve Çay ilçelerinden gelen dilencilere yasal işlem yaparak ilçeye girişlerini engellediler.

Emirdağ'da, Mübarek Kadir Gecesi’nde Emirdağ Çarşı Camii'nde ziyarete açılan Sakal-ı Şerif büyük heyecan yarattı.

Türkiye Belediyeler Birliği -TBB- tarafından Emirdağ'a bağlı Davulga Belediyesine itfaiye aracı hibe edildi.

Bayram'ın ilk günü Bolvadin Özburun Kasabasında İlyas Karaşahin'e ait ağılda göçük meydana geldi. Yaklaşık 520 adet küçükbaş hayvan telef oldu. Afyonkarahisar İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliğine atanan kayyum olay yerine intikal edip vatandaşlardan bilgi aldı. Bolvadin, Bayat ve Emirdağ'daki 6 yetiştiriciye ait olan hayvanlar Özburun Belediyesinin iş makineleri ile açılan çukura gömüldü. Vatandaşların tek tesellisinin can kaybının olmaması olurken; olayla ilgili Jandarma ekipleri soruşturma başlattı.

  • Okunma: 1747

Yorumlar (0)Yorum Yap