Haziran 2020'de Emirdağ'da Neler Yaşandı?

Haberler / Medya

Haziran 2020'de Emirdağ'da Neler Yaşandı?

[Acısıyla tatlısıyla bir seneyi daha geride bırakırken; sizleri 2020 yılında Emirdağ'da neler olduğuyla ilgili kısa bir gezintiye çıkarmak istedik. İşte 2020 yılında Emirdağ'da yaşananlar;

Haziran 2020

Haberlerin ayrıntıları için turuncu yazılara tıklayabilirsiniz...
Halde ve pazarda sebze fiyatlarına yağan zam yağmuru küçük esnaf lokantalarını da zora düşürdü. Zaten pahalı olan kırmızı et ve bakliyata bir de sebzeye gelen zamlar eklenince esnaf lokantalarının zam talebine Emirdağ Esnaf ve Sanatkar Odası tarafından yeni fiyat listesi hazırladı.

Geçtiğimiz gün Emirdağ Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından yayınlanan zamlı yemek fiyat listeleri lokantacılara dağıtılmıştı. Yapılan açıklamanın ardından Emirdağ'da ticari hayatını sürdüren lokanta esnafı Ahmet Erkart, zamlı fiyat uygulamasını bu süreçte yanlış bulduğunu dile getirdi ve yapılan zamlara tepki gösterdi. Kendisine ait sosyal medya hesabından zamsız fiyatların dükkanında geçerli olacağını dile getiren Erkart, yemeklere ortalama %30 zammın yanlış olduğunu dile getirdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 10 Haziran'dan itibaren kademeli olarak 40 ülkeye uçak seferlerini başlatmayı planladıklarını açıkladı.

Esnaf Odası yaptığı açıklamada ayrıca şunları kaydetti : “Toplantımızdan çıkan fiyatlandırmalar merkez ve ilçe tarifeleri piyasa şartları maliyetler araştırılıp esnafımızı mağdur ve zarar etmeyecek şekilde esnaflarımızın dilekçeleri de göz önüne alınarak yeniden değerlendirilmiş, Esnaflarımızla görüşülmüş ve odamız fiyatlandırılması buna göre yapılmıştır” dedi.

Emirdağ Belediyesi, Atatürk Kültür Parkı yanında bulunan yeni hizmet binasına taşındı. Emirdağ Cumhuriyet Meydanındaki binada hizmet veren birimler ve tahsilat vezneleri, Cumhuriyet Mahallesindeki yeni belediye binasındaki tadilat ve yenileme çalışmalarının tamamlanmasının ardından taşınma işlemlerini tamamlayarak 8 Haziran 2020 Pazartesi tarihinden itibaren çalışmalarını bu binada sürdürmeye başladı.

Afyonkarahisar Valisi olarak Gökmen Çiçek atandı.

Almanya’nın Hannover kentinde yaşayan Emirdağlı gurbetçi Kemal Çolaker, emekliliğin tadını karavanında çıkarıyor.40 yıldan fazla süre Almanya’da gıda sektöründe çalışan ve son yıllarda Türkiye’deki doğal güzellikleri yerinde görerek emekliliğini doğa gezilerine ayıran Emirdağlı gurbetçi Kemal Çolaker, özel tasarlattığı karavanıyla Emirdağ yaylalarında çocukluk günlerini yadettiğini söyledi.

Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu, projelerini bir bir yerine getiriyor. Göreve gelmeden önce hazırladığı seçim manifestosunu hemşerileriyle paylaşan ve göreve geldikten sonra çalışmalarını hızlandıran Koyuncu'nun 2020 yılı üst yapı çalışmaları gün yüzüne çıkmaya başladı.

Koronavirüs pandemi sürecinde ülkemizde ve ilçemiz Emirdağ’daki normalleşme süreci devam ederken; Emirdağ’da yeni vakaların ortaya çıktığı öğrenildi.

  • Güncelleme: 20.01.2021 22:52
  • Okunma: 3433

Yorumlar (0)Yorum Yap