Haziran Ayı Portresi: Hulusi Türkmen

Ayın Portresi / Ayın Portresi

Haziran Ayı Portresi: Hulusi Türkmen

Emirdağ'ın Yaşam Platformu www.emirdag.gen.tr'nin Haziran Ayı Portresi Afyonkarahisar Pancar Kooperatifi Başkanı ve PANKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hulusi Türkmen.

Hulusi Türkmen 1944 yılında Emirdağ'a bağlı Veysel köyünde dünyaya geldi. İlkokulu Veysel köyünde, ortaokulu Emirdağ'da bitirdikten sonra çiftçilik ve hayvancılıkla uğraşmaya başlayan Türkmen, vatani görevini tamamladıktan sonra Veysel köyünde zirai faaliyetlerine ve hayvancılığa devam etti. Haziran Ayı Portresi: Hulusi Türkmen - Emirdag.gen.trKöyde sivil toplum kuruluşlarında görev aldı. 1986 yılında Pancar Kooperatifi yönetimine girdi. O dönemki yönetim kurulu başkanı Ziraat müdürü ve üç sivilden oluşurken, sistemde yapılan değişiklik sonrası seçimle başkan ve beş sivil yönetici seçimi yapıldı. Emirdağ'dan Hulusi Türkmen, Şuhut'tan Nuri Oynarlı ve 3 sivil yönetici daha seçildi ve Hulusi Türkemn dört yılda bir yapılan seçim sisteminde 1998 yılında Pancar Kooperatifi Afyonkarahisar Başkanı oldu.

Haziran Ayı Portresi: Hulusi Türkmen - Emirdag.gen.trYapılan seçimlerde karşısına güçlü rakipler çıksa da kazanmayı bilen Türkmen; günümüzde de başkanlığını sürdürüyor.

2004 yılında amacı pancar üretimini artırmak, şeker şirketleriyle ilişkiler sağlamak, çiftçiye ürün ve tohum alımlarda uygun fiyatlı ürünler temin etmek olan Türkiye genelindeki 31 pancar kooperatifinin üst birliği PANKOBİRLİK'in yönetim kurulu başkan yardımcısı ve ihale komisyonu başkanlığı görevini üstleniyor.

Afyonkarahisar'da 48 bin çiftçi, Türkiye genelinde de 1 milyon 700 bin çiftçiye hizmet vermenin gururunu yaşayan Türkmen; genellikle Pancar kooperatifi Emirdağ mağazasından işlerini yürütüyor. Başarısını herkesle diyalog içerisinde bulunmak, çiftçinin menfaatine olan işleri takip etmek olarak belirleyen Türkmen 1996-2002 yılları arasında Anavatan Partisi Emirdağ İlçe Başkanlığı da yaptı.

Haziran Ayı Portresi: Hulusi Türkmen - Emirdag.gen.trKoalisyon hükümeti zamanında dönemin DSP İlçe Başkanı Ceylan Yenilmez ve Emirdağ Belediye Başkanı Av. İsmet Güler ile Emirdağ'ın menfaatine olan her şeyin peşinden koştuklarını dile getiren Türkmen, Emirdağ Devlet Hastanesi'nin yapımı için birliktelikle Emirdağ'a bu güzel yapıyı kazandırdığını dile getiriyor.

Hulusi Türkmen evli ve 5 çocuk babası.

  • Güncelleme: 08.06.2010 21:41
  • Okunma: 9369

Yorumlar (5)Yorum Yap

  • ibrahim sahin

    helal baskanima fransadan yalcin abiye omer abiye bol bol slm

  • tumer EMEKSIZ

    tarim ulkesi olan turkiyenin ,duzgun bir tarim politikasi olmamistir. caliskan, tarim emekcileri ile bir yerlere gelmeye calismistir. hulusi dayimda bu tarim emekcilerinden biridir. basarilarinin devamini temenni eder.uzun ve saglikli bir yasam dilerim

  • Özkan Alaattin DUYAR

    Pancar çiftçisi için yaptığınız başarılı çalışmalarınızdan ötürü kutluyorum.İsminiz Emirdağ'la özdeşleşmiş olup ,bu camiada Markalaşmıştır.Başarılar.

  • faki edeer

    sevgili agabeyim basarilariyin devamini dilerim

  • MUHİTTİN EMRE

    BAŞARMAK İNANMAKTAN GEÇER.HULUSİ ABİ DE İNANARAK ÇALIŞARAK DÜRÜSTCE ÇALIŞTIĞI İÇİN YILLARCA BAŞKANLIK YAPIYOR.TAKDİR E LAYIKTIR EMİRDAĞIN GURURUDUR.ALLAH YARDIMCISI OLSUN