Haziran Ayı Portresi Prof. Dr. Cüneyt Akın

Ayın Portresi / Ayın Portresi

Haziran Ayı Portresi Prof. Dr. Cüneyt Akın

www.emirdag.gen.tr Haziran Ayı Portresi: Prof.Dr. Cüneyt Akın


1982 yılında Afyon ili EMİRDAĞ ilçesine bağlı Gözeli Köyü’nde doğdu. İlkokulu Gözeli Köyü İlkokulu’nda, ortaokulu Eskişehir Osmangazi Ortaokulu’nda ve lise öğrenimini Eskişehir TCDD Meslek Lisesi’nde tamamladı.

1998 yılında Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nü kazandı. Lisans öğrenimini 2002 yılında bitirdi.

1999 yılında TCDD Afyon Gar Müdürlüğü’nde Hareket Memuru olarak işe başladı. 2005 yılında İstasyon Şefi unvanıyla TCDD’deki görevinden ayrıldı.

2002 yılında, Afyon Kocatepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Türk Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalında yüksek lisans öğrenimine başlayarak, 2005 yılında mezun oldu.

2005 yılında, Afyon Kocatepe Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü, Eski Türk Dili Anabilim Dalı’na Araştırma Görevlisi olarak atandı.

2006 yılında, Sosyal Bilimler Enstitüsü Türk Dili ve Edebiyatı Eğitimi Anabilim Dalında, Tezsiz Yüksek Lisans öğrenimini tamamladı.

2006 yılında, Ege Üniversitesi Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü Türk Dili ve Lehçeleri Bölümünde doktora öğretimime başladı. 2011 yılında doktora öğrenimini tamamladı.

2007 yılında, Afyon Kocatepe Üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümüne görevlendirildi. Aynı yıl, Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı tarafından Kırgızistan’ın Celalabat şehrindeki İktisat ve Girişimcilik Üniversitesi Türk Dünyası Kırgız-Türk Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde görevlendirilerek, 2007-2009 tarihleri arasında Öğretim Görevlisi olarak çalıştı. Bu süreçte, alanıyla ilgili araştırmalarda bulundu ve öğretim faaliyetlerine katıldı. Ayrıca, Kırgız Türkçesi ve Rusça öğrendi.

2011 yılında Afyon Kocatepe Üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü, Kuzey-Batı (Kıpçak) Türk Lehçeleri Bilim Dalı’nda Yardımcı Doçent oldu.

2015 yılında Afyon Kocatepe Üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü, Kuzey-Batı (Kıpçak) Türk Lehçeleri Bilim Dalı’nda Doçent oldu.

2015 yılında Afyon Kocatepe Üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı olarak görevlendirildi. 2020 yılında görevinden ayrıldı.

2016 yılında Afyon Kocatepe Üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölüm Başkanı olarak görevlendirildi. Görevi halen devam etmektedir.

2016 yılında Afyon Kocatepe Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Ana Bilim Dalı Başkanı olarak görevlendirildi. Görevi halen devam etmektedir.

2019 yılında Afyon Kocatepe Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü Danışma Kurulu Üyeliğine atandı. Halen görevi devam etmektedir.

2020 yılında Afyon Kocatepe Üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü, Kuzey-Batı (Kıpçak) Türk Lehçeleri Bilim Dalı’nda Profesör oldu.

2020 yılında Afyon Kocatepe Üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi Danışma Kurulu Üyeliğine yeniden atandı. Halen görevi devam etmektedir.

2021 yılında Afyon Kocatepe Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi Yönetim Kurulu Üyeliğine yeniden atandı. Halen görevi devam etmektedir.

2021 yılında Afyon Kocatepe Üniversitesi, Sosyal ve Beşerî Bilimler Bilimsel Araştırma ve Yayın Etiği Kurulu Üyeliğine atandı. Halen görevi devam etmektedir.

Halen, Afyon Kocatepe Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümünde öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. Alanı ile ilgili olarak yurt içinde ve yurt dışında çeşitli bilimsel toplantılara bildirileriyle katılan Prof. Dr. Cüneyt Akın’ın, yayımlanmış 3 bilimsel kitabı, 3 kitap bölümü, 20 uluslararası ve 5 ulusal hakemli dergide yayımlanan makaleleri, 23 uluslararası bildirisi ve yürüttüğü 4 proje bulunmaktadır. Evli ve bir çocuk babası olan Akın, İngilizce ve Rusça bilmektedir. HAZIRLAYAN: ERTUĞRUL ALTINEL - ESKİŞEHİR

  • Okunma: 4220

Yorumlar (2)Yorum Yap

  • ERTUĞRUL ALTINEL

    DEĞERLİ HEMŞEHRİM ve DEĞERLİ HOCAM.
    SİZLERLE GURUR DUYUYORUZ. GÖREVİNDE BAŞARILAR DİLERİM.
    ERTUĞRUL ALTINEL
    EMEKLİ EMİRDAĞ HUZUREVİ MÜDÜRÜ.

  • Sabahaddin Sarı

    Değerli köylüm,
    Sıkıntılarımızı gidermeye çalıştığımız pandemi günlerinde ve sonrasında Allah'tan şahsına; sevdiklerinle beraber, sağlık içerisinde huzurlu ve mutlu bir ömür temenni ediyorum. Ufkun ve bahtın her daim açık olsun. Yaşamın boyunca başarılarının devamı dileğiyle selam ve sevgiler...