Haziran Ayı Portresi: S.İlker Özokcu

Ayın Portresi / Ayın Portresi

Haziran Ayı Portresi: S.İlker Özokcu

www.emirdag.gen.tr Haziran Ayı Portresi: Eskişehir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı S.İlker Özokcu.

15 Aralık 1954 tarihinde Emirdağ'a bağlı Veysel Köyü'nde dünyaya gelen İlker Özokcu, emekli öğretmen Ali Özokcu ile ev hanımı Türkan hanımın 2 çocuğundan birisidir. İlköğrenimini Emirdağ İnkılap İlköğretim Okulu'nda, ortaöğrenimini ise Emirdağ Lisesi'nde tamamlamıştır. 1974 yılında EİTİ Akademisi'ne bağlı Afyon Mali Bilimler Fakültesi'ne başlayan Özokcu, üniversite yıllarında Afyon Şeker Fabrikası'nda işçi olarak çalışmış, fabrikada sendika çalışmalarına katılmış ve işyeri temsilciliği yapmıştır.

Haziran Ayı Portresi: S.İlker Özokcu - Emirdag.gen.tr1981 yılında askerlik görevini kısa dönem olarak Burdur'da tamamlayan Özokcu, 1982 yılından itibaren bugüne kadar olmak üzere Eskişehir'de Serbest Muhasebeci Mali Müşavir olarak serbest çalışmaya başladı. 1990 yılında kurulan Eskişehir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası'nda 1991 - 1994 yıllarında oda sekreteri olarak görev yapmıştır. 1994 yılından bu yana 9 dönemdir oda başkanı sıfatıyla çalışmalarını sürdürmektedir. Kendisi  aynı zamanda merkezi Ankara’da bulunan Temel Eğitim ve Staj Merkezi (TESMER)'in Eskişehir Şube Başkanı'dır.

Eşi İnşaat Mühendisi olan Özokcu 2 kız babasıdır. Büyük kızı Boğaziçi Üniversitesi Mütercim Tercümanlık bölümü, küçük kızı ise İTÜ Mimarlık Fakültesi mezunudır. Sivil toplum örgütlerine, demokratik kitle örgütlerine, sendikalara, kurum ve kuruluşlara yurttaş duyarlılığı gereği her zaman katkıda bulunan Özokcu, ekip mantığı ile çalışmayı seven ve hep ileriyi düşünen birisidir.

  • Güncelleme: 24.06.2011 22:55
  • Okunma: 6227

Yorumlar (2)Yorum Yap

  • hüseyin ÜSTÜN

    Sevgili abiciğim başarılarının devamını dilerim.Hüseyin ÜSTÜN Burdur Aanadolu Öğretmen Lisesi Md.Başyard.

  • Ramazan ERDÖNMEZ

    Saygıdeğer hemşehrim; Emirdağlı hemşehrilerimizin haberleşmelerine büyük katkı sunan ve yurtdışındaki olsun, Türkiyenin çeşitli bölgelerinden olsun insanlarımızın birbirlerinden haberdar olmalarını sağlayan emirdag.gen tr. sitesindeki 'Ayın Portresi' sütununda bu ay sizi görmek beni çok sevindirdi.Eskişehirde yakından tanık olduğum Sivil Toplum Örgütlerine, Sendikalara toplumun bilinçlenmesi, aydınlanması, bilimsel,
    parasız sağlık, parasız, laik eğitim konusunda verdiğiniz mücadele yetişen nesillere bir örnek olacaktır. Bu duygu ve düşüncerle sevgi ve saygılarımı sunuyorum...