Heyecan Verici Bir Proje; Emirdağ Hükümet Konağı

Haberler / Görsel Medya

Heyecan Verici Bir Proje; Emirdağ Hükümet Konağı

Bundan yıllar önce ilçemizde mahalle fırınları vardı. Çocukluğumun unutulmayan anılarından bir kısmı bu mahalle fırınlarına ait. Sabah erkenden yanımızda annemiz, babaannemiz vs. her kim varsa kalkardık pişirilmeye hazır hamuru mahalle fırınına götürürdük. Mahalle fırınında pişirilen bükmelerin, haşhaşlı ekmeklerin kokusu bir başka olurdu. Burada pişirilen hamurişleri evlerde günlerce yenilirdi. Unutulmaya yüz tutmuş eski bir gelenekti. Bu gelenek bugün Belediye Başkanı Serkan Koyuncu tarafından yeniden hayata geçirildi. Bu önemli geleneğin yaşatılması adına verdiği emekten dolayı kendisine teşekkür ediyorum.

İlçemizdeki bir diğer önemli gelişmeden bahsetmek istiyorum. Emirdağ Hükümet Konağı’ndaki birimler Pazartesi’den itibaren Rant Tesisleri’ndeki Belediye eski binasında hizmet vermeye başlayacak. Malmüdürlüğü ve Milli Emlak Servisi ise ilçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne ait binada olacak. Belki bu Pazartesi değil ama önümüzdeki günlerde ilçemiz Vergi Dairesi de Emniyetin eski binasına taşınacak.

Peki bundan sonra ne olacak? Biliyorsunuz ilçemize yeni bir Hükümet Konağı
yapılacak. Bu Hükümet Konağı’nın yapımı ne zaman başlar ne kadar sürer bilemiyoruz. Edindiğim bilgiye göre Hükümet Konağı’ndaki kurumlar birkaç yıl yeni yerlerinde hizmet verecek. Artık 2023 mü olur 2024 mü olur yeni Hükümet Konağı’nın tamamlanmasıyla bu birimler yeniden yeni Hükümet Konağı’na taşınacak. Yeni Hükümet Konağı’nın ise ilçemiz Belediyesi’nin karşısında bulunan alana yapılması planlanıyor. Yeni Hükümet Konağı’nın tamamlanmasıyla beraber vatandaşlarımız tüm resmi işlemlerini bir noktadan halledebilecek. Önceden Tapu Müdürlüğü de Hükümet Konağı’nda idi. Sonrasında şu anki yeri olan Yeni Otogar’ın bulunduğu yere taşındı. Yeni Hükümet Konağı’nın bitmesiyle beraber Tapu Müdürlüğü de buraya taşınacak. Hatta ve hatta ilçemiz Müftülüğü de yeni Hükümet Konağı’na taşınacak. Emirdağ halkının tüm iş ve işlemlerini bir noktadan yürütebilmesi adına yeni Hükümet Konağı çok önemli bir proje. Düşünün hem Belediye ayağınızın altında hem Hükümet Konağı ve işlerinizi oradan oraya koşturmadan yapabileceksiniz... Heyecanla bekliyoruz... Tabi ömrümüz yeterse... Sağlıcakla kalın, Allah’a emanet olun...

  • Okunma: 1417

Yorumlar (0)Yorum Yap