Hollanda’ya Emirdağlı Bakan

Haberler / Güncel

Hollanda’ya Emirdağlı Bakan

Hollanda'da Başbakan Mark Rutte başkanlığında oluşturulan dört partili koalisyon hükümetinde Türkiye kökenli iki kadın bakan görev yapacak. Yeşilgöz Ankara doğumlu, Uslu ise Afyon Emirdağlı...

Hollanda'da Başbakan Mark Rutte başkanlığında oluşturulan dört partili koalisyon hükümetinde Türkiye kökenli iki kadın bakan görev yapacak.

Liberal sağ eğilimli Özgürlük ve Demokrasi Partisi (VVD) Milletvekili Dilan Yeşilgöz Zegerius, Hollanda'nın yeni Güvenlik ve Adalet Bakanı olacak.

Demokratlar 66 Partisi (D66) üyesi Günay Uslu ise kültür ve medyadan sorumlu devlet bakanlığı görevini üstlenecek.

Hollanda'da 17 Mart'ta yapılan genel seçimlerin ardından 271 gün süren pazarlıkların ardından kurulmasına karar verilen koalisyon hükümetinde yar alacak bakanlar kesinleşti.

Mark Rutte'nin 4. kez başbakanlık koltuğuna oturacağı hükümette, 28 bakan yer alacak. Rutte dışında, bakanlar kurulu 14 kadın, 14 erkek üyeden oluşacak.

Bakanlar kurulundaki iki kadın üye ise Türkiye kökenli politikacılar Dilan Yeşilgöz Zegerius ve Günay Uslu.

Mark Rutte'nin lideri olduğu liberal sağ eğilimli VVD Milletvekili olan Dilan Yeşilgöz Zegerius, Hollanda'nın yeni Güvenlik ve Adalet Bakanı olacak.

Günay Uslu ise sol liberal eğilimli D66 tarafından, dışarıdan Medya ve Kültürden Sorumlu Devlet Bakanı olarak atandı. > CiddiGazete

  • Okunma: 3114

Yorumlar (0)Yorum Yap