İsmet Güler Son Yolculuğuna Uğurlandı

Haberler / Güncel

İsmet Güler Son Yolculuğuna Uğurlandı

İlçemiz geçmiş dönem Belediye Başkanlarından Avukat İsmet Güler son yolculuğuna uğurlanıyor. Güler için bugün Emirdağ Belediyesi önünde bir tören düzenlendi.

Düzenlenen törene Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu, Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Şükrü İbrik, EKDAD Başkanı Metin Akın, Engelliler Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Şahbaz, AK Parti İlçe Başkanı İsmail Dişiçürük, CHP İl Başkanı Nevzat Ercan, CHP İlçe Başkanı Recep Özer, Atatürkçü Düşünce Başkanı Kazım Sarıtaş, belediye personelleri, Güler’in Eşi ve çocukları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Saat 11.00’de başlayan törende ilçemiz Belediye Başkanı Serkan Koyuncu ve ilçemizdeki avukatlar adına Ahmet Şahbaz birer konuşma yaptılar.

İlk konuşmayı Serkan Koyuncu yaptı. Koyuncu konuşmasında şunları kaydetti :

“UNUTULMAYACAK EFSANI BAŞKANI UĞURLUYORUZ”

“Öncelikle tüm Emirdağlıların başı sağolsun. Kardeşimizin söylediği gibi hakikaten unutulmayacak efsane bir başkanı bugün uğurluyoruz. Rabbim yaptığı hizmetlerden dolayı Emirdağımıza yaptığı unutulmaz hizmetlerden dolayı inşallah kendisinden razı olur. Rabbim ahirette inşallah kendisine mağfiret eyler. Biz siyasete başladığımız günden itibaren siyasi görüşü ne olursa olsun o bizim İsmet Başkanımızdı, Sayın İsmet Güler değildi bizim için. İsmet Abimizdi. Her gün her an başımız sıkıştığında yanına gidip rahatça fikir aldığımız yol göstereceğine inandığımız abimizdi. Bugün burada kendi yaptığı eser Emirdağ Belediyesi Rant Tesisleri önünden kendisini uğurluyoruz. Tekrar Emirdağımızın başı sağolsun. Sevenlerine, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Allah rahmet eylesin inşallah”.

Daha sonra meslektaşları adına bir konuşma yapan Avukat Ahmet Şahbaz şunları kaydetti :

"TÜM EMİRDAĞIMIZIN, MESLEKTAŞLARIMIZIN, AİLESİNİN BAŞI SAĞOLSUN"

“Her nefis ölümü tadacaktır diyor Cenab-ı Hak. Evet İsmet Abimiz hepimizin sevdiği meslektaşımız, Belediye Başkanımız. İsmet Abimizle Huzurevi yapımında bir çalışmamız oldu, çok uyumlu bir çalışmaydı Allah razı olsun. Emirdağ Huzurevi’nin Emirdağ’a kazandırılmasında çok büyük hizmeti oldu. Geriye kalanlar sadece bunlar. İlçemize, insanımıza yaptığımız karşılıksız, koşulsuz hizmetler.

Büyükler söylemişler, aşıklar ‘ölürse ten ölür, canlar ölesi değil, aşık öldü diye sela verirler, ölen hayvan olur, aşıklar ölmez” bizim kendimizden gelen öğretiye göre inanan insanlar ölmez. İsmet Abimizin topraktan yaratılan bedenini toprağa tevdi edeceğiz. İnşallah, imanlı gitmiştir. İnşallah Efendimizin şefaatine nail olur. İnşallah Hoca Hanım ve çocukları onun yerini doldurur.

Meslektaşımız, abimiz, nezaketiyle, güler yüzüyle hep hatırlayacağız. Ruhu şad olsun İsmet Abim. Bütün bizden önce gidenlere selam söyle. İnşallah biz de imanla geliriz, ahirette buluşuruz. Rabbim hepimize imanlı yolculuk nasip etsin. Tüm Emirdağımızın, meslektaşlarımızın, ailesinin başı sağolsun, acılarını paylaşıyoruz. Rabbim sabır versin, güç versin” dedi.

Konuşmalardan sonra Güler’in tabutunun üzeri cübbeyle örtülerek ilçemiz Çarşı Camii’ne omuzlar üzerinde götürüldü. Burada Güler’in oğlu ve yakınları taziyeleri kabul etti.

Güler, bugün öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Emirdağ İlçe Kabristanlığına defnediledecektir. (Kaynak : EMİRDAĞ GAZETESİ)

  • Okunma: 5423

Yorumlar (0)Yorum Yap