İYİ Partide Emirdağ’ın Gelini Sebahat Aday

Haberler / Siyaset

İYİ Partide Emirdağ’ın Gelini Sebahat Aday

İYİ Parti Afyonkarahisar milletvekili aday adaylığı listesi belli oldu. Listede Emirdağ’dan isim bulunmazken; Afyonkarahisar merkezde yaşayan Emirdağlı Afyon Emirdağlılar Derneği eski başkanı Yücel Demircigediği’nin gelini Sebahat Demircigediği aday adayları listesinde yer aldı. Çalışmalarını aralıksız sürdüren Sebahat Demircigediği, kadınları ve Afyonkarahisar’ı en iyi şekilde temsil etmek için aday olduğunu açıkladı.

Sebahat Demircigediği Kimdir?

22 Ekim 1990 yılında Merkez Afyonkarahisar’da doğdu. İlk ve ortaokulu Fatih İlköğretim Okulu’nda bitirdikten sonra Merkez Ticaret Meslek Lisesi Muhasebe bölümünden mezun oldu. 2009 yılında Afyon Kocatepe Üniversitesi Bolvadin MYO Bankacılık-Sigortacılık bölümünden ön lisans mezuniyetiyle beraber lisansımı 2021 yılında Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi’nden aldı. Aynı zamanda Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Yaşlı Bakımı Ön lisans programını tamamladı. Aile şirketimizde Sigorta Acenteliği yapmakta olan Sebahat Demircigediği; evli ve 2 çocuk annesidir.

Siyasi olarak 2018 yılında İYİ partinin kuruluş aşamasında Kurucu Gençlik Kolları STK’lardan Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. 2020’de İl Kadın Politikaları Başkanlığı ardından İl Siyaset Akademisi Başkanlığı ayrıca Genel Merkez Kadın Politikaları Başkanlığı Bölge Koordinatörlüğü görevlerinde bulundu.

  • Okunma: 3684

Yorumlar (2)Yorum Yap

  • yücel demircigedigi

    başarılar dilerim yolun açık olsun

  • Yücel demircigedigi

    Hayırlı uğurlu olsun yolun açık olsun