İYİ Partili Yardımcı; Altın Firmasına Sizi İstemiyoruz, Dedim

Haberler / Güncel

İYİ Partili Yardımcı; Altın Firmasına Sizi İstemiyoruz, Dedim

İYİ PARTİ 3. OLAĞAN GENEL KURULU İLÇEMİZDE YAPILDI... GÜNDEMDE EMİRDAĞ YAYLALARI VARDI...

İYİ Parti’nin 3. olağan genel kurul toplantısı bugün ilçemizde gerçekleşti. Gerçekleşen genel kurul toplantısına İYİ Parti İl Başkanı Muhammet MISIRLIOĞLU, İyi Parti il yönetiminden Teşkilat Başkanı Celal BURSALIOĞLU, İYİ Parti Emirdağ İlçe Başkanı Ergün YARDIMCI, İYİ Parti İscehisar İlçe Başkanı Necmi ÖZSARI ile yönetim kurulu üyeleri ile partililer katıldı.

Toplantı, ilçemizdeki bir lokantada verilen öğle yemeğinin ardından yapılan konuşmalarla başladı. İlk konuşmayı İYİ Parti İlçe Başkanı Ergün YARDIMCI yaptı. Yardımcı, toplantıya katılanlara ‘hoşgeldiniz’ diyerek katılanları selamladı.

Sonrasın ise İYİ Parti İl Başkanı Muhammet MISIRLIOĞLU bir konuşma yaptı. Mısırlıoğlu, toplantıya katılanları selamladıktan sonra şunları kaydetti :

“Öncelikle İYİ Parti Afyonkarahisar il teşkilatı olarak kurumsal yapılaşmamızı hızlı bir şekilde tamamladık. Akabinde görev dağılımlarından sonra il yönetim kurulu ve ilçe yönetim kurullarıyla ayrı ayrı toplantılar yaptık. Göreve geldiğimiz günden itibaren Türkiye’nin gündemine ilimizin gündemine, ilçelerimizin gündemine dair haftalık basın bildirilerimizi paylaştık, sosyal medyadan da bunları duyurduk. Biz 60 günde önce herkesi kucaklamayı başardık. 60 gün içinde 7 tane ilçemizi ziyaret ettik. 6 ilçemizi bir milletvekilimizin katılımıyla ziyaret ettik. Burası yedinci ilçemiz oluyor.

“EMİRDAĞ YAYLALARINDA ALTIN ARAMA İŞİNİ TAMAMEN REDDEDİYORUZ”

Emirdağ’ın sıcak gündemi Emirdağ Yaylarında altın aranması. Emirdağ’ın gündemi şu anda yoğun bir şekilde bu konuyla çalkalanıyor. Biz bu konu ilk gündeme geldiği gün Afyonkarahisar Merkez Belediye Başkan adayımızın Emirdağ Yaylaları Koruma Platformu Derneği’ne üye olmasını sağladık. İlçe Başkanımız ve ilçe yönetim kurulumuzla beraber onlara destek verdik. Ve bu platforma sonuna kadar destek çıkacağımızın sözünü verdik.

Azerbeycan’da Türk SİHA’ları görev yapıyor, Türk SİHA’larının görev yaptığından rahatsız olan Kanada, Türk SİHA’larına vermiş olduğu kamera desteğini artık vermeyeceğini söylüyor. Ben de buradan diyorum ki; Emirdağ Yaylalarını, Türkiye’nin çeşitli yaylalarını siyanürle altın arama iznini Kanadalı şirketlere veren Türk Hükümeti’ne buradan sesleniyorum; Emirdağ Yaylalarını verdiğiniz Kanadalı şirketin buradaki ruhsatlarını, izinlerini iptal yetkisi sizdedir. Samimiyseniz bu şirketlerin Kanadalı firmaların Türkiye üzerinde yapmış olduğu bu sözleşmeleri feshedin Türk Milleti de biz de sizin samimiyetinizi görelim. Türk Devleti büyük bir devlettir. Türk Devleti gelenekleri, görenekleri olan 5 bin yıllık tarihi olan ve hiçbir zaman kimseye boyun eğmemiş, hiçbir dönemde de köleliğe başını eğmemiş, başkaldırmış onuruyla dik yaşamış bir millettir. Bu milletin sabrını, sinirlerini hiç kimse ölçmeye kalkamaz ölçmek de haddi değil. Biz Türk Milliyetçileri olarak İYİ Partililer olarak Emirdağ Yaylalarında kanserojen madde yayan, insan sağlığını tehlikeye sokan, orada yaşayan hayvanlarımızı, canlılarımızı ziyan edecek olan siyanürle altın arama işini tamamen reddediyoruz. Emirdağ Yaylalarını tamamen bu konudan arındırana kadar da İYİ Parti İl ve İlçe Teşkilatları olarak arkasındayız. Takipçisiyiz. Mecliste de İYİ Parti grup toplantılarında da bunu da yakın zamanda Allah nasip kısmet ederse Emirdağ’da kurulan, Emirdağ Yaylalarını Koruma Platformu üyelerinin de hazırlayacağı bir basın bildirisini de İYİ Parti Grup Toplantısında (sizlerin huzurunda söylüyorum bunu) konuşturmak istiyoruz.

“İYİ PARTİ TÜRKİYE’NİN ALTERNATİFİDİR”

Türkiye’nin gündemi sıcak, ekonomik krizler, hayaller doğalgazla zengin olma, gerçekler askıda ekmek. Bir taraftan hayal kuruyoruz zengin olduk diye bir taraftan bakıyorsun parti logoları, parti amblemlerinin altına askılar asılmış oraya poşete ekmekler dizilmiş. Arkadaşlar Türk töresinde de İslam dininde de bir elin verdiğini öbür elin görmemesi lazım. Hiçbir ihtiyaç sahibi kardeşimizin böyle bir ortamda rezil olmasına müsaade edilmesine karşıyız. Türkiye’nin ekonomisinin ne kadar kötü yönetildiğini buradan hep beraber izliyor ve üzülüyoruz. Türk geleneğinde askıda ekmek vardır ama nerede vardır, o ilin o ilçenin o köyün fırınlarında ihtiyaç sahiplerinin alacağı ekmekler fırın sahibi ile hayır sahibi arasında kalır. Alanı da gören olmaz parasını ödeyeni de gören olmaz. Türk Milleti adına üzülüyoruz. Doların 10 liralara dayandığı, paramızın her gün pul olduğu dönemde bizi 95 milyon metreküp daha doğalgaz bulduk diye 5 senedir uydurdukları hayal projeleriyle Türk Milleti’ni oyalamaktadırlar. Biz bunları buradan kınıyoruz. Milletimizin gerçek gündemi ekonomidir, iştir, aştır, istihdamdır. Türk Milleti’nin gerçek gündemi fakirdir, duldur, öksüzdür bunların sorunlarıyla ilgili, bunların gerçek gündemiyle ilgili maalesef Türkiye’yi yönetenlerden atılmış bir adım veya hamle görmüyoruz. Sadece dalga geçiliyor. Türkiye’yi yönetenlere sesleniyorum; aklınızı başınıza alın. Bu millet Türk Milleti’dir asil bir millettir, her zorluktan her buhranlı dönemden çıkmasını bilmiştir, bundan sonra da bilecektir. Türkiye’miz alternatifsiz değildir İYİ Parti Türkiye’nin alternatifidir, millet bizi çağırıyor, biz de gümbür gümbür millete gidiyoruz. Hep beraber iktidar yolculuğumuz hayırlara vesile olsun.

Emirdağlı hemşehrilerime saygı ve selamlarımı sunuyorum” dedi.

Mısırlıoğlu’nun konuşmasının ardından partiye üye olan 5 kişiye rozetleri parti yönetiminde olan isimlerce takıldı.

YARDIMCI, ALTIN ARAMASI YAPAN ŞİRKETE; ‘BU MEMLEKETTE SİZİ İSTEMİYORUZ’ DEDİM

Sonrasında tekrar söz alan Ergün YARDIMCI tekrardan Emirdağ Yaylaları konusuna değindi. Yardımcı konuşmasında şunları kaydetti : “Emirdağ Yaylaları bizim yaşamsal bir mücadelemizdir. Emirdağ’ını nereye taşıyalım? Altından forkliftle alıp başka bir yere götürecek halimiz yok. Biz bu memlekette yaşayacağız, biz bu memlekette ölmek istiyoruz. Yaylalarımızda yaklaşık 78 tane endemik bitki var, bu tescil edilmiştir bu da yargı ayağında elimizi çok daha güçlendirecektir. Yılkı atlarını hiç söylemiyoruz. Biz Emirdağlıyız. Benim bir tane koyunum yok ama hayvancılık yapanların çoğundan daha çok mücadele veriyoruz. Biz bu işin yaşamsal boyutundayız, hayati boyutundayız. İnşallah bu şirketi buraya sokmayacağız. Geçtiğimiz hafta şirket yetkilileri beni ziyarete geldiler. Ben onlara gerekeni söyledim; ‘Sakın Emirdağına gelmeyin. Siz oraya bir kere çıktınız mı, bir daha inmezsiniz’ dedim. ‘Bu memlekette sizi istemiyoruz’ dedim. Ofis aradıklarını, kiralık ev aradıklarını söylediler. Şunu söyledim; ‘burdan size ofis kiralayacak Emirdağlı, buradan size ev kiralayacak Emirdağlı bundan sonra düğününü yalnız yapar, cenazesini yalnız kaldırır’ dedim. Bu sorunu hukuk çerçevesinde çözeceğiz dedim. Yani şirket buradan 450 trilyon para kazanacak Emirdağlı ayda 600 trilyon para kaybedecek (eski parayla). Söyleyeceklerim bu kadar” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından İYİ Parti’liler ilçemizde bulunan sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ettiler. >Emirdağ Gazetesi

  • Okunma: 4401

Yorumlar (1)Yorum Yap

  • Mocca

    Tmm yaylalarda altin aranmasini istemiyoruz. Adacalin, tas ocagindan dolayi her sene eridigini hangi kilifa sokacagiz?