Kadınlar Bizim Baştacımızdır

Haberler / Genel 2015

Kadınlar Bizim Baştacımızdır

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Cengiz Sağlam, Afyonkarahisar’ın Sultandağı İlçesine bağlı Yeşilçiftlik Beldesi’nde kadın kollarının düzenlemiş olduğu 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliğine katıldı.

Temayül sonrası çalışmalarına hız kesmeden devam eden Cengiz Sağlam, soyadı gibi çalışmalarını hızlı ve sağlam adımlarla sürdürüyor. Afyonkarahisar’da gerçekleşen temayül sonrası başkent Ankara’ya dönen ve burada bir takım ziyaretlerle birlikte çalışmalarını tamamlayan Sağlam, Afyonkarahisar’a geri döndü ve ayağının tozuyla Yeşilçiftlik’te 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliğine katıldı. Cengiz Sağlam, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü, Sultandağı ilçesi sakinleri ve Yeşilçiftlik Belde sakinleriyle, belde de düzenlenen anlamlı etkinlikte onlarla bir araya gelerek birlik ve beraberlik içerisinde kutladı.Sağlam, etkinlikte Sultandağı İlçe Kaymakamı Muhammet Emin Güngör, Sultandağı Belediye Başkanı Şemsettin Kol ve eşi Pınar Kol, Sultandağı Kadın Kolları Başkanı Seda Yıldız, İlçe Başkanı Metin Kumcu, Yeşilçiftlik Belde Başkanı Yüksel Sarıkış ve eşi Sebahat Sarıkış,Yeşilçiftlik Beldesi Kadın Kolları Başkanı Gülbahar Çürçü ve eşi Turhan Çürçü, gençlik kolları, AK Partiye gönül vermiş belde sakinleri, yaşlı insanlar, anneler,gençler kısaca 7’den 70’e herkesle bir araya geldi.

Afyonkarahisar'ın Sultandağı ilçesine bağlı Yeşilçiftlik Beldesi Kadın Kollarının düzenlemiş olduğu 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliğine, AK Parti Emirdağ İlçe Teşkilatı Başkanı Serkan Koyuncu, AK Parti Emirdağ ilçe teşkilatı yönetim kurulu üyesi Ethem Gözel ile birlikte etkinliğe katılım gösteren Sağlam, burada anlamlı gün için bir konuşma gerçekleştirdi. Cengiz Sağlam yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Öncelikle hepimizin anneleri, eşleri ve değerli büyükleri var. Öncelikle değerli annelerimizin ve eşlerimizin bugün kadınlar gününü kutladık. Her şeyden önce sizlere söz verdiğimiz üzere buradayız. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde, bu anlamlı ve önemli etkinlikte sizlerle birlikte olmaktan dolayı da çok mutlu ve onurluyuz.

Bir anne, bir eş, bir evlat, bir kardeş,arkadaş olan kadın, her şeyden önce bir insandır. Kadına kalkan el, tüm insanlığa kalkar. Kadına yönelik her türlü saldırı, tüm insanlığa yapılır. Daha haftalar önce Özgecan kardeşimiz vahşi bir şekilde öldürüldü.Afyonkarahisar’da gerçekleşen temayülde de, Afyonkarahisar İl Kadın Kollarımızın başlatmış olduğu anlamlı bir kampanya vardı. “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Bizde Varız” “Bir Daha Özgecan’ımız Yanmasın, Kadına Şiddete Hayır” kampanyasına bizler teker teker imza attık ve destek verdik. Bizim birçok kadınımız şiddete maruz kalıyor, darp ediliyor,öldürülüyor. Artık kadına yönelik şiddetler olmasın. Kadınlarımıza kalkan eller olmasın. Bizler şiddetin her zaman karşısındayız ve şiddete karşıyız.

KADINLAR BİZİM BAŞIMIZIN TACI, BİZLERİN EŞİ VE YOLDAŞIDIR

Kadınlarımız için ne söylesek, ne yapsak azdır. Kadınlarımız ailelerimizin temeli, çekirdeğidir. Kadınlarımız toplumların oluşmasında en önemli aktördür. Toplumsal düzen için kadınların rolü çok önemlidir. Ki bizler bu ülkeyi,bu vatanı kadınlarımızla kazandık. Kadınlar bizim başımızın tacıdır. Bizlerin eşi ve bu hayatta can yoldaşıdır. Hazreti Peygamberimiz kadının toplum içinde saygın bir yere sahip olması için gayret göstermiştir. Öyle ki dönemin kadına yönelik bütün acımasızlığına rağmen O, her daim kadının onurunu korumuş ve kadına karşı şiddete başvuranları sert bir dille uyarmıştır. O'nun kadına muamelesi şefkat, merhamet, nezaket ve anlayış örnekleriyle doludur. ‘Hanımlar Allah’ın emanetidir. Sizin en hayırlılarınız hanımlarına karşı en iyi davrananınızdır’ buyuran efendimiz, hem eş hem baba hem de evlat olarak bir kadına nasıl davranılması gerektiği hususunda bize en güzel örnek olmuştur. Buradan bu anlamlı günde Özgecan kardeşimizide da anarak bütün kadınlarımızın,sizlerin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum.”

Cengiz Sağlam, konuşmasının ardından günün anlam ve önemi adına salondaki küçüğünden büyüğüne, 7’sinden 70’ine herkese karanfil taktim etti. Cengiz Sağlam’a etkinlik öncesi ve sonrası halktan da ilgi çok yoğundu. Yeşilçiftlik Beldesi düğün salonunu tıklım tıklım dolduran Sultandağı ilçe sakinleriyle, Yeşilçiftlik belde sakinleri, Sağlam’ın salona daha ilk girişiyle birlikte onu bağrına bastı ve ona sevgi gösterilerinde bulundular.

Fotoğraflar

  • Okunma: 2376

Yorumlar (0)Yorum Yap