Kardeşi, Böbreğiyle Abisine Umut Oldu

Haberler / Sağlık

Kardeşi, Böbreğiyle Abisine Umut Oldu

Belçika'dan Gelip Böbreğiyle
Ağabeyini Hayata Bağladı !
28/06/2019

Emirdağ'da yaşayan 2 çocuk babası Ayhan Erdem, 2018 yılında boğazında ağrı ve yutma güçlüğüyle başlayan sağlık sorunlarının artması üzerine gittiği Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitesi Hastanesi'nde, böbreklerinin işlevini bitirdiğini öğrendi. Doktorları, sağlığına kavuşabilmesi için nakil olması gerektiğini söyledi. Diyalize girmeye başlayan Ayhan Erdem için uygun böbrek arayışına girildi. Çapraz nakil de dahil olmak üzere tüm seçenekleri Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkezi Koordinasyon birimiyle paylaşan aile, uygun böbrek arayışını sürdürdü. Bir yandan diyalize devam ederken uygun böbrek arayışı süren Ayhan Erdem'e, Belçika'da yaşayan kardeşi Hülya Alıcı bağışçı olmak istedi. Türkiye'ye gelen Hülya Alıcı'nın tahlil ve tetkiklerinde, böbrek naklinin uygun olduğuna karar verildi. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde 19 Haziran günü yapılan operasyonla Hülya Alıcı'nın böbreği, ağabeyine nakledildi.

Ağabeyine böbreğini hiç düşünmeden verdiğini belirten Hülya Alıcı ise herkesin mutlaka organ bağışı hakkında bilinçlenmesi ve bilgilenmesini tavsiye edip, korkulacak hiçbir şey olmadığını söyledi. Ağabeyinin hastalığı nedeniyle tüm ailesinin seferber olduğunu, kendisinin de Belçika'dan geldiğini söyleyen Alıcı, "Ağabeyimin durumuna çok üzülüyorduk. Hiç düşünmeden gönüllü bağışçı oldum. Bedenimizin hayırlı işlere vesile olması insanlık görevimiz. Herkesi bu bilince davet ediyorum. Bağışlasınlar can kurtarsınlar" dedi.

  • Okunma: 2880

Yorumlar (3)Yorum Yap

  • SAMİ UYANIK

    RABBİM ACİL ŞİFALAR VERSİN.KARDEŞLİK BÖYLE BİR ŞEY İŞTE...

  • Ömer ŞEN

    Ayhan ERDEM ve Hülya ALICI hemşerilerimi tanımıyorum.Hülya kardeşimiz abisisine çok büyük bir vefa örneği göstermiş.Kendisini tebrik eder, Ayhan kardeşimize de Allah'dan şifa dilerim.Benim de Belçika'da bir akrabam kendi oğluna böbreğini verdi.Allah bu güzel düşüncede olan insanlarımızın sayısını artırsın.

  • Yagmur zafer

    Ne kadar guzel bir davranis ne guzel bir kardes Allah im nakil bekleyen butun hastalara sifa versin