Kasım Ayı Portresi: Ahmet Köycü

Ayın Portresi / Ayın Portresi

Kasım Ayı Portresi: Ahmet Köycü

www.emirdag.gen.tr Kasım Ayı Portresi, Emirdağ'da tarım konusunda en önemli isimlerden olan Emirdağ Ziraat Odası Başkanı Ahmet Köycü. Yaklaşık 30 yıldan bu yana Emirdağ çiftçisine hizmet veren ve yıllarını Emirdağ’a hizmete adayan Ziraat Odası Başkanı Ahmet Köycü’nün başarılarla dolu hayatı Kasım ayı boyunca www.emirdag.gen.tr’de olacak. Hala Emirdağ Ziraat Odası'nda Emirdağ çiftçisine ve Emirdağlıya yakışacak şekilde hizmetine devam eden Köycü’nün çeşitli kurumlardan aldığı 50’den fazla plaketi ve yüzlerce başarı belgesi bulunan Hacı Ahmet Köycü'nün hayatı:
Hacı Ahmet Kestenoğlu'nun oğlu Ahmet Köycü, 1940 yılında Ekizce köyünde doğdu. 4 yaşında babasını, 6 yaşında da annesini kaybedince yaşamına ağabeylerinin yanında devam eder. İlkokula 1949 yılında Veysel Köyü İlkokulu'nda başlar ardından, Ekizce köyünde 1950'de açılan ilkokula naklini yaptırır ve 1952 yılında da bu okuldan mezun olur. Okulu bitirdikten sonra ağabeylerinin yanında onlarla çiftçiliğe başlar.
Kasım Ayı Portresi: Ahmet Köycü - Emirdag.gen.tr1960 yılında Sivas Temel Tepe'de askerliğinin acemilik eğitimini tamamladıktan sonra, ulaştırma olarak Kars Sarıkamış'a gider ve garaj çavuşu olarak görev yapar. Sarıkamış 9. Tümen'den 1962 yılında terhis olduktan sonra köyüne dönen Köycü, burada ağabeyleri ile birlikte çiftçiliğe devam eder. Bu süre içerisinde kamyon, otobüs ve biçerdöver işletmeciliği de yaptıktan sonra 1970 yılında ağabeylerinden ayrılarak tek başına çiftçiliğe devam eder.

18 Temmuz 1970 yılında 701 sayılı Emirdağ Yağlı Tohumlar Kooperatifini 6 arkadaşıyla beraber kurduktan sonraki seçimle beraber kurucu üyelik ve üç devre, toplam 8 yıl, yönetin kurulu başkanlığı yapar. Burada arkadaşları ile beraber arsasını satın aldıkları alana kantarı kurarlar, alım deposu yaparlar ve bina yapım işlemlerini başlatırlar. Kasım Ayı Portresi: Ahmet Köycü - Emirdag.gen.trKöycü, 8 yıl sonra işlerinin yoğunluğu nedeni ile kooperatiften ayrılır. 1978 yılında Ekizce Köyü muhtarı seçilir. 1980 yılında Türkiye’deki ihtilal nedeniyle 7 sene seçimsiz muhtarlığa devam eder. Bu 7 sene içerisinde Emirdağ'da bazı kurumlarda görev alarak; 29 Temmuz 1982 yılında 24 köyün içme suyu projesi başkanlığını yapar. Aynı dönemde Tarım ve Köy İşleri Bakanı Ahmet Karayiğit ve danışmanı Emirdağlı Şevki Güler'in büyük desteklerini alarak, 250 kilometrelik içme suyu borusu projesini hiçbir sorun yaşamadan, 2 yılda tamamlarlar. 1984 yılında o günün Tarım ve Köy İşleri Bakanı, Afyonkarahisar Valisi ve Emirdağ Kaymakamı ile açılışını yaparak çeşitli plaketler alır ve verir. Sonraki yıllarda köylerin içme suyunun 2 yıl boyunca kontrol ve tamirat hizmetlerini verirler.

Kasım Ayı Portresi: Ahmet Köycü - Emirdag.gen.tr1986 yılında işlerinin yoğunluğu nedeniyle muhtarlık görevini Mevlüt Ergürbüz'e devrederek Emirdağ Ziraat Odası'nda, Emirdağ çiftçisine ve halkına hizmet etmeye devam eder. 1980 yılında Ahmet Köycü, ağabeyi Niyazi Köycü'nün ölümü sonrası; arkadaşlarının talepleri üzerine o günün kaymakamı Süleyman Tomas tarafından Ziraat Odası delegeliğine atanır. Yönetim kurulundaki arkadaşlar Köycü'nün atanması sonrası, kendisini Ziraat Odası Başkanlığı'na seçerler.

2 yılda bir yapılan seçim sürecinde, 13 defa sandık başına giden Emirdağ çiftçisi, her defasında seçimini Köycü'den yana kullanır. Bu sayede Ahmet Köycü, 29 yıllık süreçte Emirdağlıya ve Emirdağ çiftçisine başkan sıfatıyla hizmetlerine devam eder. 1981 yılında Emirdağ Ziraat Odası'nı Arabacılar Sokak'taki binada kiracı olarak teslim aldıktan sonra o günün şartları ile aynı adreste 5 yıl görevlerine devam ederler. 1987 yılında 66 metrekare arsa alırlar ve bu arsaya 1988 yılında 3 katlı Ziraat Odası Hizmet Binası'nı inşa ederler. 2000 yılında da binanın hemen yanındaki arsayla birlikte; 2001 yılında eski binayı da içine katarak 5 katlı Emirdağ Ziraat Odası Binası'nın yapımını tamamlarlar. İçerisinde çiftçiler lokali, çiftçi hizmet, ilaç satış deposu, başkan ve idari meclis odası, çiftçiler kulüp lokantası, 30 yataklı 3 yıldıza sahip misafirhanesi ve oteli, toprak tahlil analiz laboratuarı barındıran bina 2003 yılında günün milletvekilleri, Ziraat Odaları Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, çevre ziraat odaları başkanları, Afyonkarahisar Valisi Muzaffer Dilek, Emirdağ Kaymakamı Mustafa Özarslan ve halkın da katılımıyla açılır.

Kasım Ayı Portresi: Ahmet Köycü - Emirdag.gen.trÇiftçilere kaliteli ilaç, temiz tohum ve ucuz gübre hizmeti vermek amacıyla zirai aletler, Ege gübre, Tigem tohum, Bayer ve Hektaş tarım ilaçları bayiliklerini alırlar. 2 adet hizmet aracı aldıktan sonra 2004 yılında Yunak yolu üzerinde Ekizce hudutlarında 10 bin metrekare arsa alarak , projesinde büyük desteğini gördüğü Afyonkarahisar milletvekili TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Başkanımız Sait Açba'nın destekleriyle; Tohum Eleme , Mısır Kurutma ve Slaj Tesisi inşaatını başlatırlar. Makine bölümü 600 metrekare büyüklüğünde kapalı alan içerisinde ve 100 metrekare idari bina olmak üzere binalarımızı tamamlayarak 10 bin metrekarelik yere duvarı çevirdi. Alan içerisine Gaziantep’te Tanış Değirmen Makineleri firmasından 2005 yılında tohum temizleme ve ilaçlama makinesi, arpa ezme, buğday ve arpa kravite ve sıvı ilaçlama makineleri alarak hizmete verdiler. 60 tonluk bilgisayarlı kantar kurarak merkeze gelen çiftçilerin işlerini daha hızlı görmesini sağlar. 2006 yılında Afyon İl Tarım müdürlüğünden valilik ve il genel meclis üyelerine verdiğimiz talep üzerine mısır kurutma makinesini alınır. 2007 yılında toprak tahlil laboratuarını kurduktan sonra bunların açılışında çok görkemli bir şekilde yapılır. "Saygı değer siyasilerimiz, valimiz, tayin olup giden kaymakamımız, genel başkanımız, kaymakamımız Gürsoy Osman Bilgin, çevre ziraat odalarının katılımı ve çok büyük halk katılımıyla hafızalardan silinmeyecek bir açılış yaparak Emirdağ çiftçisinin hizmetine en çoğu ilde bile bulunmayan imkanları sunar. Başkan Köycü ve ekibinin bu hizmetleri devam ederken bölgemizde hiç bulunmayan, ismi duyulup kendi görülmeye, hayvancımıza yem desteği için İzmir Torbalı’dan Furkan makinelerinin yaptığı mısır slaj paketleme yapan bir makineyi çiftçimizin hizmetine sunmuş bulunmaktayız."

Emirdağ tarımı hizmet süreci içerisinde 1993 yılında Emirdağ Doğruyol İlçe Başkanlığı'na getirilen Köycü, partideki 2 yıllık hizmeti süresince Emirdağ Lisesi, Emirdağ Anadolu Öğretmen Lisesi, METEM, Öğretmen Evi, Vergi dairesi binası, o günkü Emirdağlı milletvekili Baki Durmaz ve maliye bakanı İsmet Atilla'nın da destekleriyle inşa edilir. Köycü, partiden bazı nedenlerden dolayı ayrılır.

Hala Emirdağ Ziraat odasında Emirdağ çiftçisine ve Emirdağlıya yakışacak şekilde hizmetime devam eden Köycü’nün çeşitli kurumlardan aldığı 50’den fazla plaketi ve yüzlerce başarı belgesi bulunmaktadır. Köycü verdiği mesajlarda “Bu yaptığım hizmetler dolayısıyla bana destek olan yönetim kuruluna ve tüm siyasilere bana bu işlerinden dolayı yardımcı olan herkese ve bana güvenen Emirdağ çiftçisine bir kere daha kendilerine teşekkürü borç bilirim.” der.

  • Güncelleme: 04.11.2008 10:28
  • Okunma: 11351

Yorumlar (35)Yorum Yap

  • Hamit

    AHMET KOYCUYE SEVGILER
    40 YILDIR CALISMALARINIZI OKUDUM GORDUM
    SIZI YAPMIS OLDUGUNUZ BU HIZMETLERDEN DOLAYI TEBRIK EDIYORUM HELAL OLSUN
    Hamit Goksen HOLLANDA

  • emırdaglı

    petrol dekı akaryakıt cok balı ne olacak bu cıftcının halı bı soylen

  • ekiz

    sayın başkan ki bir güldür,bir laledir,bir kavak ağacıdır dim dik.sarsılaz kimse onun karşısında duramaz.köylününde efesidir.başarılar...?????????

  • Ömer Faruk YALDIZKAYA

    İki kadim dostum Yılmaz ve Metin Köycü'nün amcası saygıdeğer Ahmet abi...Milli kahraman ATATÜRK'ün 'Milletin efendisi' dediği köylülerimizi, yine O'nun işaret ettiği 'Muasır medeniyet seviyesine'ulaştırmak için gösterdiğiniz gayretler şüphesiz ki her türlü takdirin üstündedir.Gönlümüz, Emirdağ'ımızdan sizin gibi nice gayretli insanların çıkmasını ve insanımıza hizmet etmesini ister.Sizi can-ı gönülden kutlar;sağlıklı bir uzun ömür dileğiyle,selam ve saygılar sunarım.

    Ömer Faruk YALDIZKAYA

  • Dr. Alper KÖYCÜ

    Seni anlatan bu kadar kısa bir metinde olsa yazılıp,paylaşılması,tüm türk milletine örnek teşkil etmesi açısından çok önemlidir.
    Birşeyler yapmak, millete hizmet etmek için her fırsatı değerlendirmen bizleri gururlandırıyor.Keşke herkes senin gibi başkalarınıda düşünebilse...
    Allah nice hizmetler nasip etsin.
    torunun alper

  • muharrem koksal

    baskan emırdag cıftcısıne getırmıs oldugunuz hızmetlerden onur duyduk.daha nıce hızmetlere.

  • mertali

    Sizin gibi her oda baskanıda uyelerıne sahıp cıksa,yardımcı olsa bazı sorunlar asılacak ama nerde herkes devletın parasını kendının zandedıyor.örnek olmaya devam edın basarılarınızın devamını dılerım.

  • mehmet sager İZMİRDEN

    SAYIN BAŞKAN bizle her ne kadar geçim şartlar nedeni ile emirdagin da degilsek gözümüz hulağımız emirdagıdadır yapmış olduğunız hımetlerden dolyı sizi teprik eder hizmetleride başarılar dilerim

  • A.ARIKANLI

    emirdağın size ve sizin gibi beyinlere gerçekten ihtıyacı var
    başarılarınızın devamını dilerim

  • semsettın karabacak

    vaala cok basarılı adam allah devamını getırsın ama nereye kadar :P

  • Volkan Biçer

    Sizin hakkınızda yazılacak çok şey var ama sizi en guzel özetleyen söz.. İnsan yaşamanın amacı başkalarına hizmet etmek, şefkat göstermek ve yardımcı olmayı istemektir.
    Bu olsa gerek iyki varsınız iyki başımızdasınız.
    SAYGILARIMLA

  • meltem hadra

    baarılarınızın devamını dilerim

  • metin edeer

    Sayin agabeyim degerli baskanim
    Ben derim ki fazla soze gerek yok emirdagimiza 10 tane daha ahmet koycü 10 tanede muharem eryilmaz (muharem hoca) olsaydi emirdag yemyesil bir yer olurdu her halde ama sans iste birer ornek yollamis allah emirdagda yasayanlar ornek alsin diye malesef sizlerden feyz alan cok az.Uzun omürler diliyorum sayin baskanim.
    metin edeer
    Belcika

  • c.osman köycü

    Sayın ,başkanım emirdağ çiftçişine ve köyümüze yaptığınız hizmetlerden dolayı teşekkür ediyoruz,çalışmalarınızın devamını bekliyoruz.saygılar sunarım.

  • ahmet köycü

    işte yılın adamı ünvanını almayı hakeden bir kişi valla senin gibi saygı değer bir adamın torunu olmaktan gurur duyuyorum BARŞARILARININ DEVA MINI DİLERİM

  • Hatice TÜMER

    Emirdağ' dan ayrıldım ama kopmadım.Emirdağ linklerini takip ediyorum.Ayın potresi olarak sizi görünce hiç şaşırmadığım gibide çok sevindim Size Emirdağ'ı mıza sonsuz selamlar. Serik Nüfus Müdürü

  • seda köycü

    sevgili dedeciğim,
    bugüne kadar almış olduğun başarılardan dolayı hep gurur duydum. bugün öz geçmişini okuyunca senin birkez daha vatana ve millete hayırlı bir insan olduğunu anladım . başarılarının devamını temenni ederim.

  • GÜRBÜZ SÖNMEZ

    BASARILARINIZIN DEVAMINI DİLERİM.SAGLIKLI UZUN ÖMÜRLER.

  • fark etmez

    alah basımızdan eksik etmesin gölgeni üstmüzden eksii etmesin basarılarının devamını dilyoruz

  • s.yücesan

    Böyle bir insanın bir büyüğün torunu olduğum için gurur duyuyorum.İyi ki varsın ve iyi ki yanımızdasın.Allah başımızdan eksik etmesin.

  • HARUN DİNÇ

    SAYIN BAŞKANIM EMİRDAĞ ÇİFTCİSİNE YAPMIŞ OLDUĞUNUZ HİZMETLERDEN DOLAYI TEBRİK EDİYOR,BAŞARILARIYIN DEVAMINI DİLİYORUM.ALLAH SAĞLIKLI UZUN ÖMR VERSİN.HARUN DİNÇ NATO HAVA İKMAL AFYONKARAHİSAR

  • Serkan KÖYCÜ

    SEVGİLİ DEDECİĞİM, SENİN HEP İYİ SÖZLERLE ANILMAN VE İNSANLARA SAYGIYLA YAKLAŞIP HEP SAYGI GÖRMEN HAYATIM BOYUNCA İMRENECEĞİM BİR ÖZELLİĞİN OLACAK.ALLAH SENİ BAŞIMIZDAN EKSİK ETMESİN!

  • PALA

    PALA AİLESİ BU BAŞARILARİNİN DEVAMİNİ DİLER.YOLUNUZ ACIK OLSUN.

  • erdogan yapıcı

    sımdıye kadar yapmış oldugunuz hızmelerden dolayı takdır eder. sızın gıbı ufku acık ınsanların daıma aramızda olmasını temennı edrım saygılarımla..

  • Dr.Erdoğan Köycü

    Değerli Amcam,

    Bu kadar zamanda,bu kadar hizmete karişı

    maşaallah dememek,yaptığınız hizmetleri takdir

    etmemek mümkün değil.

    Daha nice hizmetlere,imza atmanızı Yüce Allah'tan

    niyaz ediyorum.

    Allah,yar ve yardımcınız olsun.

    Allah,muvaffak eylesin.

    Bu vesileyle tanıdığım,tanımadığım

    bütün gönül dostlarına Kuzey Kıbrıs Türk

    Cumhuriyeti'nden selamlarımı ve sevgilerimi

    sunuyorum.

    Dr.Erdoğan KÖYCÜ

    ( Ekizce Köyünden )


    Bekirpaşa Lisesi

    ( Başöğretmen)

    Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti

  • hayri koycu

    Sayin cok degerli amcamiz H.Ahmet Koycu basarilarinizla her zaman gurur duymusuzdur ALLAH yolunuzu acik etsin saglik li huzurlu gunler sizlerin olsun.

  • Yusuf Can Aksoy

    Allah size uzun ömürler versin versinki bu görevi devam ettirin Saygılar ve Sevgiler..

  • MEHMET KOYCU

    DEGERLI AMCAM AHMET KOYCUYU O ASIL INSANI NE KADAR YUREKTEN TEBRIK ETSEK AZDIR BOYLE BIR INSANI ALLAHIM BASIMIZDAN EKSIK ETMESIN DAIMA HALK ICIN CALISAN AMCAM AHMET KOYCU SENINLE GURUR DUYUYORUZ
    BRUXELLES DEN AMCAN CELAL OGLU MEHMET KOYCU
    DUNYALAR DURDUKCA DUR BASIMIZDAN EKSIK OLMA

  • levent gürbüz

    emirdağımızın ve köylülerimizin, efendilerimizin efendisi çok kıymetli çok muhterem sayın köycüyü kutlar ailenizle birlikte sıhhatli uzun ömürler dilerim...

  • göbelek ticaret

    CIFTCISINE SAHIP CIKAN
    COK DEGERLI BUYUGUMUZ HACI AHMET KOYCUYE ALLAHTAN NICE BASARILARLA DOLU VE SAĞLIKLI YILLAR DILERIM.
    BASARILARINIZ DAIM YOLUNUZ ACIK OLSUN.
    KOYCU AILESINE SAYGILARIMLA.
    GÖKALP EMEKSIZ

  • MEHMET KOYCU

    SAYIN DEGERLI AMCAM AHMET KOYCUYU YUREKTEN VE CANI GUNULDEN TEBRIK EDERIM DEGERLI AMCAM HACI
    AHMET BASARIYIN DEVAMINI DILERIM EKIZCE KOYUNUN
    ASIL VE DEGERLI INSANI AHMET KOYCUYE SAYGILARIMI
    SUNARIM

  • Şükrü TÜRKMEN

    Değerli Ağabeyim.

    Amacım senin hakkında methiyeler yazmak değil. Böyle bir yazıya da hiç mi hiç ihtiyacın yok. Ama seni ayın portresi olarak görmek beni taaa.. eskilere götürdü. Çok şeyleri hatırladım ve duygulandım. Dilerim ki en kötü günlerin böyle olsun.
    Ailecek selam ve saygılarımızı sunuyoruz. İnan ki seni hep övgüyle anacağım.
    Şükrü TÜRKMEN

  • AYŞE SARI

    Sevgili Başkan,
    Siz, çiftçiyi önemseyen çiftçilik mesleğine ziraat odası binasıyla kurumsal bir nitelik kazandırmış hizmeti en kutsal sayan toplum önderlerinden birisiniz.MESLEĞİ GEREĞİ AYAKKABISINDA ÇAMUR ELİNDE NASIR EKSİK OLMAYAN;ilçemizin ve ülkemizin temel üretici gücü olan çiftçimizi ziraat odası projenizle layık olduğu yere oturttunuz.iLÇEMİZ DE SİZİN GİBİ KALEMSİZ KİTAPSIZ TOPRAKTAN BİLEN İNSANLARA İHTİYAÇ VAR EGOLARI TAVANA VURMUŞ MASA BAŞINDA AHKAM KESEN ÜNİVERSİTE BİTİRMİŞ BÜYÜKLERİMİZ SİZİ,KARACALAR KÖYÜ MUHTARINI,GÖMÜ BELEDİYE BAŞKANINI ÖRNEK ALSINLAR KENDİLERİNE.

  • HALIS KOKTEN

    Sevgili Ahmet Koycu beyefendiyle tanisma firsatini buldum ve kendisinin kurum baskanligi yuruttugu kurulusun faaliyetlerindeki vermis oldugu hizmetlerini takdir ile karsilarim.
    Emirdag ve çevresine faal olmasi bir ayricaliktir,umarim sizin birikintilerinizden Emirdag yonetimi faydalanir.Size ve ailenize saygilarimi sunarim. Halis Kokten Belçika Parti MKYK ve belediye meclis uyesi

  • Dr.Veysel Cihangir

    BAŞARILARINIZIN DEVAMINI DİLERİM.YOLUNUZ AÇIK OLSUN.