Kasım Ayı Portresi: Ecz. Sebahat Harmancı

Ayın Portresi / Ayın Portresi

Kasım Ayı Portresi: Ecz. Sebahat Harmancı

Eczacı Sebahat Harmancı Öztürk, 1964 yılında Emirdağ ilçesine bağlı Ekizce köyünde doğdu. Aslen Emirdağ ilçesine bağlı Ağılçık köyündendir. Babası, Emirdağlı emekli öğretmen Hakkı Harmancı’nın kızıdır. Annesi Elmas Harmancıdır. Eczacı Sebahat Öztürk, beş kardeşin ikincisidir.

İlkokula, Emirdağ İlkokulu’nda başladı. İlkokulu Eskişehir’de Şeker İlkokulu’nda bitirdi. Orta ve lise öğrenimini Eskişehir’de Hacı Süleyman Çakır Kız Lisesi’nde tamamladı. Liseden sonra üniversite imtihanına girdi ve Ankara Gazi Üniversitesi Kimya bölümünü kazandı ve bir müddet okuluna devam etti. Daha sonra tekrar Üniversite imtihanına girdi ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’ni kazandı. Hayali ve emeli eczacı olmaktı ve Eczacılık Fakültesi’nde okuyarak Eczacılık Fakültesi’ni başarı ile bitirdi.

Eczacı Sebahat Harmancı Öztürk, 1990 yılında Emirdağ ilçesine bağlı Davulga kasabasında ilk eczanesini açtı ve hayalini ve emelini gerçekleştirdi. 5 yıl Davulga kasabasında eczanesini devam ettirdi. Daha sonra 1995 yılın da Emirdağ ilçesine geldi ve Emirdağ ilçesinde ‘Ömür Eczanesi’ni açtı. 2010 yılına kadar Emirdağ ilçesinde eczacı olarak hayatını devam ettirdi.

Daha sonra, 2010 yılında Eskişehir’e taşınarak, Emek mahallesinde Eczanesini açtı ve Emek mahallesinde 11 yıl eczacı olarak hayatını devam ettirdi. Daha sonra, 2021 yılında Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi’nin hemen yanına Eczanesini açtı ve Eczanesi’nin ismini ‘Murat Eczanesi’ olarak koydu. Aynı zamanda Eczacı Sebahat Harmancı Öztürk’ün kızı Zeynep Öztürk, Eczacılık Fakültesi’ni bitirdi. Annesinin yanında eczacı olarak çalışmaya başladı. Anne – kız birlikte eczacı olarak Eskişehir’de mesleğini devam ettirmektedir. ‘Murat Eczanesi’nin adı; Eczacı Sebahat Harmancı Öztürk’ün rahmetli kardeşi Dr. Murat Harmancı’nın adıdır. Eczacı Sebahat Harmancı Öztürk: Biri kız, biri erkek olarak üzere 2 çocuğu vardır.

  • Okunma: 3324

Yorumlar (1)Yorum Yap

  • Ali Akkoyunlu

    Başarın daim olsun. slm ve saygılar