Kaymakamlıktan Muharrem Açıklaması

Haberler / Güncel

Kaymakamlıktan Muharrem Açıklaması

Emirdağ Kaymakamlığı Muharrem ile ilgili gelişme için bir açıklama yayınladı.

Açıklamak:”Son günlerde ilçemizde yaşayan engelli bir vatandaşımız ile ilgili sosyal medyada bazı mesnetsiz, yanlış bilgiler içeren paylaşımların yapılması sonucunda kamuoyunda yanlış algı ve bilgi kirliliğinin oluştuğu görülmüştür.

09/01/2020 tarihinde engelli vatandaşımızın kardeşi Kaymakamlığımıza gelmiş ve kardeşinin durumunun iyi olmadığını, iletişime kapalı olduğunu, beslenme bozukluğu olduğunu, hiperaktif davranışlar sergilediğini ve profesyonel bakıma ihtiyaç duyulduğundan bakımını sağlayamadığı için bakımevine yatırılmasını talep etmiştir. Bu taleple birlikte ilgili tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız harekete geçirilerek, Kaymakamlığımızca gerekli işlemlere başlanmış ve 09/01/2020 Perşembe günü İlçemizde bulunan Özel Ülkü Bakımevi’ne kabulü sağlanmıştır. Bakımevi yetkililerince 10/01/2020 Cuma günü engelli vatandaşımızın Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Psikiyatri Polikliniği ve Özel Fuar Hastanesi Psikiyatri Polikliniği'nde muayenesi yaptırılmıştır. 14/01/2020 – 16/01/2020 tarihlerinde de Emirdağ Devlet Hastanesinde muayene ettirilerek tedavisine devam edilmiştir. 20/01/2020 tarihinde durumunun değişmediği görülerek Emirdağ Devlet Hastanesine götürülmüş ve Afyonkarahisar Devlet Hastanesine sevki sağlanarak gerekli tıbbi müdahale yapılmıştır. Tekrar 23/01/2020 tarihinde gerekli taramalarının yapılması için Emirdağ Devlet Hastanesine götürülüp Afyonkarahisar Devlet Hastanesine Sevki sağlanmış ve Afyonkarahisar Devlet Hastanesince 24/01/2020 tarihinde yoğun bakım servisine yatırılmıştır. Engelli vatandaşımızın durumundan haberdar olduğumuz 09/01/2020 tarihi ile yoğun bakıma alındığı 24/01/2020 tarihleri arasında Özel ve Devlet Hastanelerimizde 10 defa doktor muayenesinden geçirildiği Kaymakamlığımızca takip edilmiştir. 24/01/2020 tarihinden bu tarafa yoğun bakım ünitesinde tedavisine devam edilmekte olup vatandaşımızın tedaviye olumlu cevap verdiği sevindirici haberi tarafımızdan öğrenilmiştir. Sosyal medya üzerinden yapılan haberlerde, engelli vatandaşımızın tedavisi için gerekli olduğu telaffuz edilen rakamların ve diğer iddiaların gerçeği yansıtmadığı, tedavi süresince gerekli olan tüm tedavi masraflarının devletimizce karşılandığı ve bundan sonraki süreçte de devletimizce karşılanmaya devam edeceği bilinmelidir.

Engelli vatandaşımızın durumu ile ilgili doktorlarıyla ve ailesiyle 09/01/2020 tarihinden bu yana sürekli iletişim halinde olduğumuzun, öncesinde olduğu gibi bundan sonraki sürecinde yakın takipçisi olacağımızın ve mevcut durumla ilgili yapılan haberlere itibar edilmemesi gerektiği hususunu siz değerli vatandaşlarımızın bilgisine saygıyla sunarız.“

  • Okunma: 8608

Yorumlar (0)Yorum Yap