Kıbrıs'ta Sıra Bana Gelecek mi Dedim!

Haberler / Özel Haber

Kıbrıs'ta Sıra Bana Gelecek mi Dedim!

Kıbrıs barış harekâtının 35. yıldönümü KKTC’de törenlerle kutlandı. “Dur Deyişin 35. Yılı” etkinlikleri kapsamında Lefkoşa’daki törenlere geniş katılım oldu. Kıbrıs Barış Harekâtına katılan Emirdağlı Kıbrıs Gazisi Ceylan Sönmez yıldönümü sadece www.emirdag.gen.tr’ye değerlendirdi. Elhan köyünde ikamet eden serbest meslek sahibi Ceylan Sönmez 20 Temmuz 1974 yılında Kıbrıs’a ilk girenlerden olduğunu söyledi.

Yaşadıklarını sanki orada yaşıyormuş gibi anlatan Ceylan Sönmez şunlara yer verdi: "Kayseri Hava İndirme Tugayı’ndan komanda olarak savaşa katıldım. İlk gün gittiğimizde toplama merkezlerinde bir araya geldik. Orada mücahitler vardı. Bizim birliğe bir mücahit eşlik etti. Oradan Ortaköy istikametine Rum alayına doğru ilerledik ve çarpıştık. Havaalanı istikametine hareket ettik. Girne’ye geldik. Bu durumlarla o zaman çok farklı anlatılmaz. İkinci harekâtta Omorfo’da çarpışmaya devam ettik. Her saniyesi unutulmayacak bir savaştı. Yaşamak lazım orada... Yanında arkadaşın şehit düşüyor. Sıra bana gelecek mi diye korkuyorsun. Orada yedi gün lokma görmedik. Allah razı olsun ki; o Kıbrıslı vatandaşlardan biz ham demedik ergin demedik, askerler oradan ihtiyacını karşıladı. O yediklerimiz için haklarını helal etsinler. Üç ay yirmi gün sonunda kazasız belasız geri geldik. Allah Türk milletini gerçekten koruyor."

Emirdağlı Kıbrıs Gazisi Sönmez sorunlarını şu şekilde açıkladı. "Devletten destek bekliyoruz. İmkânların daha iyileştirilmesini istiyoruz. Kendi adıma değil tüm gazilerimiz için istiyorum." dedi.

  • Okunma: 3960

Yorumlar (0)Yorum Yap