Kimin Konuşma Hakkı Var?

Köşe Yazıları / Timuçin

Kimin Konuşma Hakkı Var?

Emirdağ için en tehlikeli gördüğüm şey ayrışma ve kendi aramızda bazılarımızı ötekileştirmedir. Evet gelişmeyen veya gelişmesi istenilen seviyede olmayan bir ilçemiz var bu bir gerçek... Neden geri kaldığımız ve nasıl gelişebiliriz konusunda tüm insanımızın farklı görüşleri var? Bunların bolca oturulup kırıcı olmadan tüm düşünce sahiplerinin fikirleri mutlaka değerlendirilmeli ve sonuçta bir amaç ve fikir birliği yaratılmalı. İdeolojik ve partizanca yaklaşmadan bunlar yapılmalı kim mi yapacak? Bilmem bu ilçenin en yetkili kişisi kim ya da kimler? Bu iş için maaş alan koca koca makam sahibi insanlar kimler?

Neyse beni esas kaygılandıran şu; Emirdağ’da oturan insanımızlaEmirdağ dışında oturan insanimiz arasında uçurum yaratılmayaçalışılıyor. Bu sitede geçenlerde okuduğum bir yorumda Emirdağ’daikamet ettiği anlaşılan bir hemşerim, Emirdağ dışında yaşayan birhemşerime şöyle diyor "sen Emirdağ’da oturmuyorsun buradan gittin,buraya yatırım da yapmadan, arada bir gelip gitmenin dışında bir faydanyok. O nedenle senin Emirdağ için söz söyleme hakkın yok" Buna benzerkelimeler yine bu sitede köşe yazısı yazan bir kardeşimizde yazmıştı, oda mealen şöyle diyordu "Emirdağ’ın tüm sokaklarını bilmeyen adama benEmirdağlı demem, Emirdağ spora hayatında yardım yapmamış adamın sözsöyleme hakkı yok.”

Maalesef bu görüşler çerçevesinde, yurt dışında yaşayan bizler, yurtiçinde Emirdağ dışında yaşayan Emirdağlılar, hatta Emirdağ içerisindeyaşayıp da Emirdağ doğumlu olmayan insanlarımız artık bundan böyleEmirdağ ile ilgili söz söyleme haklarımızı bu düşünce sahibiözemirdağlı arkadaşlara devrediyoruz...

Şaka bir yana herkesin ne söylediğini iyibilmesi lazım. Demin dediğim gibi zaten alıngan bir yapımız var lütfenarkadaşlar sözlerimize dikkat edelim. Emirdağ’ın tapusu yok, Emirdağhepimizin, hatta orda doğmayan; ama orada bulunmuş insanların bile sözhakkı vardır. Hepimiz özeleştirimizi iyi yapalım gidenler neden gitti?İbrahim Tatlıses’in dediği gibi Oxford vardı da Emirdağlılar okumadımı? (Aslında şu da araştırılmalı, gidenlerin büyük çoğunluğu başarılıoluyor neden?) Neler yapabiliriz, nasıl yapabiliriz, nasil birlikolabiliriz, dışarıdakinin içeridekine faydası nasıl olur, fikir ve amaçbirliğini nasıl sağlayabiliriz, nasıl anlayabileceğimiz dillekonuşabiliriz? Bunların konuşulması lazım ama bunu yapacak yetkili,etkili makam mevki sahibi insanlarımızın ortaya çıkması lazım.Törenlerde toplantılarda ortada gezen o kadar insan var ki, gerikalmışlığımızda Emirdağlıların değil Emirdağ’da sorumluluk almış,yetkili insanların vebali vardır. Sevgi ve dua ile… / Timuçin

  • Okunma: 3490

Yorumlar (3)Yorum Yap

  • ceylan

    slm timucin
    cok iyi bir yere parmak basmissin ve tebrik ederim
    esas biz kendimiz emirdaginda dogmus ama peder arkasinda yada bska sekilde avrupaya yerlesmis insan oluyoruz ama burda emirdagligimizla gurur duyanlardanim ama bu sekilde provoke edenler ne ister anlamam ama senin su son satirin dogru esas hep birlikte oturup ne yaptik ne edebiliriz nerden geldik nere gideriz avrupada herkez son model arabay binerken kredi ile biner ev aldi ise kredilidir turkiye giderse krdisi vardir ama bunu sanki millet burda parayi bol bulmus gibi yazinca ve bizler sanki burda cok buyuduk ya , ya burda bir kac kisinin isi iyidir ama gecenlerde bir arastirma cikti en cok kazanan vatandaslar en az maas alanlar
    turkler ile faslilar aylik maaslari ortalama 600 eurodur biliyorsun buda ev kirasi degildir maalesef herkezin dokuz evi yada bir evi bile yok bunuda unutmuyalim , daha cok kisi kirada dir ama ste bu sekilde ayrimci olacagimiza birlik olsak tek ses ile konussak emirdagina ne yapilmasi gerektigini esas emirdagdaki esnafdan baslar burdaki esnaflardan da yardimi iel daha iyi bir emirdag icin calisilir

    kavgaya gerek yok bence ama birlik beraberlik en guzelli derim ama onuda beceremeyiz maalesef

  • Yeşil Emirdağlı

    Bu memleket Emirdağında yaşasın yaşamasın, ikamet etsin etmesin EMİRDAĞLI'nındır.
    Sayın yazar, o yorumun başlığına dikkat edecek olursanız BOLAVADINDAN'dır. Yazıyı da bu satırların yazarı yazmıştır. O yorumu yazarken amacım Emirdağında yaşayan veya yaşamayan diye ayrımcılık yapmak değildi. Böyle birşey yapmak Emirdağıma İHANETTİR!!!( O yorumumu sitede bulup okursanız ne demek istediğimi anlarsınız.)
    Eskişehir de veya başka bir şehirde yaşamak ayırcalık mı ben bunu merak ediyorum. Amacım ayrımcılık yapmak değil, olmaz da.
    Son paragrafınızdaki birlik, beraberlik çağrınıza katılıyorum. Ama Eskişehir deki Emirdağlı hemşerilerimizin dayanışma dedikleri şey ÖZGÜVEN mi???

  • ibrahim ÖZPOLAT

    Emirdağ ancak bu söylemle değişir.Net bir yazı.Herkes bu tabloyu görmeli.Dediğin gibi AYRIŞMA ve ÖTEKİLEŞTİRME kafalardan silinmeli.Eleştirilerimiz yapıcı olmalı,sonuçta yaşadığımız yer bizim.İyiyi yada kötüyü birlikte yaşayacağız.Her şey güzellikten yana olsun.