Kişiliğiniz Satılık mı?

Köşe Yazıları / Melih Can Kalender

Kişiliğiniz Satılık mı?

Son günlerde seçim öncesinde yaşanan dostluk rüzgarları ne kadar da güzel esiyor değil mi? Her şey Emirdağ Kaymakamı Zekeriya Güney’in adaylarla yaptığı toplantıdan sonra değişemeye başladı. Önceki seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan Adayının Milliyetçi Hareket Partisi Belediye Başkan Adayının seçim bürosunun kurdelesini kesmeyi bırakın önünden geçmesi bile sakıncalı görülürdü. Bunu yaşayanlar çok daha iyi bir şekilde anlatıyor.

Yerel seçimlerin bu sıcak gelişmeler içerisinde devam etmesi şüphesiz herkesin temennisi. 30 Mart sabahı koltuğunu adaylardan birine teslim edecek olan, koltuk sevdalısı olmadığını aldığı kararla ortaya koyan L.İhsan Dağ bu sürecin demokratikleşmesinde önemli rol oynuyor. Kim ne derse desin sayın başkanın seçilmişliği olduğu bir partisi var. Ancak bu partiye karşı da diğer partilere karşı da eşit mesafede olması onun Emirdağ’ın belediye başkanı olduğunu ortaya çıkarıyor. Hiç kimse tutup da Lütfi İhsan Dağ itfaiyeyi A partisine şu şekilde kullandırıyor, belediyenin nimetlerinden B partisine kullandırıyor diyemez. Sayın başkanın bu duruşu vatandaşlarımız tarafından takdir de ediliyor.
Bu seçimlerde yeni moda seçimbürosu açılışları oldu. Şu ana kadar sadece Demokrat Parti seçim bürosuiçin bir açılış düzenlemedi. Açılışlara bakıldığından en kalabalıkMilliyetçi Hareket Partisinin açılışıydı. Gençlerinden bayanlarınamuntazam bir kalabalığa seslenen Morcadinleyenlere temiz siyaset mesajı verdi.

Oy kapma mücadeleleri giderek sıklaşmaya başladığı şu günlerde satılıkoyları satın alma yöntemini çok iyi kullanan bir AKP hükümeti var.Öncelikle seçim öncesinde hükümet aracılığıyla yapılan yardımlar veyerelde yapılan yardımlar. Bakın adı üzerinde yardımlar diyorum. Onlarda yardım diyor zaten. Satın almak günah!

Geçen gün rastladığım olay gerçekten acı gerçekleri göz önüne seriyor.Geceleri kömür dağıtan ve içinde mensubu olduğu parti adına dolaşan birkişi ev ev kömürleri dağıtıyor. Kömürün yetmediği yerde özel olarakyaptırılmış olan 20 liralık altınlar da varmış. Tabi bu altınların 20lira olduğu bir iddia ancak kömür dağıtan araçla ilgili ve hangi siyasipartiye çalıştığıyla ilgili güzel haberleri sizlere önümüzdeki günlerdesunacağım. Tabi hangi parti olduğu da o zaman ortaya çıkacak.Burada oyu kendilerine vereceğine emin olmak için dinimizi aletedenlere o kadar kızıyorum ki… İslam dinini ve Kur’an-ı Kerim’i bu işlerealet etmeyin. Sizin alacağınız oyları atacak olan o elleri temizkitabımızdan çekin… Bunun vebalini çekenlerden olmayın. Bunuyapabilecek kişilere de söylemlerimi yineliyorum. Oy sizin kişiliğiniziyansıtır. Kişiliğiniz satılık mı?

Saygılarımla…

  • Güncelleme: 08.03.2009 01:42
  • Okunma: 3158

Yorumlar (3)Yorum Yap

  • Deli_Poyraz

    mehmetcigim ne kadar guzel bir konuya deginmisin.mersi.lutfen duyarli ve laik olalim dinle siyaseti ayiralim.gunahhhhhhhhhhhhh.teyzecigim.eline.diline yuregine saglik.bu arada yeni isin hayirli olsun.eve slm.yuksel

  • Ahmet Alkan

    SIMDIYE KADAR EMIRDAG INSANINA HIZMET ETMEMIS BIR EMIRDAGLI FAKIRIN KAPISINI BILE CALMAMIS EMIRDAGIN BIR PROPLEMIYLE ILGILENMEMIS INSANLARIN SIMDI BELEDIYE BASKAN ADAYI OLARAK ORTAYA CIKMASI INSANIN AKLINA SU SORUYU GETIRIYOR BU HIZMET ASKI NEREDEN GELIYOR ICINIZDE YILLARDIR BOYLE BIR ASK VARDI DA SIZMI BILMIYORDUNUZ ZATEN HEP OYLE OLUYOR SECIMLERDE HATIRLIYORSUNUZ ICINIZDEKI FAY HATTININ KIRILMASIYLA HERHALDE BU HIZMET ASKI ORTAYA CIKIYOR YINEDE GUZEL MEMLEKETIMIZ EMIRDAG ICIN HAYIRLISINI DILEMEKTEN BASKA YAPACAGIMIZ HIC BIRSEY YOK HIZMET ETMEK ASKIYLA BOYLE KIRAN KIRANA MUCADELE EDEN ADAYLARIMIZI GORDUKTEN SONRA

  • emirdağli

    sana tamamen katılıyorummm ayrıca o kömürleri altınları alanlarda kendilerinden utanmalı bence öyyle yapanlar utanmalı ve hatta yerin dibine batmalı altı üstü baskan secilecek elbette kazananda kaybedende olacakkk ve inş hakkımızda hayırlısı olsun zaten bizler insaların kişiliğine oy vereceğiz yardım etti die deil ayrıca nerden biliolar perdenin arkasını para vs herneyse alır ama oyu baska yere atar işte o yuzden boşverin syn adaylar siz bişeyler dağıtmayıda bu secimiçin yüreğiniz calıssın cebiniz deil