Kızılay Emirdağ'da Kurban Bereketi Sürüyor

Haberler / Güncel

Kızılay Emirdağ'da Kurban Bereketi Sürüyor

Kızılay’ın “Kurban Bereketi Yıl Boyu Sürsün” sloganıyla başlattığı vekâletle kurban kesim kampanyasında alınan 125 bin hisse kurbanın kesim işlemleri tamamlandı. Türkiye ile birlikte 33 ülkede kesimleri tamamlayan Kızılay ekiplerinin kurban eti dağıtım faaliyetleri ise sürüyor.

2 Ağustos’ta başlatılan kampanyaya gelen vekaletlerle Türkiye’de Et ve Süt Kurumunun kombinalarında kesilen kurbanlar, 800’er gramlık kavurma konservelerine dönüştürüldü. Kızılay tarafından kesimlerden sonra yapılan hesaplamalara göre Türkiye’de kesilen kurbanlardan 755 bin adet kavurma konservesi elde edildi. Gerek yıl içinde ihtiyaç sahiplerine gerekse afetlerin ardından afetzede ailelere dağıtılacak kavurma konserveleriyle 1 milyon 877 bin 500 kişiye ulaşılacak.

Kızılay Emirdağ Şubesi de gönderilen kurban kavurma konservelerini Emirdağ ve köylerindeki ihtiyaç sahiplerine dağıtmaya başladı. Hijyenik koşullarda özel olarak hazırlanan kavurma ve et konserveleri yıl boyunca ihtiyaç sahipleriyle buluşacak. Kızılay Emirdağ şubesi başkanı Ahmet Kilci, Kızılay Emirdağ Şubesi olarak Emirdağ'ın her noktasına ulaştıklarını ve yeni bir bina projesi içerisinde olduklarını dile getirdi.

  • Güncelleme: 29.09.2017 19:08
  • Okunma: 2590

Yorumlar (0)Yorum Yap