Kızları İçin Emirdağ'a Yardım Yağdırıyorlar

Haberler / Güncel

Kızları İçin Emirdağ'a Yardım Yağdırıyorlar

Emirdağlı gurbetçiler, memleketleri Emirdağ'da yardım taleplerine ve ihtiyaçlarına cevap vermeye devam ediyor. 1964 yılında başlayan Avrupa'ya göçün ardından Emirdağlı gurbetçilerin beşinci nesile ulaştığı şu günlerde Fransa'da yaşayan gurbetçi Sönmez ailesinin Emirdağ'a yaptıkları takdirle karşılanıyor.

Fransa’da yaşayan gurbetçi işçi ailesi, Hamza ve Feride Sönmez çifti, bir trafik kazası sonrası makineye bağlı bir şekilde 10 yıl yaşamını sürdürdükten sonra 2011 yılında dünyaya gözlerini yuman kızları Deniz Sönmez hayrına bağışlarına ara vermeden devam ediyor.

Kızları Deniz Sönmez adına, ilk bağışı 2012 yılında Emirdağ Devlet Hastanesine 4 ayrı cihaz -Renkli Dopler ultrasonografi cihazı, NST (Non-stres test, gebe kadınların kasılmalarını ve çocuk kalp seslerini inceleyen cihaz), EKG (Elektro Kardiyografi), Defibrilatör (Kalple ilgili)- bağışlayarak başlayan Sönmez ailesi 2014 yılında Aydın Didim'de bulunan site içerisindeki bir tripleks villalarını EKDAD'a bağışlamıştı.

Emirdağ İlçesi Kalkındırma ve Dayanışma Derneği (EKDAD)'a bağışlarına ara vermeden devam eden Sönmez ailesi 2017 yılı yazında da bir miktar para yardımı ve en büyük bağış olarak 2 adet Ankara Kızılcahamam’daki dairelerini tapularını vererek Emirdağ'daki yardımlarına devam ettiler.

EKDAD Başkanı Metin Akın; bağış için Sönmez ailesine teşekkür etti ve “Sönmez ailesinin yaptığı bağışlar gurur verici. Emirdağ için, memleketleri için, Emirdağ derneği EKDAD’a büyük güç ve katkı verdiler. Kendilerine ne kadar teşekkür etsek azdır. Kızları DENİZ SÖNMEZ yıllarca unutulmayacak ve Emirdağ’da ismi yaşayacak. Sönmez ailesi ve Yardımsever hemşerilerimiz için bizlerde elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. İlk etapta 5 katlı 483 engelli için, binamızın temelini en kısa zamanda atıyoruz. EKDAD Derneğimiz ve sizlerle inşallah daha çok projelere imza atacağız. Tekrar Sönmez ailesine EMİRDAĞ’lılar adına binlerce teşekkür ediyorum” diye seslendi.

Fotoğraflar

  • Okunma: 5374

Yorumlar (0)Yorum Yap