Köksal, Emirdağ’ı Meclis’e Taşıdı

Haberler / Güncel

Köksal, Emirdağ’ı Meclis’e Taşıdı

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, TBMM’nin açılışının ardından Afyonkarahisar ve ilçelerinin sorunlarını meclise taşımaya devam ediyor.

TBMM’de hükümete sorular bölümünde CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, yasama döneminin ilk sorusunu Emirdağ yaylalarında maden araması ve Yılkı atlarının toplanması konusunda bir soru iletti.

Köksal şu soruyu sordu;”Emirdağ yaylarında maden arama ruhsatı verilmesiyle orada yaşayan insanlar siyanürle altın çıkarılmasıyla siyanürün insan sağlığına, doğaya, çevreye ve orada yaşatan canlılara vereceği zarardan dolayı endişe içindedir. Söz konusu yayla yollarının adeta maden şirketinin arama yaptığı noktaya kadar yapılmış olması, yaylalarda yaşayan yılkı atlarının toplanması için ihale açılacağı iddiası ortalıktayken, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından bir şahsın Afyonkarahisar, Konya ve Manisa’daki yılki atlarını sahiplenme isteği olumlu olarak verilen yazı ortaya çıkmıştır. Emirdağlı hemşerilerim yılkı atları, maden şirketi rahatça maden çıkarsın diye mi toplanıyor, diye soruyorlar ve diyorlarki biz yaylalarımızda siyanürle altın çıkarılmasını istemiyoruz!’dedi.

Video

  • Okunma: 3681

Yorumlar (0)Yorum Yap