Köy Muhtarlarıyla Güvenlik Toplantısı Yapıldı

Haberler / Güncel

Köy Muhtarlarıyla Güvenlik Toplantısı Yapıldı

Kaymakam Osman Bilici, ilçemizde bulunan köy muhtarlarına Emirdağ İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen güvenlik ve asayiş toplantısına katıldı.

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte tatillerini geçirmek üzere memleketine gelen gurbetçilerimiz ile ilçe nüfusunun artış göstereceğine dikkat çekilen toplantıda, nüfusun artmasıyla yaşanabilecek olası asayiş olayları ile genel güvenlik tedbirleri görüşülürken Emirdağ İlçe Jandarma Komutanlığı personeli tarafından muhtarlara bir sunum yapıldı.

Yapılan sunumda Emirdağ İlçe Jandarma Komutanı Mehmet Teberci muhtarları, hırsızlık ve dolandırıcılık olayları, düğünlerde silah atılması, römorklara reflektör takılması ile oluşabilecek diğer olumsuz durumlara karşı alınması gereken önlem ve tedbirler konusunda bilgilendirdi.

Toplantıda muhtarlara seslenen Kaymakam Bilici, “Bugünkü toplantımızda yaz aylarının gelmesi ve ilçe nüfusunun artmasından dolayı köylerimizde yaşanabilecek olumsuz durumlara karşı alınması gerek önlem ve tedbirleri konuşmak için bir araya geldik. Bu sebeple İlçe Jandarma Komutanlığımızın yapmış olduğu bilgilendirmelere uymanız büyük önem arz ediyor. Oluşabilecek olumsuz durumların önüne geçebilmek adına bizlerin en büyük yardımcıları olan siz muhtarlarımızın bilgilerine, tecrübelerine ve köylerini sahiplenmelerine ihtiyacımız var” dedi.

Köylerimizde yaşanan hırsızlık olaylarına karşın köylerimizde kamera sistemine geçildiğini belirten Kaymakam Bilici, muhtarlarımızın da destekleriyle suçluların yakalanmasının daha kolay olacağı ve suç oranlarının düşeceğini ifade etti.

Hasat mevsiminin yaklaştığının altını çizen Kaymakam Bilici, anız yangınlarına karşı tedbirli olunması gerektiğini, köy muhtarlarımızın alanına hâkim olmasını, yabancıların giriş çıkışına dikkat etmesini, vatandaşların uyarılmasını, özellikle yangın çıkabilecek noktalar konusunda hassas davranmalarının çok önemli olduğunu belirtti.

Toplantı, muhtarlarımızın talep ve önerilerinin dinlenmesi ve karşılıklı fikir alışverişi yapılmasının ardından son buldu.

Kaymakam Bilici ayrıca toplantının hazırlanması ve son günlerde gerçekleştirdikleri başarılı operasyonlardan ötürü İlçe Jandarma Komutanı Mehmet Teberci ve komutanlık personellerine teşekkür etti.

  • Okunma: 1303

Yorumlar (0)Yorum Yap