Koronavirüse Yakalandı ve Anlattı

Haberler / Güncel

Koronavirüse Yakalandı ve Anlattı

Emirdağ’da Covid-19 vakalarının geçtiğimiz günlerde yaşanan düşüşten sonra yeniden artışa geçtiği öğrenilirken bugün virüse yakalanan bir hemşehrimiz yaşadıklarını sosyal medya hesabından paylaştı. Covid-19’la bir günüm başlığıyla yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi :

“Covid-19 da bir günüm : Tüm arkadaşlarıma uyarıdır. Bu illet hafif bel ağrısı ile başlıyor, baş ağrısı ve grip belirtileri ile devam ediyor. Geceleri ateş 39 dereceye kadar çıkıyor. Tüm eklemlerde aşırı ağrı oluyor, hiç bir şekilde uyutmuyor. Eğer ki ateşi düşürebilirseniz normal grip gibi devam ediyor. Hafif boğaz ağrısı ve öksürük belirtileri arasında tavsiyem, sirkeli su ile gargara yaparak boğaz ağrısı geçiyor. Bol bol sıvı tüketmeniz gerekiyor. Ateşten dolayı aşırı derecede sıvı kaybı oluyor. C vitamini almamız gerekiyor aseket isminde bir ağrı kesici ve ateş düşürücü bir ilaç var. Bunu tavsiye ederim 8 saat ara ile alıyorsunuz bu ilacı. Kendi bilgimizle kullanıyorum. Doktorum verdiği ilaç plaquenil 200mg sıtma ilacı. Ama ben hiçbir şekilde bu ilacı tavsiye etmiyorum. Bu ilacın aşırı yan etkileri var. Böbrekleri bitiriyor, kalp krizi riskini artırıyor, diyabet hastalarına doktor kontrolünde verilmesi lazım. Ancak sağ olsun bizim doktorlarımız elimize tutuşturup güle güle dediler. Neyse durum bu. Şu an ateşim 36.8 şükür düşürdüm. Her gün izlenimlerimi paylaşacağım. Dualarınızı bekliyorum, Allah’a emanet olun” dedi.

Virüse yakalanan Emirdağlı hemşehrimizin paylaşımının altında ise çok sayıda “geçmiş olsun” mesajı yer aldı. Biz de hemşehrimize acil şifalar diliyor, geçmiş olsun diyoruz. >Emirdağ Gazetesi

  • Okunma: 5438

Yorumlar (0)Yorum Yap