Kültürümüzü Yansıtacağız

Haberler / Yerel 2009

Kültürümüzü Yansıtacağız

Demokratik Sol Parti Emirdağ Belediye Başkan Adayı Av. İbrahim Coşkun Özpolat Emirdağ kültürünün önemli bir simgesi olan Topakev’i projelerinde kullanarak kültürüne değer verdiğini göstermişti. Özpolat topakev kültürü için şunları söyledi:” Topakev göçebe kültürümüzde önemli bir yere sahip ve Emirdağ’daki yaylacılık faaliyetlerinde kullanılan bir ev şeklidir. Bu kültürümüzü Emirdağ’a yansıtmak gereklidir. Arkadaşlarımızla yaptığımız görüşme sonucunda neden biz bu kültürümüzü unutturalım ki, dedik. Bu amaçla Gurbetçi şenliğimizden başka yurt dışında yaşayan Emirdağlılarımızın da bulunacağı aylarda “TOPAK EV FESTİVALİ” düzenleyeceğimizi; ayrıca bu kültüre uygun olarak Emirdağ’ın en panoramik yeri olan Adaçal’ın eteğinde bir anfi tiyatrosu inşa ederek sürdürmek istiyoruz. Emirdağ’ın örf adetlerini unutmamak adına sizleri Demokratik Sol Partiye desteğe bekliyorum.” dedi.

  • Güncelleme: 16.03.2009 01:55
  • Okunma: 2648

Yorumlar (5)Yorum Yap

  • emirdağlı

    geliyoruz başkanım gümbür gümbür

  • Layik olmak

    Emirdag icin bir sans olarak gordugum Ibrahim beyin baskanligini Halkimizin pas gecmeyecegi kanisindayim gelecek icin aydinlik icin halk icin hak icin Ozpolat Baskana saygilar basarilar dilerim

  • mehmet

    ben sunu itiraf etmeliyim ki chp size gipta ediyor imreniyor ibrahim bey sizi taktir ettim.

  • BABASULTAN

    TÜM DESTEKLER SENİN İÇİN YOLUN ACIK GÖNLÜN RAHAT OLSUN. 30 MART TA BEYAZ GÜVERCİNLER EMİRDAĞ SEMALARINI DOLDURACAK. DÜRÜST VE ŞAİBESİZ BİR BAŞKAN İÇİN. KOLAY GELSİN.

  • ayşe

    Emirdağ'ın örf ve adetlerini yaşatacak projenizi gönülden kutluyor ve destekliyorum. İnşallah Emirdağımız 29 Marttan sonra kültürüyle, görüntüsüyle DSP adayı Av. İbrahim Coşkun ÖZPOLAT'la birlikte şehirlileşme yolunda ilk adımı atacak. Çağdaş, kültürlü, aydın başkan adayım yolun açık olsun.