Mart 2018'de Emirdağ'da Neler Yaşandı?

Haberler / Güncel

Mart 2018'de Emirdağ'da Neler Yaşandı?

Acısıyla tatlısıyla bir seneyi daha geride bırakırken; sizleri 2018 yılında Emirdağ'da neler olduğuyla ilgili kısa bir gezintiye çıkarmak istedik. İşte ay ay 2018 yılında Emirdağ'da yaşananlar;

Mart 2018
Emirdağ eşrafından Emirdağ folklörü ve kültürünün en önemli isimlerinden Türkülerin Babası Halis Erenoğlu Eskişehir'de tedavi gördüğü hastanede hayata gözlerini yumdu.

Eğitimci Yazar Alişan Kapaklıkaya, Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Emirdağlılar Vakfı'nın konuğu oldu.

Afyonkarahisar Süper Amatör Ligi’nde liderliğini sürdüren ve bu hafta kendi sahasında oynadığı Kayıhan Belediyespor maçından 6-0'lık galbiyetle şampiyonluğunu resmen ilan etti.

Emirdağ Kaymakamı Hüseyin Sayın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan "Okuryazarlık Seferberliği" kapsamında ilçede açılan kursları ziyaret etti.

Emirdağ Dörtyol Mevkii Yarımca Köyü civarında meydana gelen trafik kazasında 2 kişi hayatını kaybetti.

İlçe ziyaretleri kapsamında Emirdağ İlçesinde köy ve mahalle muhtarları ile bir araya gelen Vali Tutulmaz, muhtarların istek, talep ve önerilerini titizlikle dinleyerek, taleplerle ilgili gerekli iş ve işlemlerin yapılması için talimatlarda bulundu.

İstanbul Altın Rafinerisi Yönetim Kurulu Başkanı Emirdğalı hemşehrimiz Özcan Halaç, 14 şehit yakını, 7 gazi ile engelli ve Darülaceze sakinlerinden oluşan 51 kişilik kafileyi, umre için kutsal topraklara gönderdi.

Milliyetçi Hareket Partisi 12. Olağan Büyük Kurultayında MHP İstanbul Milletvekili Emirdağlı hemşehrimiz İzzet Ulvi Yönter, Merkez Yönetim Kurulu'na seçildi.

101 ilçenin doğalgaz dağıtımı kurdelesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la birlikte Başbakan Binali Yıldırım, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal tarafından kesildi. Törende Emirdağ Kaymakamı Hüseyin Sayın, AK Parti Emirdağ İlçe Başkanı Serkan Koyuncu, AKSA Doğalgaz yetkilileri de hazır bulundu.

Geçtiğimiz günlerde Emirdağ'a bağlı Elhan köyü civarında çalınan kablolar, Çay'a bağlı Yeşilyurt köyünde yakılırken bulundu. Çay İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri yapılan ihbar üzerine Yeşilyurt köyü dere kenarında kablo yaktığı tespit edilen 2 şüpheliyi yakaladı.

Eskişehir'de, Orhan Çelik (43, otomobilini evin önüne park ettiği sırada bir kişinin silahlı saldırısına uğrayarak yaşamını yitirdi. Olayın ardından başlatılan soruşturmada MOBESE kameraları incelemeye alan polis, cinayet şüphelisi Irmak S.’yi Afyon’un Emirdağ ilçesinde yakaladı.)

Emirdağ adına sevindirici haber ise Emirdağlı olan MHP İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter MHP Genel Başkan Yardımcılığına getirildi. 12 Genel Başkan Yardımcısından biri olan Yönter'in parti içerisinde hangi alanda görev yapacağı önümüzdeki günlerde belli olacak.

“Sürü Yönetimi Elamanı” Kursu Afyonkarahisar İŞKUR İl Müdürlüğü, Emirdağ Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Emirdağ İlçe Müdürlüğü arasında imzalanan protokol ile küçükbaş hayvan yetiştiricilerine yönelik ilçemizde 12.03.2018 tarihinde açılan "Sürü Yönetimi Elemanı Kursu" sınavlarının ardından sertifikalar sahiplerini buldu.

Önümüzdeki Çarşamba günü yapılacak olan Ticaret Odası seçimleri için mevcut Başkan Ticaret Odası Başkanı İbrahim AKTEPE Ticaret Odası Başkanlığı için yeniden aday olduğunu açıkladı.

Emirdağ Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerine günler kala Ayhan Erdem'in adaylığı resmiyete kavuştu. Erdem, yaptığı açıklamayla Ticaret Odası seçimleri için Başkan adayı olduğunu açıkladı.

  • Okunma: 2171

Yorumlar (0)Yorum Yap