Mart 2019'da Emirdağ'da Neler Yaşandı?

Haberler / Medya

Mart 2019'da Emirdağ'da Neler Yaşandı?

Acısıyla tatlısıyla bir seneyi daha geride bırakırken; sizleri 2019 yılında Emirdağ'da neler olduğuyla ilgili kısa bir gezintiye çıkarmak istedik. İşte 2019 yılında Emirdağ'da yaşananlar;

Mart 2019

Haberlerin ayrıntıları için turuncu yazılara tıklayabilirsiniz...


AK Parti Emirdağ Belediye Başkan Adayı İnşaat Yüksek Mühendisi Serkan Koyuncu, 31 Mart'ta gerçekleştirilecek yerel seçim çalışmalarına devam ediyor. AK Parti'li Başkan Adayı Emirdağ Belediye eski Başkanlarına teşekkür ziyareti gerçekleştirdi. Hayatta olan belediye başkanlarını ziyaretlerinde başkanların Emirdağ Belediye Başkanlığı dönemindeki deneyimlerinden ve hatıralarından bahsedildi.

Emirdağ'da 2019 yerel seçimlerinde yarışacak siyasi partilerin kesin aday listeleri seçim kurullarınca ilan edildi. Emirdağ'da 31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ne katılacak siyasi partilerin il ve ilçe seçim kurullarına sunduğu geçici aday listelerindeki incelemeler tamamlandı.

31 Mart 2019 tarihinde yapılacak yerel seçimlere haftalar kala partiler Emirdağ'daki çalışmalarına devam ediyor. Geçtiğimiz hafta CHP TBMM Grupbaşkan vekili Özgür Özel ve partilileri ile coşkulu seçim bürosu açılışı gerçekleştiren CHP Emirdağ Belediye Başkan Adayı Barış Can'a partisi ve milletvekilinden destekler gelmeye devam ediyor.

AK Parti Emirdağ Belediye Başkan Adayı Serkan Koyuncu, seçim çalışmalarına hız verdi. Emirdağ Pazarında tüm esnaf ve alışveriş yapanların elini sıkan ve vatandaşı kucaklayan Başkan Adayı Koyuncu, gördüğü ilgiden memnun.

Avrupa Birliği Parlamentosu seçimleri yaklaşırken, Avrupa’nın fiili başkenti Brüksel’de bir taraftan da Belçika federal ve bölgesel seçimleri için hazırlıklar devam ediyor. Brüksel’in 19 bölgesinden biri olan Saint Josse’un Türkiye asıllı Belediye Başkanı Emir Kır ülke siyasetindeki gelişmeleri ve bunların hem Türkiye’den hem de diğer farklı ülkelerden gelen göçmenler üzerindeki etkilerini VOA Türkçe’ye anlattı.

Afyonkarahisar’ın nüfus olarak en büyük ilçelerinden Emirdağ’da, 1960’lı yıllardan itibaren yurt dışına göç başladı. Başta Belçika olmak üzere çoğunluğu Avrupa ülkelerine işçi olarak giden Emirdağlı gurbetçilerin sayısının günümüzde 200 bine yaklaştığı tahmin ediliyor.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile askeri birliklerde denetleme ve incelemelerde bulunmak üzere Afyonkarahisar’a geldi.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili hemşehrimiz İzzet Ulvi Yönter Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın’ın başlatmış olduğu projeleri inceleyerek bilgi alışverişinde bulundu.

Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın tarafından düzenlenen “57. ALAYA VEFA YÜRÜYÜŞÜ” ne binlerce vatandaş katıldı. Emirdağ Cumhuriyet Meydanında toplanan vatandaşlar, Emirdağ Şehitler Anıtı’na kadar ellerinde Türk bayrakları ve meşalelerle yürüyerek Çanakkale Deniz Zaferinin 104. yıldönümünü coşkuyla kutladılar.

Cumhuriyet Halk Partisi Emirdağ Belediye Başkan Adayı Barış Can, seçime günler kala partisinin ağır toplarını Emirdağ'da ağırlamaya devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda CHP TBMM Grup Başkanvekili Özgür Özel'i coşkulu ağırlamasının ardından 18 Mart günü de Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof.Dr.Yılmaz Büyükerşen'i ağırladı.

AK Parti İl Başkanı Av. Hüseyin Sezen, milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu ile birlikte saha çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Son olarak Emirdağ'ı ziyaret eden Sezen, bazı adayların yapamayacağı hatta AK Parti’nin yaptığı projeler ile ilgili vaatlerde bulunmasını eleştirerek ‘aklınız başınıza şimdi mi geldi’ diye sordu.

Emirdağ ilçe merkezinde 47 sandıkta 13.781 seçmen, 31 Mart Pazar günü yerel seçimler için sandığa gidecek.

Emirdağ Kalkındırma ve Dayanışma Derneği –EKDA-’nin; Emirdağ’da çarşı merkezindeki inşaatı, bu yazın bitecek ve devam eden yeni inşaatın binasında sona gelindi.)

31 Mart 2019 yerel seçim sonuçlarına göre Davulga Belediyesi'nin yeni başkanı Adalet ve Kalkınma Partisi adayı Ergün Erdik oldu.

31 Mart 2019 yerel seçim sonuçlarına göre Gömü Belediyesi'nin yeni başkanı Adalet ve Kalkınma Partisi adayı Hakkı Tekin oldu.

31 Mart 2019 yerel seçim sonuçlarına göre Emirdağ Belediyesi'nin yeni başkanı Adalet ve Kalkınma Partisi adayı Serkan Koyuncu oldu.

  • Okunma: 1326

Yorumlar (0)Yorum Yap