Mart Ayı Portresi: Halis Erenoğlu

Ayın Portresi / Ayın Portresi

Mart Ayı Portresi: Halis Erenoğlu

www.emirdag.gen.tr 2010 yılı Mart ayı portresi, Emirdağ folklorü ve kültürünün en önemli isimlerinden Halis Erenoğlu. 1938 yılında Emirdağ’da doğan Erenoğlu, Emirdağ’ın en köklü ailelerinden Hacıvahitler’in çocuğudur. Babasının adı Mehmet Adil, annesinin adı Hatice’dir. Mehmet Adil Erenoğlu’nun ikinci eşinden olma en küçük çocuğudur. Çocukluğunun bir kısmı, Emirdağ’ın merkezinde bulunan ve 90’lı yıllarda yanan, üç katlı ahşap konakta geçmiştir.

Mart Ayı Portresi: Halis Erenoğlu - Emirdag.gen.trSülale küçükbaş hayvancılıkla ve ticaretle geçimlerini sürdürdüğünden, 13 yaşına kadar yazları; hıdırellezle birlikte kondukları ve sülalenin tapulu yaylası olan Göğüs Yaylası'nda, topakevin, koyunun, kuzunun, kekliğin, kekiğin, yarpızın, yavşanın içinde, sonbaharları ise Yarımca’da, Bucak’ta, Kürtün’de geçmiştir. Böylelikle Yaylacılık kültürünü, yaşayıp özümseyerek öğrenmiştir. Bu dönemlerde, çobanlardan dinlediği türkülerden etkilenerek türkülere gönül vermiş ve türkülerimizin, ağıtlarımızın birçoğunu kuzularına çobanlık yapan Çuğulu Çolak Çoban, Balcamlı İbiş gibi farklı farklı çobanlardan öğrenmiştir. Harmana Sererler, Al Fadimem, Altınımı Ben Boynuma Dizerim türkülerini Abdal Bekteş’ten, Abdal Irıza’dan ve Abdal Musa’dan almıştır. Gaydalama-Düz oyun havasını Tefçi Saniye'den. Yayla Türkülerinin bir kısmını Karacalarlı Kepazenin Nuri’den, Gıldolağın Ağıdı'nı Türkmen Köylü Kel Tahir’den, Bayram Bey’in Ağıdı'nı ve Topak Kızın, Balkan Savaşı’nda bacağını kaybeden ve İstanbul’da ölen, kardeşi Hacı’ya yaktığı Ağıdı birebir Topak Kız’dan (Almalıdan) almıştır.

1942 Yılında Emirdağ’a ilk arabayı getiren babası Mehmet Adil Erenoğlu’nun iflasıyla, sonraları meslek edineceği şoförlüğü öğrenmiştir.

Mart Ayı Portresi: Halis Erenoğlu - Emirdag.gen.trEmirdağ’ın ilk kurulduğu mahalle olan Kacerli'de yetişen Halis Erenoğlu, zamanla iyi gelişip Emirdağ’ın en yakışıklı delikanlısı olmuş ve aynı mahalleden bir kıza sevdalanmıştır. Hanım annesi bu sevdaya karşı çıkmıştır. Akşam oldu mu sevdalandığı kızın evlerinin önünden geçmek, saklıca mektup vermek, gizli gizli buluşmak ve de gezerken sevda türküleri söylemek gelenektir. 1955-1957 yıllarında bu sevda yaşanırken, annesinin çok düşkün olduğu ağabeyinin kucağında vefat etmesiyle annesi rahatsızlanmıştır. Bu durum, bu sevdaya sekte vurmuş, babasının da iflasıyla kendisinin çok genç yaşlarda hayat mücadelesine girmesinden dolayı kavuşamamışlardır. Kavuşamadığı bu sevda kendisini çok etkilemiş, bu duygularla türkülere sevdalanmış, Emirdağ türkülerini, ağıtlarını hem öğrenip söylemiş, hem de türküler yakıp kendini avutmuştur. Zalım Poyraz türküsünü bu sevdaya yakmıştır. Önüne Kuşanmış Yandımdan Öğnük, İncelerden Benim Yarim Pek İnce, Elek Olsam Emirdağı Elerim türkülerini yakmış ve sevdası türkülerde kalmıştır.

Babasının iflasından sonra oto tamirciliğinin yanı sıra, yazın harmanda biçerdövere gitmiş, minibüsçülük yapmıştır. Çatallı Köy filminde minibüsü ile Yeşilçam’dan gelen tüm sanatçıları filmin geçtiği yerlere taşımıştır. Hatta sesi ve yorumu çok güzel olduğu için kendisine filmde küçük bir rol dahi verilmiştir. Bu rolde elinde sazı Pınarbaşı'nda hem çalıp hem de Kışlalar Doldu Bu Gün türküsünü söylemektedir.

Mart Ayı Portresi: Halis Erenoğlu - Emirdag.gen.trPiribeyli’de biçerdöğer çalıştırırken öğrendiği Çatığımış Eminemin Kaşları, Eğildim de Bir Taş Aldım Mezardan gibi türküleri, Vaysal Köyünde yanan Hacı Hüseyinin Uzun Geline, Uzun Gelinin Bacısı Fadime Gelinin Ağıdını, Bağlıca Üstünde Bir Bölük Duman, Kürtlerin Tevfik’in Ağıdını ilk ağızdan almış, belleğine yer edip kendi güzel yorumunu da katarak günümüze kadar taşımıştır. Sonrasında şehirler arası otobüsçülük yapmıştır. Daha sonra 1967-1970 yıllarında Ankara Güven Turizm de İstanbul-Beyrut çalışmıştır. Bu yıllar Arap-İsrail Şavaşı’nın olduğu yıllardır. 1970 yılının sonlarında otobüsünü satıp Emirdağ’a dönerek tekrar münibüsçülüğe başlamış, köylere yolcu ve pazarcıları taşımış ve adliye keşiflerine gitmiştir. Adliyede çalıştığı sürece vicdanı, dürüst, namuslu olan ile beraber olmuş, meşru olmayan herkesin ve her şeyin karşısında dürüstlük simgesi olarak durarak, kendine, özüne ve kişiliğine yakışanı yapmıştır.

Mart Ayı Portresi: Halis Erenoğlu - Emirdag.gen.tr1970 -1971 yıllarında Erzurumlu Emirdağ Lisesi Müdürü ile ilk folklor çalışmalarını başlatmışlardır. Resmi olarak TRT repertuarında kaynak kişilerle birlikte kaynaklık yaptığı Gara Hüseyin Türküsü vardır. En son 1982 yılında Emirdağ Düğünü'nde söylediği Emirdağı Vatanımız Elimiz Türküsü Notaya alınıp TRT Müzik Dairesi Başkanlığı'na THM repertuarına Emirdağ Türküsü olarak girmesi için gönderilmiştir.

Düğünlere oynamasını bilenler oynar, güzel sesi olanlar türkü söylerdi. Halis Erenoğlu da çocukluğunda öğrendiği kendi yaktığı yöresel türkülerimizi Kına Havası’nı gittiği her düğünde ve arkadaş meclislerinde günümüze kadar söylemiş, bu yüzden adı Türkücü Halis kalmıştır.

Mart Ayı Portresi: Halis Erenoğlu - Emirdag.gen.trAdaçalın eteklerine yürüyerek gidip, diktikleri ağaçları tek fire vermeden arklar açarak, belleyerek, şehir şebeke suyunu çıkarttırarak, şimdiki Barış Ormanı'nı gönüllü büyütmüştür. 1990’lı yıllarda Kaymakam İbrahim Avcı döneminde, Barış Ormanı'nın açılışını, Tema Vakfı Onursal Başkanı Sayın Hayrettin Karaca, emeklerinden dolayı Halis Erenoğlu’na yaptırmıştır.

İki erkek, üç kız babası olan Halis Erenoğlu, halen Eskişehir’de ikamet etmekte ve Eskişehir Tema gönüllüsü olarak bu kutsal ve hayırlı çalışmalarına devam etmektedir.

  • Güncelleme: 03.03.2010 18:10
  • Okunma: 16380

Yorumlar (92)Yorum Yap

  • Cengiz Erenoğlu

    Bu kadar değerine rağmen, benim beklentim daha yükseklerde idi. Çıtası daha yüksek olacaklardan.
    Hayat bizi uzak bıraktı. Beraberliğim gönlümde devam etti.
    Soyumuzun iyi bir temsilcisi, Övünenden değil, layık olanlardan
    Sağlık dileklerimle,

    Cengiz Erenoğlu

  • oğuz Yeşilördek/Barbaros Emlak Antalya

    Memleketimizin yöresel güzel türkülerini bizlere ve gelecek kişilere hediye eden ve bu uğurda emek harcayan değerli hemşerimize Sağlıklı mutlu uzun ömürler diliyorum.

  • Şerif TURAN

    Halis Amcam:ilk önce baba dostu,ve saygın bir kişilik.Her ortamın sevilen sayılan ''ADAM GİBİADAMI''.Nerede nasıl davranılır,ne yapılır bilen biri.Sevgili arkadaşım Selahattinin ve Rahşan(abla)ın babası Emirdağlının ise Halis abisi.Her yaştaki insanın sevip-saydığı güzel insan.Ona sağlık,mutluluk ve uzun ömürler diliyorum.Saygılar...

  • Güneş Topal

    Taktire şayan bir hayat öyküsü, Allah uzun ömürler versin.

  • emrah

    kendisini yeni tanıdım.. harika bi yaşam geçirmiş, umarım bundan sonra da sağlıklı ve mutlu bir şekilde devam eder.. gençliğinde kavuşamadığı aşkına da üzüldüm..Ama ona kavuşsaydı bugün onu tanıyabilecekmiydik acaba?

  • emrah

    Sn. Halis Erenoğlu'nu tanıma fırsatına daha yeni erişmiş bir cahilim sanırım.. kavuşamadığı aşkına çok acıdım.. ) ama kavuşsaydı buralarda ve bu özellikleriyle dolu olabilirmiydi acaba?..

  • Mehmet Erdoğan

    Bu denli saygın ve bu denli gönül insanlarına gereken saygıyı gösterebiliyormuyuz?Allah Halis bey gibi insanları bu ülkenin başından eksik etmesin.Allah uzun ömürler versin.

  • Nadir ÖZDEVECİ

    emirdağ da söz ve müziği ile gelecek nesillere ışık tutmuş çok değer verdiğimiz büğümüz amcamıza derin saygılarım'la.Nadir ÖZDEVECİ

  • aydan ermiş, yasemin kütük

    her ne kadar halis amcayı çok tanımasak da, rahşan gibi güzel bir evlat yetiştirdiği için kendisinin de çok iyi ve güzel bir insan olduğunu düşünüyoruz. Allahtan kendisine eşi ile birlikte uzun, sağlıklı ve mutlu bir ömür diliyoruz.

  • Ahmet Yaşar Aydın

    Sayın Halis Erenoğlu Beyin eserlerini, Emirdağ dışında doğup yaşamış bir Emirdağlı olarak bilirdim ama kendisine ait olduğunu bu sitedeki portresi sayesinde öğrendim ve kendisini tanıma fırsatı buldum. Bundan sonraki yaşamında da öncekiler kadar değerli eserleri kültürümüze armağan etmesi dileğiyle..

  • fatma nur özdal

    Arkadasım Seda'nın dedesi Halis dedemıze bize bıraktığı türkü mirasından dolayı müteşekkiriz sesine yüregine saglık ellerindne öpüyorum sağlıcakla kal...

  • cengiz özdal

    aile dostumuz irfan sever ve hatice severın babalarını tanımaktan mutluluk duydum sağlıklı ve mutlu yaşam dilerim ellerinizden öperim

  • ayse özdal

    arkadasımın dedesi halis erenoğlunu tanımaktan mutluluk duydum sağlıklı mutlu bir yasam dileğirım saygılarımı sunar ellerınızden öperim

  • merve YÜKSEL

    Bu günlerde duygusuzluk ve sevgisizlik ön plandayken Halis Amca yoğun acisini ve duygularını çok güzel bir şekilde ifade edebildi. Bence bize örnek bir insandir. Halis amcanın yüreğini sağlık.

  • murat yıldırım

    halıs amca emırdagın sana ve senın gıbı ınsanlara cok ıhtıyacı var allah senı ve senın gıbılerı basımızdan eksık etmesın yuregıne saglık allah uzun omrler versın sana

  • Cort72z

    Allah d aha uzun ömürler versin Allah. Sizi tanımıorum ama okumayı hiç sevmezdim siizn portrenizi baştan sona okudum :) Maşallah başarı dolu bi hayat. Allah utandırmasın

  • Ellez Akkaya

    Halis Amca bizim mahalladen komsumuz ve rahmetli Babamin Aárkadasi idi.Ben kücükken onun o güzel sesinden cok türküler dinlemistim.Emirdagda maalesef Halis amcam gibi cok az insan kaldi.Halis amcama ve onun gibi güzel insanlara Allahdan uzun ve saglikli ömür diliyorum.

  • Ali Hikmet ATEŞ

    Dürüstlüğü,insani duyguları,tartışılmayan.Ayağındaki ayakkabıyı ihtiyacı olana hiç düşümeden verebilecek kadar cömert olan.Hep mağdurlar için üzülen.Üstlendiği bu zor hayatta en büyük yardımcısı,hayat arkadaşı,güzelsarışın ÜMRAN hanımın katkılarıda unutulmamalıdır.BÜYÜK İNSAN HALİS ERENOĞLU.SEN VE GÜZEL SARIŞIN ÜMRAN ERENOĞLU daima mutlu yaşayın...Siz olmasanız bize kim ada,ciyer alacak...

  • HAYRI BAŞPINAR

    Halis amca seni Emirdağ gen tr de gördüm,ne kadar mutlu oldum .mahalli türkülerdeki sesini ve kendi eserlerini biliyorum.TEMA daki gönüllü olarak yıllardır sayısını seninde unuttuğun binlerce ağacı diktiğini biliyorum.seni çok seviyorum çocuklarıma seni hep örnek olarak anlatıyorum.Ellerinden öpüyorum.İstanbuldan selamlar,HAYRI-DUYGU BAŞPINAR

  • ALİ-GÜLİSTAN GÜZEL

    İstanbulda tanıştığım aile dostumuz İrfan SEVER bey ve Hatice SEVER in babaları HALİS AMCA sohbeti hoş ,hayvanları, insanları seven, tabiatı seven , şair bir büyüğümüz olarak tanıdım.sizi sürekli soruyorum,ALLAH size uzun ömürler versin.ALİ-GÜLİSTAN GÜZEL

  • Ahnet AKIN

    ilk tespitim şu ki bu haberin konusu Muhterem Dayım Halis ERENOĞLU'nun ne kadar değerli olduğu yapılan yorumlardan ve yorum yapan kişilerin niteliklerinden çok daha iyi belli oluyor..Aslında ona söylenebilecek en güzel sözleri, en büyük söz ustaları buraya aktarmışlar.ben kısaca şunu söylemek istiyorum: Halis ERENOĞLU Emirdağ'ın 'DERİN KÜLTÜR ABİDESİ'..ALLAH başımızdan eksik etmesin..Dayıcım ELLERİNDEN öpüyorum!.

  • selahattin erenoğlu

    Asıl kaynaktan pınarın gözünden alınan katıksız saf temiz arı ve özdür! Halis Erenoğlu Emirdağ Türkülerinin en iyi icracısı olmakla birlikte Gerçek kaynak,yazılan türkülerin de yakıcısı yaratıcısıdır. Yere göğe sığmayanı ,gönlüne sığdırmış bu felsefe aşk ile o gönülden süzülen Türküleri söze dizelere dökülmüştür,bize
    güzel ahlakı,haramı helali,kul hakkını,dürüstlüğü,vicdanı ,tabiatı doğayı ağacı insan, toprak sevgisi merhameti,paylaşmayı,Miras bırakmıştır.Türküleri gibi ayağındakini , sırtındakini,boğazındakini paylaşan özü sözü bir Halis Erenoğlu ismi ile hayat sürdükçe gurur duyarak dimdik yaşayacağım.Babamı yorumlarıyla onurlandıran herkese babam ve ben çok teşekkür eder, sevgi ve saygılarımızı sunarız.

  • emirdağ aşığı

    Anadolu'nun engin hoşgörüsünde yaşamın anlamına nüktenin tadıyla tuzuyla katkıda bulunan kültürün özgürlüğünü bilenler için ortaya çıkardığı eserlerle yeni gelen gençlere ilham kaynağı olan değerli üstada söylediği eserlerdeki duygu derinlik ve içtenlik için teşekkür eder yaşamının her anında sağlık sıhhat afiyetler dilerim

  • Yüksel ÖNAÇAN

    Sağlıklı, mutlu ömürler diliyorum.

  • harmanköylü

    Duygularını bu kadar yoğun yaşayan dile getiren,dile getirdikçe yüreklerimizi çoşturan bu değerli insanı bilmek ne kadar güzel bi duygu. Allah uzun ömür versin.

  • elif erenoglu

    sazida sozude dinlenen degerli amcam ailene dal bizlerede koca bir golge oldun.Sen erenoglunun tek vekilisin allah uzun omur versin.saygi ve sevgilerimle...

  • Özcan GARGILI-Bursa

    Memleketimin güzel türkülerini bizlere ve gelecek nesile hediye eden değerli büyüğüm Halis amcaya saygılarımı sunar,sağlık dolu günler ve uzun ömürler temenni ederim..

  • RABİA YILDIRIM

    HALIS AMCAM KOMSUMUZDUR BENBILE YENIOGRENDIM AMCAMIN BU KADAR DOLU ZAMANINDA GUZEL ISLER YAPTIGINI HELAL OLSUN DIYORUM NE GUZEL EMIRDAG TURKULERI YAZMIS NE GUZEL SOYLEMIS ONLARI AMA BAZI FIRSATCILAR TURKULERIN ALTINA KENDI ISIMLERINI YAZIYOR BU EMEK CALMDIR ALDANMASIN EMIRDAG HALKI TURKULERIN OZU HALIS AMCAMA AITTIR YUREGINE AGZINA SAGLIK HALIS AMCAM...

  • ilker tarhan

    Emirdagin her zaman boyle onur verici buyuk insanlara ihtiyaci var hele bir de kulturu tanitiyorsa ve yasatiyorsa Halis amca elerinden operim saygilar. ilker tarhan

  • AyBüKe AKIN

    Dayıcmm Başarılarının devamını dilerim...

  • Ahmed Aksu

    Sevgili Dayima,sonsuz sevgi saygilar sunarim ve saglikli omurler dilerim, insallah tekrar gorusmek ve guzel turkulerini dinlemek dilegiyle.
    Yegenin Ahmed Aksu
    Fransa/PARIS

  • veysel

    Emirdağ kültürüne, dolayısıyla Anadolu kültürüne bu denli katkıda bulumuş Emirdağ'ın köklü ailesine sahip bu değerli kişiye bence Tüm Emirdağlılar gereken değeri vermelidir. Ellernden öpülecek bu nadir insanların toplum olarak lütfen değerini iyi bilelim

  • Meryem Sever Aksu

    Emirdag turkulerini dillendirip bugune kusaklara tasiyan, Aslan Dayim'a iz birakanlardan olarak gelecek nesillere çesitli etkinlikler duzenlenerek daha iyi tanitilip, yasarken kendisinin anlatmasini saglamalidir.Kiymet bilen site yoneticilerine duyurulur, tesekkur ederim.
    Sevgili Dayima ve Umran yengeme saglikli omurler diler, sevgi ve saygilarimi gonderiyorum. Yegenin Meryem Sever Aksu
    Fransa/PARIS

  • Ali Aksu

    Güzel insan Halis Erenoğlu ağabeyim, halk ve hak dostu,ozan ruhlu türküleriyle gönüllerde taht kurmuş,böyle güzel insanlarin yasarken degeri bilinip gelecek nesilere ornek insan olarak tanitilmalidir, bu hepimize bir borçtur.
    Kendisine ve ailesine daha nice saglikli ve mutlu yillar dilerim.
    Sevgi ve selamlarimi sunarim
    Ali Aksu Fransa/PARIS

  • Maşallah Mutlu

    Sohbetinden büyük keyif aldığım değerli dedeme saygı ve sevgilerimle...

  • sultan ozkan

    halis amca gercekten hakim olacak insanmisin seni gorunce karsimda dedemi gormus gibi oluyom sende benim bi dedemsin saten insallah nasip olursa bu sene seni gormek isterim ben onbasinin torunu sultan saygilarimla

  • ibrahim güleş

    sayın halis amcam yaşamımınızı özetle okudum ben şükrü erenoğlunun torunuyum hanımımda apdil erenoğlunun kızı eliftir diyeceğim şudurki Erenoğlu soyadı taşımak manevi bir değerdir lakin bunun bilincinde olmak gerekir siz bu bilinçte ve çok saygılı bir insansınız bu vatana hizmetiniz insanlığa hizmetiniz taktirle görülmektedir Allah sizden razı olsun isminiz gibi halis olmak sizin karakterinize çok yakışmış Allah size uzun hayırlı ömürler nasip etsin daha çok hizmetleriniz olacak bu ülkeye bu topraklara inşallah bizlerde sizin yolunuzda yürümek sizi örnek almak hayırlı hizmetlerde bulunmak için gayret gösteriyoruz ne mutlu bizleriki sizler gibi değerlerimiz büyüklerimiz var siz yaşayan birer efsanesiniz bizim için en büyük dileğim sizi görmek ellerinizden hürmetle öpmek hayır duanızı almaktır inşallah bu dileğim kabul olur ben istanbuldayım hak iş sendikası istanbul şübe başkanıyım 52 yaşındayım en içten saygılarımı sunar ellerinden hürmetle öperim amcam

  • Ahmet DEVECİ

    Türkiye'nin toprağına sahip çıkan, Emirdağ kültürünü türküleriyle zenginleştiren, manileriyle insana neşe veren, öğütleriyle insana yol gösteren dedemin ellerinden öpüyorum, uzun ömürler diliyorum. Annannemle birlikte hep yanımızda olun Dedecim.

  • sevil akın

    aslan dayım...ellerinden öperim...

  • hülya erenoğlu

    Yürekleri sevde yüklü olanların,sevip kavuşamayanların,uzaktan sevip gönül yangınlarınınidolu olan,sevda deyince,memeleket deyince hele türkü deyince akla ilk gelen ismiyle dev yüreğiyle ,eserleriyle gönüllere sarmaşık tomumu atan ,sarmaşıkların portresi AMCAM AMcam taksi sürer alnı yukarı silah takınırdı gümüş tokalı gönül coşar dil susmaz türküler sende sıralı ağıtlar başka güzeldir yürek yaralı............ ÖMRÜN UZUN OLSUN AMCACIĞIM.....Saygılar..

  • last firavun

    emirdaglilarin icerisinde tanidigim en iyi insan adam gibi adam baska bir sey demiyorum emirdag bir yana halis amcam bir yana

  • Mehmet TEMEL

    Kültürümüze devamlılık sağlayan böyle önemli bir projeye önderlik ettiği için önce Erenoğlu ailesine sonrada tüm emirdağlılara bir istanbullu olarak canı gönülden teşekkürlerimi bir borç bilirim.

  • selami

    saygıdeğer erenoğlu ailesinin değerli bireyi halis erenoğlununa ve nur rahşan erenoğluna allah uzun ömürler versin

  • Türker AKIN

    gururumuz sevgili dayımıza sonsuz sevgi ve saygılarımızla ...

  • Reyhan

    Halis Amcaya yazdığı türkülerle kültürümüze ve TEMA üyeliği altında ülkemize sağladığı büyük kattılardan dolayı teşekkür ediyorum. Diktiğin çınarlar kadar uzun olsun ömrün,saygılarımla..

  • Gamze Güngör

    Halis Dedenin torununun arkadaşıyım bu sayede tanıştım Halis Dedeyle.Yanlışı doğruyu,iyiyi güzeli,haklıyı haksızı en ii bilen,kendi özlü sözleriyle en iyi şekilde bizlere de aktaran bi çınar o. Kocaman iyi bi kalbi var Allah'ta ona güzel uzun bi yaşam versin inşallah..

  • Erdoğan Burucu

    Halis amcayı hiç tanımıyorum ama selahattin abi onun hayatını,türkülere olan sevdasını öyle güzel anlattı ki etkilenmemek elde değil! İnternette Halis Amcanın türkülerini dinleme imkanı buldum ve anlatıldıgı kadar varmış.Türkülere aşık,türkülere gönül vermiş bi insanın,sevdasını ne kadar derin yaşadığını anlattığı bu türkülerin kültürümüze büyük katkısı oldugunu düşünüyorum..Allah Halis Amcaya uzun ömürler versin umarım bir gün tanışma imkanım olur,ellerinden öpüyorum..

  • alparslan

    sevgili Halis ERENOĞLU Emirdağ ismiyle bütünleşmiş, bu ilçe için sembol olmuş ender insanlardandır. BÖyle bir statü elde edebilmek ve topluma mal olmak değeri hiç bir şeyle ölçülemeyecek ve kıyaslanamayacak kadar değerli bir olaydır. Biz gençler Halis amcamızı hiçbir zaman unutmayacaz unuttturmayacağız..

  • alpay ramazan yürük

    EMIRDAGIMIZIN ONEMLI KULTUR ELCILERINDEN BIRI OLAN HALIS ERENOĞLUNA UZUN OMURLER DILER ELLERDEN ÖPERİM

  • Reyhan

    belçikadan sevgiler 8)

  • filiz ERENOGLU

    Emirdağlı aşıktır,mani söyler,türkü söyler,ağıt söyler,yaşanmışlıklar türkü olur,mani olur,ağıt olur,sevgili amcamızdan bu güzel yüreği ile de daha nice kuşaklara ulaşır.Ömrün uzun olsun.Koca çınar.saygılar,sevgiler.

  • Metin AKIN

    Emirdağ'ında yaşamak seninle daha güzeldi.Seni O kadar çok kişi Emirdağ'ında soruyor ki,Hepsinin selamları var.Mühim olan kubbede hoş bir seda bırakmak.Dayı sen Emirdağ'ında çok güzel bir iz bırakmışsın.Emirdağ Türküleri senin yanık sesinle daha güzeldi. Biz seni Emirdağ Türkülerinin BABASI sayıyoruzz.. Ellerinde öpüyorum dayıcımm..

  • Ahmet AKIN

    emirdağ türkülerinin bir numaralı kaynak kişisi,
    zalım poyraz türküsünün yazarı;efendiliğyle ,dürüstlüğüyle emirdağ'ın en örnek insanlarından Halis Dayım...ALLAH seni başımızdan eksik etmesin inşallah..Ellerinden öperim,saygılar sunarım..

  • erol atar

    halis abi tebrik ederim. Bundan sonraki yaşantında sağlıklı ve mutlu günler temenni ederim.Saygılarımla.

  • EREN

    halis amcama saglikli uuzun omurler diliyorum slmlar

  • kaan toy

    nice mtlu yıllar dilerim ellerinden öperim sn beni tanımazsın bir hayranın

  • Didem KİLCİ

    Kalbi türküleri kadar zengin olan Halis amcamı gönülden tebrik eder,sevdikleriyle birlikte uzun ömürler dilerim..

  • Biriçim Emet KARACA ERÖZ

    [Halis amcaya sağlıklı ve uzun ömürler dilerim. Çok az insana nasip olur böylesine iz bırakan bir hayat. Babam, merhum Celil Karaca'nın arkadaşıydı. Halis amcanın türkülerinin taşıdığı duygulardan etkilenen Babaannem Arife, torunlarından birinin isminin 'Halis' olmasını istemiş fakat O dönemde babaannemin kardeşinin oğlu, Elektrikçi Halis'in kullandığı motorsikletten düşüp hayatını kaybetmişti. Bu nedenle bütün sülale 'Halis' isminden dolayı babaanneme karşı koymuştur. Buna rağmen, Halis amcanın kişiliğinden çok etkilenmiş olan babaannem herkesi karşısına almış ve Halis amcanın adını torununa vermiştir. Emirdağ'lı olup da Halis amcayı tanımayan bilmeyen yoktur herhalde. En azından türkülerinden bir tanesini bir yerlerde mırıldanmayan hiç yoktur.

  • Şadan Seda SELİMOĞLU .SEVER.

    Özü doğru, sözü de doğru olan;
    hayatı nasihat dolu, bizlere örnek olan; olduğu gibi görünen, göründüğü gibi olan; sevgili Dedeciğimin ellerinden öper ve onu bu hayatta yanlız bırakmayan her zaman yanında olan, biricik destekçisi Sevgili Anneanneminde ellerinden öper,her ikisine de sağlıklı ve mutlu bir yaşam dilerim.

  • Gamze İRİÇAĞIL

    Halis Amcaya saygılar, sağlıklı yaşamlar diliyorum

  • Hüseyin Tolga SELİMOĞLU

    Paylaşan,eğiten,öğreten roman gibi bir yaşam..Bir hayatın yaşanmışlığında edinilen kültürü ve birikimi en iyi şekilde sonra gelen nesillere miras bırakmak ne güzel..Yazıyı hazırlayarakta bu paylaşıma katkıda bulunanları tebrik eder, okuyan herkese selam ederim.

  • NURETTİN SEVER

    SEVGİLİ DAYICIĞIM İRFANLA EMİRDAĞ GEN.TR.SAYFASINA BAKARKEN BİRDEN SENİN RESMİNİ GÖRDÜM.NASIL MUTLU OLDUM ANLATAMAM.ÇOCUKLUĞUMDAN BERİ DİLİMDEN DÜŞÜRMEDİĞİM SENİN SÖYLEDİĞİN TÜRKÜLERİ ,TEKRAR TEKRAR BİR DAHA MIRILDANDIM.ÜLKEMİZ AĞAÇLANDIRILMASINADA YAPTIĞIN KATKILAR DA SENİ DAHA BİR GÜZELLEŞTİRİYOR.ALLAHTAN SAĞLIKLI SIHHATLİ ELDEN AYAKTAN DÜŞÜRMEDEN UZUN ÖMÜRLER DİLERİM.NURETTİN SEVER

  • ALİ İHSAN SEVER

    GÜZEL SESLİ ONURLU İÇİNDEKİ BÜYÜK İNSAN VE TABİAT AŞIKI KAYIN BİRADERİM HALİS. BENİ ANILARA GÖTÜRDÜN, ÇOK MUTLU ETTİN. BENİM GİBİ SANIYORUM BİR ÇOK KİŞİDE AYNI DUYGULARI YAŞAMIŞTIR.ÜMRANLA BERABER SAĞLIKLI MUTLU UZUN ÖMÜRLER DİLİYORUM.GÖZLERİNDEN ÖPERİM.ALİİHSAN SEVER EMEKLİ ÖĞRETMEN

  • YELDA TARHAN

    INCE DALLARDIK
    BAHAR GELDI ÇİÇEK AÇTIK
    KOPARMAK İSTEDI ZAMANLA GELEN
    YABANCILARIN ELLERİ
    AMA BILMEZDİ:
    BİZİM KÖKLERİMİZ ÇOK DERİNDİ
    Ailemizin ulu çınarına sevgi ve saygılarımla

  • şükrü güleş

    halis erenoglu dayıma allahtan saglık sıhat mutluluk dilerim ben şükrü erenoglunun kızı rahmetli ünal güleşin ogluyum cokgüzel ifade etmişsiniz dayım icin teşekkür erderim sizlere

  • sengul kose

    iyi tanimisim Halis Erenoglunu gurur duydum arkadasim ama benim icin kardesim rahsan erenoglunun babasi olmasida ayrica cok hos

  • Fikret AKIN

    yüreğindeki sevda yangınlarına yaktığı türkülerle su serpen,bu yüzden Emirdağ'da sevdanın ortak dili olmuş,büyükle büyük,küçükle küçük çelebi insan,gerçek Emirdağ Beyefendisi,gerçek temiz inanç sahibi,Allah'ın mülkü şeneltmek gerekir diyerek ağaç diken,diktiğiher ağaca sevdiklerinin ve tanıdıklarının ismini vererek büyüten,Yunus Emre'nin yaradılanı hoş gör yaradandan ötürü felsefesinin günümüzdeki temsilcisi,sahip olduğu yalan dünya lokmasını muttlaka gariplerle paylaşan çocuklarına ve bütün yeğenlerine arkadaş gibi davranan ,yeğeni olmakla guru duyduğum gönül adamı sevgili dayım:yüregindeki insanlık ve sevda ateşi hiç sönmesin,Allah uzun ömürler versin. F.A kın

  • Sevilay Sever Mutlu

    Eskişehir'de üniversiteyi yanında okuduğum dedem Halis Erenoğlu'ya Allah sağlıklı uzun ömürler versin. Beni okuttuğu için de Allah ondan razı olsun inşallah. Ellerinden öperim...

  • .....-.....-.....-.....-.....

    Bu adama dikkat edin dikkat edin çünkü bu adam benim dedem çünkü bu adam Türkiye'nin sağlam kültürüne yönvermiş, geliştirmiş ve çok duyulmamış kahramanlarındandır. Hayatı bir kitaba bir filme alınacak kadar önemli ilginç, macera,dolu İYİLİK,dolu DÜRÜSTLÜK dolu, bir insandır. Dedemin ellerinden öpüyor ve sağlıklı mutlu sevgi dolu bir yaşam diliyorum...

  • HD

    Etkileyici bir biyografi, dilerim daha uzun yıllar boyunca süregider huzur ve sağlıkla...

  • emel erenoglu

    degerligi buyugumuz amcamin ellerinden operim allahtan saglikli uzun omur dilerim

  • Ismail Altintas

    Yil 1975, Halis abi minibusculuk yapiyor. Ablam Done, Mehmetè vergili. Teyzemler ve komsulari Halis abi ile Dagilgan koyumuzdeki evimize geldiler. Emirdaga donuste mminibuse beni de aldilar. saatci Musa rica etti ve Halis abim soyledi.
    ' Yesil ayna takindin mi beline,
    Gelin gurban olam tatli diline,
    Sen dusurdun beni alem diline,
    Seni gidi mercimegi kurtlu da yar .. '
    Nameleri hala kulaklarimdadir. Bu gun benim yasmdakilerde biraz delikanlilik varsa, bunu Halis abi ve onun gibi buyuklerimize borcluyuz.
    Allah uzun omurler versin Delikanli Halis abime.
    Ismail Altintas

  • Aytaç Ünverdi

    Şuan Gülay'ın sesinden Halis Amcamızın eseri Zalım Poyrazı dinleyerek yazıyorum, böylesine duygu yüklü bir eserin sahibi olan Halis Erenoğlu ile aynı köklü ailenin bir mensubu olmak çok güzel.. Kendisine uzun ömürler diler, ellerinden öperim..

  • Nurcan Baltacı

    Hayatımda Halis amca gibi onurlu bir insanı tanıdığım için mutluyum,bunca yıla bunca güzel emeği sığdıran insana Rabbim daha nice uzun ömürler versin ve bunca seveninin başından onu eksik etmesin...

  • mustafa MORCA

    Değerli büyüğümüzü yaptıklarından dolayı kutluyor,ALLAH'dan hayırlı uzun ömürler dilerim.

  • ümran erenoğlu

    Dedemi anlatmak değil,o anlatıp dinlemek gerek,gereği doğruyu.Sanatsal yönü ozan ruhu,yaşanmışlıktır anlatılan koskoca 73 yıl,içinde acının hüznün koskoca bir sevdanın sonu ayrılıktır, gözyaşının yürekten süzülüp Türkülere günümüze yansımasıdır.Aslolan bu fani dünyada iz bırakabilmektir,tertemiz bir mazi,miras.Seni çok seviyorum dedem benim.

  • zeynep erenoğlu

    Yaptığı her işi Pir aşkına Allah aşkına yapar,her diktiği ağacı bir arkadaşına bir yakınına ölmüşlerine tek tek adayacak kadar yüreği geniş yüreği güzel kendi güzel,kültürümüzün özü sevgili dedem,seninle guru duyuyorum.Allah uzun sağlıklı bir ömür versin.

  • Halis Erenoğlu

    Adını gururla taşıdığım sevgili dedemin Ellerinde öpüyorum,Allah uzun ömür versin,ilk öğretim 4 sınıfa Eskişehirde başladım Sınıf öğretmenim Arkadaşlarıma beni tanıtırken Halis,in dedesi Emirdağ türkülerinin kaynağıdır deyince gurur sevinç duymuştum.Türküleri kadar kendisi de tertemiz duygu dolu,deryadır benim dedem.

  • Rüştü Yüce

    Yukarıda ki fululaşmış ilk resim'de Amcam İsmail Hacı Yüce da bulunmakta, zaman aslında su gibi akıp gitmekte, maalesef biz adem oğulları, birçok şeyin değerini bilemedik, eski dostlukları ve samimiyyetleri yitirdik, maddi yönden belki birçoğumuz iyi duruma geldik, lakin o günlerde hepimiz daha mutluyduk, kuzine soba üstünde ısıtılan tıptıpı çöreğinin tatını değme otellerde yenilen yemeklere değişmememiz gerektiğini anladık, değişen Dünya ile birlikte bizde değiştik fakat gönlümüz Emirdağ yaylalarında kaldı.Halis abimiz hakkında bildiğim bir gerçek var, çok sevdiği sevdalısına kavuşamamıştır. Kanaatimce Türkülerin hemen hepsini, ardı kırk belikli güzel sevdalısına yakmıştır...Sevgiyle Kalın...

  • Nur Rahşan ERENOĞLU

    Özüm Babam,
    İki gözüm Babam.
    Evimizin ışığı,
    Soframızın kaşığı,
    Hak aşığı Babam.
    Türkülerinle uyudum,
    Öğütlerinle büyüdüm.
    Sırtımı yasladığım karlı dağsın,
    Allah uzun ömür versin.
    Seni çok seviyorum...

  • ERGENEKON ÇELİK

    GÜZEL MEMLEKETİMİZİN YETİŞTİRDİĞİ ENDER İNSANLARDAN BİR TANESİNİ DAHA AYIN PORTRESİNDE GÖRMEK ÇOK GÜZEL DEĞERLİ BÜYÜĞÜMÜZ BUNDAN SONRAKİ HAYATINIZDA MUTLULUK,SAĞLIK VE BAŞARILARIN SİZİN YANINIZDA OLMASI DİLEKLERİMLE ELLERİNİZDEN ÖPER SAYGILAR SUNARIM.

  • İRFAN SEVER

    GÜZEL SES ALLAHIN İNSANLARA BİR HEDİYESİDİR BU HEDİYEDEN YARARLANAN BİRİSİDE BABAM HALİS ERENOĞLUDUR
    GEÇMİŞTE BİRÇOK İNSANLARI GÜZEL SESİYLE MUTLU ETMİŞ EĞLENDİRMİŞTİR
    O GÜNKÜ İMKANLARDA TEKNOLOJİ BUGÜNKÜ GİBİ OLMADIĞINDAN GENİŞ KİTLELERE SESİNİ DUYURAMAMIŞTIR O GÖREVİ BUGÜN YEĞENİ AHMET AKIN BAŞARIYLA VE BÜYÜK SEVGİLERLE SÜRDÜRÜYOR AYNI ZAMANDA EMİRDAĞINDA VE BULUNDUĞU HER YERDE DOĞAYA ,İNSANA OLAN SEVGİSİDE HERKESÇE ÇOK İYİ BİLİNMEKTEDİR VE TAKTİR EDİLMEKTEDİR BANAMA SAĞLIKLI ÖMÜRLER DİLER ELLERİNDEN ÖPERİM...HATİCE ERENOĞLU SEVER.

  • faki edeer

    emirdag tûrklerin kusaktan kusaga aktaran
    bizler ônderlik eden degerli bûyûgûm halis agabeye uzun ômûr dilerim

  • Ferimez

    Halis ERENOĞLU'nun memleketim Emirdağı'na yaptığı katkılardan dolayı sonsuz şükranlarımı sunarım. Allah uzun ömürler versin...

  • İRFAN SEVER

    EMİRDAĞININ TÜRKÜ YARATIP SESLENDİREN DEĞERLİ AİLE BÜYÜĞÜMÜZ HALİS ERENOĞLUNDAN SAYFANIZDA TÜM EMİRDAĞLILARA İLERDE BİZZAT KENDİ AĞZINDAN DİNLEME FIRSATINIDA BEKLİYORUZ AYRICA EMİRDAĞDA AĞAÇLANDIRMADA YAPTIĞI ÖRNEK FEDAKARLIKLARINIDA CANI GÖNÜLDEN KUTLUYORUZ.ELLERİNDEN SAYGIYLA ÖPÜYORUZ.İRFAN SEVER

  • Çağatay ÇİÇEK

    Şu asalete bak kimin DEDESİ beeeeeeeeeee! Dedemle gurur duyuyorum. Ellerinden öpüyorum.

  • Nuray Erenoğlu ÇİÇEK

    Mart ayının portresi olarak çok isabetli bir karar verildiğini düşünüyorum. Sanatsal kişiliği olan böylesine önemli insanların belli zamanlarda değil her zaman bizler için çok değerli kültür hazineleri olduklarının hissettirilmesini diliyorum. selam sevgi ve saygılarımı sunuyorum...

  • Başak AKIN

    Dayıcım sen Emirdağ'a yaptıklarınla buğüne kadar adını yazdırdın Emirdağ'ın kültür adamısın. Ellerinden öper saygılar sunarım...

  • VOLKAN IRICAGIL

    EMIRDAGIMIZIN ONEMLI KULTUR ELCILERINDEN BIRI OLAN HALIS ABIYE UZUN OMURLER DILIYORUM SAYGILAR

  • Esat ERENOĞLU

    Sevgili Halis amcamızı bilen bilir.Çok fazla birlikde olmasamda çocukluğumuzda ahçı mecidin haldeki lokantasında meşk ederken köşede usulca dinlerdim.Yüreğide türküleri kadar güzeldir.

    Sevgi ve saygılarımla selamlıyorum.

  • Şükrü Alper AKIN

    Sevgili Dayıma sonsuz sevgi ve saygılar sunarım... Elleri öpülesi, anlattığı dinlenesi ve son derece kıymetli bir insandır dayım... Ayrıca kıymet bilmeyen memleketimin kıymet bilen site yöneticilerine de teşekkür ederim...

  • Ömer Faruk YALDIZKAYA

    Emirdağ türkülerinin yaşayan en iyi icracılarından,baba dostu Halis abiye sağlıklı uzun bir ömür diliyorum.Emirdağ kültürüne ve özellikle de türkülerine yaptığınız hizmetler asla unutulmayacak,nesilden nesile aktarılacaktır.Emirdağ halk kültürü ile ilgili yaptığım naçizane çalışmalarda adınızı daima anıyorum.Şair Bedri Rahmi Eyüboğlu 'Bir türkü söylemeden gidersem ona yanarım...' diyor.Siz,onlarca türkümüzün günümüze kadar gelmesine vesile oldunuz.Ne mutlu size...Selam ve saygıyla ellerinizden öpüyorum.