Mart Ayı Portresi: Kenan Demirel

Ayın Portresi / Ayın Portresi

Mart Ayı Portresi: Kenan Demirel

www.emirdag.gen.tr Mart Ayı Portresi:Kenan Demirel


Nüfus kaydına göre 15 Ocak 1969 Emirdağ doğumludur. Babası Emirdağ Alibeyce Köyü’nden Berberoğulları diye bilinen İbrahim DEMİREL, annesi Münevver Emirdağ merkezden Tahsildar Hamdi KARGIN’ın kızıdır. Erken çocukluk günlerini köyünde geçirmiş, daha sonra ailesinin Mahmudiye’ye taşınmaları ile İlk ve orta öğrenimini burada tamamlamıştır. 1987 yılında kayıt olduğu Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Kırşehir Eğitim Yüksekokulu Sınıf Öğretmenliği Bölümü’nden 1989 yılında mezun olmuştur.
Devlet memurluğu görevine 1991 yılında Diyarbakır/Kulp Zeyrek Köyü İlkokulu’nda öğretmen olarak başlamıştır. Zorunlu hizmetini ve askerlik görevini tamamladıktan sonra Sakarya iline atanmıştır. Sakarya’da; 3 yıl Karasu da, 3 yıl da Pamukova da çalışmıştır. Pamukova da çalıştığı dönemde Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Lisans Tamamlama Programı Türkçe Bölümü’nü bitirmiştir. 17 Ağustos Marmara Depremi nedeniyle tanınan haktan yararlanarak tayin ile 2000 yılında Eskişehir’e atanmıştır. Eskişehir’in çeşitli okullarında öğretmenlik ve idarecilik yapmıştır. ESOGÜ Eğitim Bilimleri Enstitüsü “Eğitim Yönetimi, Teftişi, planlaması ve Ekonomisi” dalında tezsiz yüksek lisans öğrenimini 2015 yılında tamamlamıştır. Halen 2014 yılı eylülünde atandığı Eskişehir merkezde Barbaros İlkokulu müdürlüğü görevini sürdürmektedir. Evli ve dört çocuk babasıdır.

Eğitimci-yöneticiliği dışında; şiirle meşguliyeti ise lise yıllarında başlayan Kenan DEMİREL’in yüksekokul ve meslek hayatında bu tutkusu artarak devam etmiştir. Eskişehir Şairler Derneği üyeliğinin ardından; Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili Ve Edebiyatı Bölümü’nde Prof. Halil BUTTANRI’nın danışmanlığını yaptığı lisans öğrencisi Hatice Dönmez tarafından 2009 da “Kenan Demirel’in Hayatı ve Eserleri” bitirme tezi hazırlanmıştır. Yine aynı Fakülteden Arzu ARICAN tarafından 2013’ de “Şair Kenan Demirel’in Sanatı, Edebi Kişiliği Ve Şiirleri” başlıklı bitirme tezi hazırlanmıştır. Eskişehir Şairler Derneğinin 15 Ocak 2017 tarihli 11. Olağan Genel Kurul toplantısında Dernek Başkanlığı görevini 25 yıl aralıksız büyük bir özveriyle sürdüren usta Şair İbrahim SAĞIR’dan devralarak bu görevi sürdürmektedir. Yerel dergi ve gazetelerde şiirleri yayınlanmış, bazı antolojilerde yer almıştır. Basında yazıları yayınlanmaktadır. İLESAM üyesidir.
Hazırlayan; Ertuğrul ALTINEL

Fotoğraflar

  • Okunma: 4570

Yorumlar (2)Yorum Yap

  • Şefika Bozçal Urfalı

    Başarılarının devamını dilerim canım dayıcığım.

  • Fakı Mustafa AKIN

    Değerli Hocam başarılarının devamını dilerim.