Matcha Yeşil Çay Tozu Faydaları ve Zararları

Haberler / Medya

Matcha Yeşil Çay Tozu Faydaları ve Zararları

Vücudun arınmasına yardımcı olan ve hem metabolizmanın hızlanmasına hem de sindirim sisteminin düzenli çalışmasına destek olan matcha yeşil çay tozu doğal içerikli bir içecek türü olarak karşımıza çıkmaktadır.

Matcha Yeşil Çay Tozu Nedir?
Japonya'da yetişen çay ağacı yapraklarının toplanıp hasat edilmesi ile elde edilen maça çayı klorofil değeri yüksek bir içecektir. Sağlıklı bir vücut için gerekli olan klorofil bu doğal içerikli bitki çayının içerisinde bol miktarda bulunmaktadır. Çünkü bu doğal çay toz haline getirilmeden önce yapraklar güneş görmeyen bir yerde birkaç hafta boyunca bekletilir. Bu süreç içerisinde yapraklar tamamen parlak ve koyu yeşil bir renk alır. Bu onun klorofil değerini göstermektedir. Bu yapraklar direk olarak toz haline getirildiğinden vitamin değerlerinden herhangi bir şey kaybetmemektedir. Bu özelliği normal bir yeşil çaya göre daha etkilidir ve vitamin değerleri açısından daha yüksektir.

Maça Çayının Faydaları Nelerdir?
Antioksidan açısından da zengin olan maça çayı karaciğer sağlığını olumlu yönde etkiler ve böylece atık olarak adlandırılan işe yaramayan ve vücudu zarar veren toksin maddelerin dışarı atılmasına yardımcı olur. Vücutta adeta detoks etkisi meydana getirmeye katkı sağlayan maça çayı serbest radikal olarak adlandırılan bu toksin maddelerin vücut dışına atılmasına yardımcı olur. Bu sayede hücre yenilenmesi daha sağlıklı olur ve hücre duvarları zarar görmez. Bu da birçok hastalığın oluşmasına engel olur. Maça çayı bu duruma doğrudan değil dolaylı ve etkili bir şekilde etki edebilmektedir. Bunun yanı sıra kolesterol ve kan şekeri üzerinde dengeleyici birtakım etkile meydana getirmeye yardımcı olur. Bu hem kalp sağlığının korunmasına hem de açlık krizi gibi durumların engellenmesine destek olur. Kan şekerindeki dalgalanmalar kişinin aniden açlık hissetmesine ya da tatlı yeme ihtiyacı hissetmesine neden olur. Bu durum gün içerisinde aşırı yemek tüketmeyi engellediği gibi vücuda kalori alımında da sınırlama getirir. Böylece hem yağ yakımına yardımcı olurken hem de yeni yağların depolanmasına engel olma konusunda destek olur.

Matcha Çayının Zararları Var mı? Kimler Kullanamaz?
Faydaları ile kendinden söz ettiren maça çayının zararları konusunda önemli bir bilgiye rastlanılmamıştır. Sadece aşırı kullanımlarda her şeyde olduğu gibi bu çayda da birtakım yan etkiler meydana gelebilir. Bu çay her ne kadar doğal bir içeriğe sahip olsa da hamile kadınlara tavsiye edilmemektedir. Emziren anneler için kullanımı belli bir aydan sonra gerçekleşebilir. Eğer ki kronik bir hastalığınız varsa ve devamlı olarak ilaç kullanmak zorundaysanız kullanım öncesinde doktorunuza danışabilir ve ilaçla aynı saat dilimi içerisinde almamaya dikkat edebilirsiniz. Bu tarz durumların haricinde kullanımda herhangi bir yan etki oluşmamaktadır.

Matcha Çayı Kullanımı ve Tarifi
Günümüzdeki en iyi zayıflama çayı olarak adlandırılan matcha tozunun kullanımı oldukça basittir. Kaynamış 1 bardak suyun içerisine bir paket tozu katmak ve ardından karıştırmak yeterlidir. Maça çayı hoş aroması ve tadı sayesinde pek çok tarif ile kullanılabilmektedir. Tarifi kullanım amacına göre değişkenlik gösterebilmektedir. Eğer ki sağlıklı zayıflamak istiyorsanız sizler de bu doğal içerikli çaydan destek alabilirsiniz.

  • Okunma: 2909

Yorumlar (0)Yorum Yap