Mayıs 2017'de Emirdağ'da Neler Yaşandı?

Haberler / Güncel

Mayıs 2017'de Emirdağ'da Neler Yaşandı?

Acısıyla tatlısıyla bir seneyi daha geride bırakırken; sizleri 2017 yılında Emirdağ'da neler olduğuyla ilgili kısa bir gezintiye çıkarmak istedik. İşte ay ay 2017 yılında Emirdağ'da yaşananlar;

Mayıs 2017

İkbaharın gelmesiyle birlikte koyunların sütlerinin artmasıyla Emirdağ yöresinin vazgeçilmez lezzetlerinden Emirdağ Koyun Yoğurdu tezgahlardaki yerini aldı. Koyun sütünden yapılan ve özel helkelerde satışa sunulan Emirdağ Koyun Yoğurdunun helkesi 25-30 TL civarında seyrediyor.

1.Emirdağ Çalıştay'ında bir araya gelen Emirdağlılardan bir grup Emirdağ'a kendi imkanlarıyla neler yapılabileceği konusunda bir görüşme gerçekleştirmesi sonucu Emirdağ Belediyesi Aşevi bünyesinde bir ekmek fırını yaptırılmasına karar verildiği öğrenildi.

Geçtiğimiz aylarda Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yönetim ve denetim kurulu üyelerinin görevine son verilen ve yerlerine yine bakanlık tarafından atanan yeni yönetim kurulu adına açıklama yapan Afyonkarahisar İli Koyun Keçi Yetiştiriciler Birliği Başkanı Mehmet Serdar Lökçü; en kısa sürede Afyonkarahisar İli merkezine merkez şube açılacağını duyurdu.

Emirdağ Ticaret ve Sanayi Odası tarafından geleneksel hale getirilmek istenen futbol turnuvası tamamlandı. Bu yıl ikincisini düzenlenen "2. Geleneksel Halı Saha Futbol Turnuvası" final karşılaşması İlçe Tarım ile Çalıkoğlu takımları arasında yapıldı.

45 yıl sonra Emirdağ'dan ayrılan 'Emirdağ Lisesi' mezunları, Eskişehir'de bir araya Geldiler. Gecede amaç, bir araya gelirken hem hasret gidermek, hem de kazandıkları tecrübe, eğitim ve ferdi yeteneklerini bir araya getirerek, bu kazanımlarını tekrar doğdukları memleketlerine ve topluma verebilmenin yollarını çizmek için ilk çalışmaları başlattılar.

Emirdağ İlçesine bağlı Gömü Belediyesinin her yıl geleneksel hale getirdiği hıdrellez şenlikleri Afyonkarahisar Valisi Yıldırım’ın katılımı ile kutlandı.

Anneler Günü dolayısıyla, Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Polikliniği ve Kadın Doğum Polikliniği katında binlerce annenin ihtiyacını karşılayacak Emzirme Odası, Emirdağlılar Vakfı tarafından Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne bağışlandı.

Afyonkarahisar İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Emirdağ'da bir kişinin daha canını kurtardı. Olay hafta sonu Emirdağ'a bağlı Çatallı köyü merasında gerçekleşti. Günlerdir devam eden yoğun yağışın ardından Emirdağ'ın dağ köylerinde ve Emirdağlarının eteklerinde sisli hava etkisini göstermeye devam ederken; koyunlarını otlatmaya çıkan 56 yaşındaki çoban İbrahim Alaca'nın kaybolduğu bilgisi yetkililere iletildi.

2016-2017 Dönemi TUBİTAK 4006 Bilim Fuarı Destekleme Programı kapsamında Emirdağ İlçesinden proje yürütücüsü matematik öğretmeni Yurdagül Çevik’in öncülüğünde başvuru yapan Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu, başvurusunun kabul edilmesi sonrasında 23 Mayıs Salı günü TUBİTAK 4006 Bilim Fuarı gerçekleştirdi.

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Mustafa Yeneroğlu, THY'nin, aldığı son kararla, diasporanın yoğun yaşadığı Almanya, Fransa, Hollanda, Belçika, İsviçre ve Danimarka'dan gelen veya giden yolcular için eski uygulamanın geçerli olacağını açıkladığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı bekleyen Emirdağlı gurbetçilerden Murat Koyuncu, Türk Hava Yollarının Brüksel-Eskişehir seferlerinin taşeron firmaya verilmesiyle ilgili olarak şikayetlerini dile getirdi. Erdoğan'ın şaşkınlıkla karşıladığı olayla ilgili "Bunu bize neden yansıtmadılar. Bu sorunu ilk defa senden duyuyorum." dedi. Daha sonra Erdoğan, danışmanına dönerek "Not al bunu, not al bunu bilmiyordum." dedi.

Ramazanın değişmezlerinden olan Ramazan Pidesi’nin satış fiyatı belirlendi. Özel olarak hazırlanan Ramazan pidesi tezgâhlardaki yerini aldı. Pide fırını işletmecilerinin hiçbir şekilde mideyi rahatsız etmediğini söyledikleri itina ile hazırlanan Ramazan pidesi fiyatları da belli oldu. 300 gr Ramazan Pidesinin fiyatı 1,5 TL olarak belirlenirken; fiyatlar müşterinin isteklerine bağlı olarak değişiyor.

Emirdağ'a bağlı Yeniköy'de yoğun yağış sonrası sel felaketi meydana geldi. 28 Mayıs 2017 Pazar günü öğleden sonra öğleden sonra başlayan ve şiddetli şekilde devam eden sağanak yağış sebebiyle sel felaketi yaşandı.

Yer devriyle ilgili alınan karar sonrası AK Parti Emirdağ İlçe Başkanı İnş.Yük.Müh.Serkan Koyuncu bir mesaj yayımladı. Koyuncu mesajında; "Emirdağ Devlet Hastanesi için Şeker Fabrikasının arazisi Özelleştirme Yüksek Kurulu kararı ile Sağlık Bakanlığına tahsis oldu. Başbakanımıza , Özelleştirme Yüksek Kuruluna ve konuyu en başından beri hassasiyetle takip eden Sayın Afyonkarahisar Milletvekilimiz Ali Özkaya'ya Emirdağ ilçemiz adına teşekkür ederiz." dedi.

  • Okunma: 1557

Yorumlar (0)Yorum Yap